Prosperitatea naționalismului nativ (1)
  • 27-05-2019
  • 0 Comentarii
  • 1300
  • 14

A spune lucrurilor pe nume a devenit riscant în România. A spune că ești patriot, că ești naționalist, a spune că ai o viziune reală și o dragoste nativă pentru meleagurile pe care te-ai născut, a devenit o realitate periculoasă, mai ales dacă expui aceste păreri într-un spațiu public ceva mai larg. Este o greșeală impardonabilă în acest moment să expui pe Facebook, de exemplu, că ești naționalist. Dacă adaugi acestui mesaj și apartenența ta creștină, faptul că Îl iubești pe Dumnezeu, ai toate șansele să îți asiguri singurătate în viitor. Devii ciumat, devii ciudat, devii potențial pericol pentru relațiile sociale prezente și viitoare ale prietenilor tăi. Și dacă mai zici, în nebunia ta, că îți iubești țara și că ce se întîmplă acum în România nu este bine, chiar ai pus-o! Ești automat ștampilat ,,comunist”, ,,rusofil” sau cine mai știe ce, pentru că imaginația celor care sînt plătiți, unii, sau a celor răuvoitori și proști, este nemărginită.

Citeam acum ceva timp, să fie o săptămînă, două, o intervenție  la TV a unui individ fad, care ne spune nouă, printre ale tîmpenii, că ,,naționalismul n-a adus decît sărăcie și frustrări, indiferent în ce limbă a fost pus pe tapet”. De ce vorbește despre ,,pericolul naționalismului”, nu am înțeles. Dar cred că e timpul să ne ridicăm puțin, să privim peste Europa, peste ,,baltă”, în America, și tot așa, pe vîrfuri, să ne răsucim spre  Răsărit. Și să luăm niște exemple privind spre Apus, la țări precum Germania, Franța, Marea Britanie, SUA, și spre Răsărit, apoi să ne uităm la Rusia și la China și chiar mai departe, la Japonia. Ce fel de politică duc aceste țări, aceste imperii economice, acești coloși? Vă spun eu, una NAȚIONALISTĂ! Doar că la ei, naționalismul de tip liberal este nativ! Ceva firesc, ceva ce nu trebuie să fie strigat din stradă, să fie explicat de către popor celui care conduce națiunea. Politicienii lor, elitele lor acționează în sensul cel mai PATRIOTIC și NAȚIONALIST cu putință, în modul cel mai firesc, mai practic și mai profund, indiferent de presiunile de ordin extern sau intern, la care sînt supuse. Pentru că acele elite au în vedere, în tot ceea ce fac, ca statul pe care îl conduc să adune cît mai mult capital de oriunde, din orice, chiar dacă (și aici mă refer la anumite state), vor declanșa un război pentru asta. Ei, naționaliștii nativi, cei care se numesc germani, francezi, americani, englezi, chinezi, ruși sau japonezi, nu au nevoie să își justifice acțiunile, ei se nasc iubitori de neam, de țară, de cei pe care îi reprezintă.

Înainte de a lăsa capul jos, tu, române, cel care îți iubești țara, află că toți cei care îți tipă din TV că nu e bine să simți ceea ce simți, sînt, de fapt, cei care încearcă să te împiedice să fii naționalist și să fii mîndru de asta. De ce? Pentru că adevărații naționaliști, acei nemți, acei francezi, acei americani, nu doresc ca tu să vrei să îți păstrezi capitalul nativ de care dispui – natural, mobiliar, imobiliar sau spiritual – nu doresc să trăiești într-un stat puternic, într-o țară bogată, cu cetățeni prosperi, pentru că ei nu vor mai avea ce să fure de la tine. Este simplu, este dureros de simplu. Ei sînt toți naționaliști, poate chiar ,,ultranaționaliști”, dar nu își spun așa tocmai pentru ca tu să nu cumva să fii ca ei. Și așa zisele elite, trădătorii și proștii, dar și falșii profeți mediatici care îți vorbesc la TV despre ,,sărăcia naționalismului” și despre ,,populism” încearcă să îți distrugă ție, român curat, valorile de care dispui, tocmai ca să îți pierzi puterea să mai lupți. Ei vor să te lași purtat de valul mediatic al celui care trădează, vor să fii în turma celor spălați pe creiere, și la adăpostul acestor minciuni, al ,,fumigenelor” pline de ură, să îți distrugă identitatea, să îți distrugă istoria, valorile native, și să te deposedeze de timpul, de voința și de experiența ta profesională. Cu cît îți vorbesc mai mult de ,,globalism” și  de ,,toleranță”, cu atît sînt tot mai naționaliști, tot mai bogați, tot mai puternici. Pentru că ei nu vor să te asemeni lor, așa cum tu chiar îți dorești.

NAȚIONALISMUL NATIV este cel mai bun și cel mai nobil lucru de care noi, românii, avem mare nevoie. Patriotismul, naționalismul, în special cel liberal, a adus România la momentele 1869, 1878 și 1918. Cei care gîndesc că a fi naționalist înseamnă a fi comunist, greșesc. Și asta, fie pentru că nu cunosc prea bine istoria României, fie pentru că asociază naționalismul doar cu regimul comunist, un regim patriot, într-adevăr, dar nu singular.  Cei care îți spun ție, române, că ești ,,populist”, ,,comunist”, ,,antieuropean”, ,,antiamerican” sau ,,prorus” doar pentru că tu ai o gîndire pozitivă și frumoasă față de țara ta, față de semenii tăi, față de românii tăi, sînt cei care, de fapt, te-au trădat, care te mint sau doar cei care își cîștigă o pîine din banii primiți de afară ca să-ți întunece mintea! Și, ce este trist, pe măsură ce învățămîntul se duce în jos, sînt tot mai mulți cei care se agață de cîte un trădător mediatic și îl urmează, doar pentru că ei nu mai sînt capabili să gîndească singuri, și pentru a nu părea proști, ceea ce și sînt, de fapt. Amplifică mesajul fals și distrugător al acelei persoane, fără să conștientizeze, nici măcar o secundă, cît de mult rău fac țării, celor care încearcă să opună o minimă rezistență.

Sînt român, sînt european, sînt liberal, sînt naționalist. Nu îmi cereți mie, voi, cei care, în fond, sînteți niște mercenari, niște trădători sau doar indivizi lipsiți de educație, să mă îndoiesc de crezul meu, de valorile pe care, genetic, le-am moștenit de la înaintașii mei.

Secole de-a rîndul, cei care au luptat pentru țara asta au fost naționaliștii. Cei care au iubit și s-au sacrificat pentru valorile noastre românești. Pornind de la Burebista, și venind pînă în timpurile noastre, cei care au iubit țara, aceste meleaguri, cei care au adus prosperitate, siguranță națiunii, au fost naționaliștii nativi, cei care nu au avut niciodată în sînge gena ,,genunchiului lăsat”, a capului plecat, cei care s-au luptat pe toate planurile – militar, economic și social – ca tu, române, să fii ceea ce ești, să trăiești în această țară. Nu trădătorii au fost cei care au contribuit la România de azi, ci cei care au fost trădați, uciși pentru că și-au iubit neamul. Trădătorii, însă, cei care au stat în umbra și la adăpostul averilor și al intereselor meschine, sînt cei au sădit în sîngele românesc gena umilinței, a plecării capului, a sclaviei, a înșelăciunii și a furtului.

(va urma)

 

Tano

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite