Vadimismul va scrie o nouă pagină în Istoria României
  • 25-06-2020
  • 0 Comentarii
  • 840
  • 7

Vă scrie un om simplu, de rînd, care l-a avut profesor, timp de 23 de ani, pe marele Vadim. Cum l-am cunoscut? După lovitura de stat din 1989, prin anii ʼ92-ʼ93 îmi doream să mă înscriu într-un partid. Aveam ceva experiență politică, deoarece în timpul regimului comunist am fost membru al U.T.C., apoi al PCR pînă în anul 1989. Păstrez și astăzi cele două carnete de membru, alături de un altul, cel de membru PRM, cu care, de asemenea, mă mîndresc. În anul 1993 m-am înscris în ,,România Mare”, deoarece acesta a fost singurul partid care m-a convins și m-a impresionat. Pe Vadim îl văzusem de cîteva ori la televizor și mi-a intrat în suflet prin vorbele sincere, pline de credință în Dumnezeu, iar mai tîrziu am aflat că în buzunarul de la piept al sacoului purta mereu o Biblie micuță. Mă făleam cu președintele partidului în care intrasem. Era un bărbat inteligent, cu simțul umorului, credincios, cel mai potrivit președinte pentru România. În Organizația PRM Suceava am fost promovat cîteva luni mai tîrziu, deși nu îmi doream funcții, fiind fericit doar pentru că făceam parte dintr-un partid cu un nume atît de frumos: ,,România Mare”. Mai apoi, am fost numit vicepreședinte pe probleme organizatorice și, cîțiva ani mai tîrziu, responsabil cu evidența membrilor de partid. Aveam două funcții importante pe care le-am îndeplinit cu succes. Îmi doream din tot sufletul să îl cunosc pe Vadim, să dau mîna cu el și să facem o fotografie. În acești 23 de ani (pînă la moartea lui), Dumnezeu mi-a îndeplinit dorința: am dat mîna cu Vadim, am stat lîngă el în prezidiu la diferite ședințe, am numeroase fotografii. La congresele partidului, eram invitat să iau cuvîntul din partea Filialei PRM Suceava, și, nu de puține ori, eram rugat să mă prezint la mitinguri organizate de cei de la Centru în diferite orașe din țară: Cluj, Alba Iulia, Iași, Brașov etc. În anul 2014, Vadim a venit la Suceava, unde a captat atenția a sute de oameni sosiți la Casa de Cultură doar pentru a-l asculta.

Anii petrecuți alături de el au fost cei mai frumoși din viața mea, iar amintirile pe care le am mă fac să îl plîng și astăzi, asemenea multor români care regretă că, atunci cînd trăia, nu i-au fost alături. Eu Îi mulțumesc Bunului Dumnezeu că am avut ocazia să cunosc un român adevărat cu suflet mare, că am fost alături de el pînă la mormînt și, din acest motiv, nu îl voi uita niciodată!

Recitesc în Revista ,,România Mare” numeroase discursuri ale Patriotului Vadim, rostite în cadrul conferințelor organizate în țară sau de la tribuna Parlamentului, discursuri în care atrage atenția asupra situației reale a României, în care îi demască pe toți politicienii corupți de la putere și îi îndeamnă pe români să i se alăture pentru a putea salva acestă țară din mîinile vînzătorilor și ale trădătorilor. Din păcate, în zadar a vorbit, în zadar s-a luptat cu dușmanii țării: românii i-au votat tot pe cei care le-au distrus viețile de-a lungul anilor – PSD și PNL care, de la căderea regimului comunist, se află la conducere prin rotație sau sub alte denumiri. Acești conaționali care i-au votat mereu, care sînt membri sau simpatizanți ai acestor partide, sînt părtași la jaful țării. Din cauza acestora, au de suferit și românii cinstiți care l-au votat pe Vadim. Se dovedește a fi adevărată zicala: ,,Din beție te poți trezi, din prostie, niciodată”. Mă întreb acum: ce fel de oameni sînt aceștia? De 30 de ani se lasă păcăliți și furați! Voi, cei din Diaspora, ați stat ore întregi la cozi pentru a-l vota pe ,,binefăcătorul” vostru, Iohannis, și ați reușit să îi faceți cadou al doilea mandat de președinte. Trăiți mai bine? Puteți veni acasă, la familiile voastre, să vă găsiți un loc de muncă? Pe timpul Stării de Urgență cauzată de pandemie, cînd ați petrecut zile și nopți întregi în vamă așteptînd să intrați în țară, a venit ,,binefăcătorul” vostru să vă ajute, să vă încurajeze, să rezolve situația în care vă aflați? A fost vreun politician de ajutor pentru voi în timpul acelui mare necaz? Nu! Toți au stat acasă, cu măștile pe figură. Sînt convins că, pînă la următoarele alegeri, veți uita aceste episoade și îi veți vota din nou.

Tu, pensionarule, cum îi mai poți vota pe cei care ți-au oferit o pensie de mizerie care nu îți ajunge nici pentru medicamente, darămite pentru a-ți cumpăra mîncare?

Tu, românule, cum îi mai poți vota pe cei care te-au umilit și ți-au făcut viața grea, bătîndu-și joc de tine și de familia ta?

Tu, tinere, proaspăt absolvent de liceu, ori de facultate, cum îi mai poți vota pe cei care nu au fost în stare să îți ofere un loc de muncă în țara ta? Îți amintesc vorbele lui Băsescu, fostul conducător al țării: ,,Tineri, dacă nu vă convin condițiile din țară, plecați în afară”, încheind cu un rînjet ce îi descoperea dinții îngălbeniți de alcool și de tutun.

Voi, toți cei care îi votați și le asigurați funcții extrem de bine plătite, purtați toată vina, iar ei, drept răsplată, vă arată tot disprețul cînd îndrăzniți să vă cereți drepturile. Voi, români cinstiți, girați o bandă de hoți și le dați liber la furat. Cînd vă este greu, în loc să vă plîngeți, mai bine amintiți-vă pe cine ați girat. Oare nu vă meritați soarta? Cum pot apărea la televizor Băsescu, Ponta, Tăriceanu și toată gașca lor pentru a da sfaturi? Pînă nu vom scăpa de toate aceste mutre îmbătrînite, țara nu va fi bine. Să nu uitați asta! Cînd trăia Vadim, aveam o vorbă: pînă nu vine el la putere, în țara asta nimic nu va merge bine! Timpul mi-a dat dreptate cînd, după moartea Tribunului, la Congresul PRM în urma căruia Generalul Străinu a fost ales președinte al partidului, am luat cuvîntul și am spus: ,A murit Vadim, a murit și Partidul România Mare!”. Orice om poate fi înlocuit, dar Vadim este greu de înlocuit și imposibil de depășit. În cadrul acelui Congres, am încheiat spunînd că, odată cu moartea Tribunului, și naționalismul din România a murit! Au trecut aproape cinci ani de atunci și timpul mi-a dat dreptate.

De cîte ori îmi amintesc, îmi dau lacrimile. Nu sînt singurul care simte asta, mii de români din toate orașele țării, care l-au iubit și care au crezut în el, regretă astăzi că nu l-au votat, lăsîndu-se păcăliți și cumpărați de toți mincinoșii. Sînt supărat pe acei PRM-iști care au ocupat funcții de senatori, deputați, primari, europarlamentari datorită președintelui Vadim, și care astăzi l-au uitat complet. Vă întreb: ați trecut măcar o dată pe la mormîntul lui pentru a-i aprinde o lumînare și a-i mulțumi că, datorită lui, acum aveți pensii de parlamentari? Ce păcat...

Am multe amintiri frumoase din anii petrecuți în preajma Tribunului, am cunoscut foarte mulți oameni datorită faptului că am ocupat funcția de vicepreședinte al PRM și eram responsabil cu evidența membrilor de partid. Îmi plăcea activitatea mea, mă mîndream că sînt PRM-ist și făceam tot ceea ce era necesar pentru a arăta asta: conferințe de presă, articole în presa locală, apariții televizate. Sînt amintiri de neuitat.

Nu pot să închei fără a exprima bucuria pe care o am în suflet. În ultimele numere ale revistei am citit o serie de articole despre renașterea naționalismului din România. Vă felicit pentru această inițiativă! Bunul Dumnezeu să vă ajute! Din punctul meu de vedere, nu te poți numi naționalist dacă nu îți însușești cele 11 principii ale vadimismului, moștenirea cea mai de preț pe care Tribunul ne-a lăsat-o. Vă îndemn pe voi, toți cititorii Revistei ,,România Mare”, dar și pe toți românii să citiți cu atenție aceste principii și să vedeți dacă vă regăsiți în ele.

Viitorul țării este în mîinile tinerilor, și, pentru asta, toți politicienii care au fost la putere timp de 30 de ani trebuie să dispară, dar nu înainte de a fi trași la răspundere pentru faptele lor. Dragi tineri, nu stați nepăsători, salvați această țară, redați-i demnitatea! Ceaușescu a fost condamnat la moarte pentru tot ceea ce a realizat în timpul regimului său, în timp ce Băsescu ocupă în prezent un fotoliu de europarlamentar ca ,,răsplată” pentru tot ceea ce a vîndut și a distrus. Aceasta este democrația. Voi, tinerii, aveți ocazia de a scrie o nouă pagină în istoria României. Mi-aș dori ca Dumnezeu să îmi mai dea ani pentru a vedea o ,,Românie nouă”. Acum, pînă nu e prea tîrziu! Vadim – speranța românilor, nu mai este, dar voi, vadimiștii, sînteți speranța noastră. Sînt sigur că, de acolo, dintre stele, Tribunul se mîndrește cu voi!

Doamne ajută!

VASILE CERLINCĂ

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite