Cît de prost primar să fii?
  • 11-03-2019
  • 0 Comentarii
  • 213
  • 1

Acum mai bine de o săptămînă, un om de bine, un om de afaceri din Suceava,  Ştefan Mandachi, a făcut, pe banii lui, pe terenul lui, cu forţele lui, un prim metru de autostradă. Aşa a gîndit acel om, aşa a crezut el că poate să atragă atenţia politicienilor de la Bucureşti că e timpul ca ei să rezolve problema autostrăzilor din România. Din fericire, mesajul lui a ajuns acolo unde trebuie, şi anume la mulţi, foarte mulţi români. A ajuns şi la unele companii care au considerat că e bine să fie solidare cu Ştefan Mandachi şi au făcut declaraţii în acest sens. Cu siguranţă, a ajuns şi la politicieni, dar, ca de obicei, fără nici un rezultat, fără nici o reacţie. Una pozitivă adică. Din nefericire însă, mesajul lui, unul la nivel macro, unul de impact naţional, unul bun, onesc şi justificat, a ajuns şi la un imbecil. Şi mă refer aici la mintea simplă a lui Neculai Miron, primarul comunei Bosanci, care a ieşit repejor la înaintare cu declaraţii furibunde cum că primul metru din autostrada Moldova a fost făcut fără autorizaţie (!!!) şi pe un teren care nu îi aparţinea lui Ştefan Mandachi, omul de bine, cel care a încercat să deschidă minţile înguste ale celor care ne conduc. În ceea ce îl priveşte pe acest Miron, mintea lui, atîta cîtă este, se află în ceaţă totală.

Acum înţelegeţi, dragi români, de ce sîntem săraci? Uite de ce, pentru că proştii ajung acolo unde mintea lor este total depăşită de evenimente. Pentru că unii cretini au ajuns să ne conducă, pentru că imbecilii nu vor ca alţii să progreseze, pentru ca minţile celor deştepţi să emigreze şi să lase proştii să devină deştepţi peste nimic.

Nu ştiu cine este Ştefan Mandachi, nu îl cunosc, are tot respectul meu şi al multor oameni din ţara asta. Din fericire, nu ştiu nici cine este Neculai Miron, dar tare aş vrea să ştiu ce partid l-a pus primar şi cum îl va răsplăti pentru ce a făcut. Poate un om deştept va merge la acel primar pentru a-i explica faptul că România are nevoie de autostrăzi, că România are nevoie de oameni precum Ştefan Mandachi, pentru că ţara asta se construieşte cu cei ca el, nu cu primari înguşti la minte, aşa cum Miron a demonstrat că este.

Nu ştiu pînă la acest moment ce reacţie a avut premierul la aflarea veştii că primul metru din autostrada Moldova a fost realizat. Poate vom şti curînd. Cît despre preşedintele Iohannis, sînt sigur că a rămas tablou cînd a aflat.

Tano

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite