La Mulți Ani, române!
  • 27-12-2019
  • 0 Comentarii
  • 819
  • 8

Ne apropiem cu pași repezi de un nou an, de noi speranțe, de noi dezamăgiri și de alte provocări. Sîntem români, așa că nu ne putem plînge nici de probleme, nici de lipsa lor, nici de bucurii, și nici de absența lor. Vom trece în anul următor schimbați, așa cum și în 2021 vom fi altfel decît pînă atunci. Poate că am învățat din greșeli sau poate doar am devenit mai blazați – cert este că, din punct de vedere politic și social, noi ca națiune ne-am predat altora și poate că o generație viitoare are să ne readucă la masa statelor independente, a țărilor libere cu adevărat.

Am avut un an 2019 nu foarte bun, cu două rînduri de alegeri în care au cîștigat cei care trebuiau să cîștige. Și chiar dacă ar fi învins alții, pentru români nu ar fi fost nici mai bine, dar nici mai rău. Românii aleg întotdeauna un așa-zis rău mai mic, dar care, ca un făcut, mereu se dovedește a fi lozul necîștigător. Nu am avut nici forța și nici curajul de a schimba ceva în bine, de fapt nici măcar nu am avut voie, noi, ca popor, să facem ceva care să ne aducă un plus de bunăstare la nivel general, sau măcar o amară stare de verticalitate, după care mulți dintre noi tînjesc.

Anul care vine nu cred că va fi unul mai bun – dimpotrivă, am credința că are să fie dominat de trendul căderii sociale, așa cum a fost și 2019. Nu văd nici un fel de motiv care să mă facă să cred că, din punct de vedere economic, politic și social, ne va fi mai bine. Nu cred că vor fi alegeri anticipate, dar chiar și așa, pentru anul electoral următor prevăd o victorie pe linie largă a așa-zisei ,,drepte”, în fond tot bandiți și hoți, dar vopsiți în galben sau portocaliu. Zona ,,roșie” va scădea, undeva la un maxim 15% la alegerile generale și asta pentru că actuala conducere se dovedește a fi o păpușă de paie, un fel de lup ascuns în blană în oaie, lucru care va duce la erodarea puternică a electoratului de stînga. Totodată, acele voturi ,,de aur” pe care Serviciile au dovedit că le au la îndemînă, plus mass media, vor da atît de puternic la picioarele PSD și ale altor partide așa-zis de opoziție, încît românii vor merge la vot în favoarea PNL-ului, pentru că estimez că violențele de stradă care au început în 2019 se vor amplifica în anul următor, și nimeni, nici un fel de structură de forță nu va face nimic în această direcție.

Nu intrevăd nașterea nici unei mișcări politice în anul 2020, cel puțin a uneia care să conteze. Cel puțin una care să ne arate că drumul României spre disoluția statală ar putea fi oprit. Dimpotrivă, anul 2020, un an important în care se împlinesc 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, poate să ducă la aplicarea pe scară largă a unor proiecte începute de către statul vecin acum ceva timp, și care au ajuns deja la maturitate. Dacă în 1990, românii și-ar fi dat viața ca Transilvania să nu fie cumva smulsă din trupul țării – ca să citez acest vechi slogan – acum mulți români sînt de părere că drumul Ardealului poate să fie diferit de restul principatelor. Și nu sînt puțini cei care susțin acest lucru. Dacă acum mulți ani, pe vremea cînd Vadim a dovedit că este cu adevărat un apărător al poporului român, nici nu se punea problema să existe vreo tendință de secesiune, acum astfel de informații devin tot mai puternice în spațiul public.

Să privim puțin în ograda partidelor naționaliste. Nu cred că un astfel de partid va intra în Parlament în 2020. Nici măcar organizația lansată pe 1 decembrie a.c., la Alba Iulia, și asta pentru că liderul ei, un băiat de treabă, în fond, a arătat în toți acești ani că nu dorește nimic altceva decît un loc călduț în Parlament sau pe oriunde, și nici pe departe ceva serios, gen binele țării. Tuturor celor care cunosc zona lui de activitate politică le este clar că acest personaj se zbate pe zona naționalistă cît de cît liberă pentru că, probabil, partidele cu care a cochetat înainte nu i-au oferit imediat postul de președinte sau un loc eligibil la alegeri. Alte partide naționaliste nu mai există de multă vreme, decît poate scriptic, în registrul partidelor politice.

În ceea ce ne privește pe noi, Revista ,,România Mare”, ne dorim ca anul viitor să fim mai aproape de cititorii noștri și, împreună, pe data de 9 iunie 2020 să aniversăm 30 de ani de apariție neîntreruptă pe piața din România. Dorim să organizăm cît mai multe evenimente prin care nu doar să ne arătăm disponibilitatea de a fi alături de cei care ne citesc, dar și, împreună cu ei, să căutăm și să găsim soluții care să ne ofere nouă, românilor, o șansă de a fi un stat independent, suveran și indivizibil, așa cum scrie în Constituție. Pentru că, așa cum se vede, de mai bine de 20 de ani, poate chiar mai mult, națiunea română se află într-o continuă disoluție națională, proces care continuă și acum și care, dacă nu va fi oprit, peste cîțiva ani nu vom mai avea pentru cine și pe cine să oprim.


Tano

 

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite