Partidul Vadimist Român – renașterea speranței și a patriotismului în România (1)
  • 03-10-2021
  • 6 Comentarii
  • 7243
  • 113

Pentru o Românie suverană

Încă de acum doi ani, am anunțat, în modul cel mai politicos posibil, că drumurile Revistei România Mare și ale Partidului România Mare s-au separat. A fost o decizie unilaterală, dar agreată de către toți cei care au fost convinși că pozițiile celor două părți sînt ireconciliabile. Și a fost liniște pe ambele maluri ale canalelor informaționale care ne separau. Chiar dacă mulți dintre cititorii revistei încă văd o viitoare împăcare, aceasta nu va exista, cu atît mai puțin în prezent, cînd cele două aripi ale PRM dovedesc o totală desprindere de realitate și, mai grav, de valorile pe care Corneliu Vadim Tudor le-a promovat timp de mai bine de două decenii.

Revista „România Mare” nu se va alătura PRM

Prin urmare, acest subiect rămîne închis, și îi rugăm pe cei care încearcă să utilizeze numele Vadim în interes electoral să renunțe la această intenție și să își facă loc în politica mare cu numele lor, cu partidelor lor, cu propriile puteri.

Cei care condamnă familia Tribunului pentru că nu se implică în acțiunile unor foști PRM-iști trebuie să înțeleagă că valorile naționaliste pe care Vadim le-a apărat chiar cu prețul vieții sale nu au fost și nici nu sînt împărtășite de către actuala conducere. De-a lungul timpului au demonstrat că nu doresc să ofere electoratului naționalist nimic altceva decît multe vorbe goale, trădînd PRM-ul, valorile sale.

Iată de ce Revista România Mare își dorește să îi apropie pe cei care încă împărtășesc valorile pentru care Corneliu Vadim Tudor a luptat. Revista are în plan crearea unui grup de lucru, care să constituie baza pentru renașterea spiritului suveranist al poporului român. Ne dorim să alăturăm grupului pe cei care simt că vadimismul este mai mult decît un nume, care cred că vadimismul este un curent al renașterii naționale. În acest sens, vom expune, din nou, în numărul viitor al revistei un decalog ca punct de plecare, iar cei care aderă la acesta vor deveni membri ai acestui grup care, cu ajutorul lui Dumnezeu, va pune bazele renașterii naționalismului autentic românesc.

De curînd, de cînd prin intermediul site-ului Revistei România Mare am anunțat inițierea acestei mișcări politice, Partidul Vadimist Român, care să ducă, într-un final, la renașterea spiritului naționalist al românilor, am primit o mulțime de gînduri bune, sprijin și încurajări. Nu știm dacă acestea se vor transforma într-un sprijin efectiv, trup și suflet, sau financiar, așa cum ne așteptăm. Mai ales că ne dorim să cooptăm în această mișcare și tineri, care să poată duce mai departe această „povară“ a înțelepciunii patriotice.

Am primit, însă, și altfel de ,,încurajări”, la care, evident, nu dorim să răspundem individual, pentru simplul motiv că nu are sens să ne pierdem vremea cu cei care au o altă viziune asupra lumii. Vom oferi 10 principii de la care pornim pe acest drum. Cine crede în ele și dorește să adere este binevenit. Dar cine consideră că aceasta este o ocazie de a promova ideile sale personale sau ale vreunui partid, este din start exclus. Nu dorim să transformăm ceea ce începem acum într-o acțiune fără rost, așa cum vedem că se întîmplă în Parlament, de exemplu. Noi venim spre dumneavoastră cu un set de principii pe care dorim să le dezbatem, să le îmbunătățim, să le împachetăm într-un program, și să le implementăm. Acesta este singurul obiectiv. Dorim să ne construim propriul drum, care știm că nu va fi foarte ușor.

Privind din alt unghi, am observat că mulți sînt cei care demonetizează mișcările naționaliste cu fel și fel de replici simple, pe care nici măcar ei nu le înțeleg, insistînd să ne convingă cît de rău este să fii naționalist. Pentru acestia noi nu avem nici un fel de leac, susțin asta din convingere.

Lăsînd la o parte toate aceste mici neajunsuri, vă spunem, dragii noștri patrioți, care doriți să ne urmați în acest demers, că drumul la care ne înhămăm este unul dificil, plin de piedici, dar, cu cît este mai grea o sarcină, cu atît este mai frumoasă izbînda.

Nota redacției: În următoarele numere ale revistei, în pagina 3 vom relua principalele obiective și principii ale Partidului Vadimist Român, partid care va fi lansat oficial în prmăvara anului 2022. Cei care doresc să adere la viitorul grup de lucru, ne pot scrie la adresa partidulvadimistroman@gmail.com.


LIDIA VADIM TUDOR


https://www.revistaromaniamare.ro/partidul-vadimist--calea-spre-o-romanie-mareata-ox

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite