Pentru acei 5% care întotdeauna pun lumea în mișcare: Respect!
  • 22-05-2020
  • 0 Comentarii
  • 449
  • 6

Sîntem diferiți! Unii dintre noi sînt adepții unor acțiuni în favoarea propriilor drepturi civi­ce, a prezentului și a viitorului copiilor lor. Ei sînt  cei care mereu se sacrifică, care au cel mai mult de pierdut. Cei în memoria cărora se ridică monu­mente, cei care sînt mereu primii, care cad în ghenunchi, dar se ridică de fiecare dată. Ei reprezintă acei 5% care întotdeauna au pus lumea în mișcare. Respect!

Alții sînt cei care așteaptă un semn, un revoluționar din acei 5% care să se alăture acelora din prima linie. Și ei sînt curajoși, și ei își doresc să aibă o viață mai bună. Doar că nu sînt la fel de hotărîți să iasă din zona lor de confort, să devină revoluționari. În această tagmă îl întîlnim pe acel curajos de ocazie, acel luptător amator care crede în cel din fruntea mulțimii, dar care întotdeauna a considerat că menirea lui nu este să deschidă drumuri, ci să le bătătorească. Ei sînt mulți, cei mai mulți, cred că mai bine de 60% din populația acestei lumi. Sînt cei care au construit civilizații, care consolidează puterea celor care se află în frunte și care, la rîndul lor, nu îi dezamăgesc! Respect!

Mai sînt și cei direct interesați ca nimic să nu se schimbe, pentru că ei înșiși ar fi schimbați. Sînt cei care acum formează lumea în care trăim și care, direct sau indirect, își extrag seva din acest sistem. Ei sînt politicienii, bugetarii sau aceia care, dacă acest sistem nu ar mai exista, ar întîmpina o mare problemă. Ei sînt cei care îi discreditează și îi ucid – fie mediatic, fie efectiv – pe cei care se ridică împotriva lor, componenții acelui grup de 5% despre care aminteam. Ei sînt aceia care dispun de toate pîrghiile puterii, care îi fac pe cei 60% să se ridice la un moment dat. Ei sînt, de fapt, balastul care nu acceptă schimbarea și, la adăpostul unor minciuni sfruntate, îi fac pe cei 60% să nu aibă curaj să se alinieze în spatele celor din prima categorie. Ei sînt, de fapt, marea problemă a acestei lumi mincinoase în care trăiesc, dar în care restul, majoritatea, doar supraviețuiesc. Nu reprezintă mai mult de 30%, adică cei care ies la vot, la fiecare 4 ani, pentru a-și valida propria putere. Pentru aceștia nu simțim decît dispreț!

Mai sînt alți 5%, care sînt fie foarte deștepți, fie foarte proști, care îi cred cu adevărat pe acei 30% care profită de ei și de voturile lor pentru a se perpetua la putere. Pentru ei nu avem nici un fel de sentiment, pentru că nici măcar ei nu știu pe ce lume trăiesc.

Sîntem diferiți! Nu avem cum să fim la fel, așa cum nu putem să gîndim identic. Fiecare latură a vieții, chiar dacă este văzută la fel de toți oamenii, este percepută diferit de fiecare. Iată de ce cred că, dacă acești 5% din prima categorie se vor decide să se unească, ceva frumos și spectaculos se va întîmpla.


TANO

 

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite