Anticorpii nedreptății
  • 15-06-2020
  • 0 Comentarii
  • 768
  • 9

Problema României este că nu mai există, la nici un nivel, acei anticorpi care să se declanșeze automat în fața nedreptății. Fie că ne referim statul român ca entitate, fie la poporul român. Dacă la nivel individual se întămplă asta, la nivel de masă nici un stimul nu se mai declanșează fără un factor financiar stimulativ.

Cînd hoțul ne invadează casa, instinctual punem mîna pe ce apucăm și ne apărăm avutul, familia. Cînd, însă, hoțul dă buzna în țară, nimeni nu face nimic pentru a-l opri. Nici instituțiile abilitate, nici presa, nici românul de rînd și nici așa-zisa opinie publică.

Acești anticorpi reprezintă, de fapt, capacitatea unei națiuni de a reacționa împotriva nedreptăților, a furturilor, a abuzurilor, a legilor prost gîndite și a celor și mai prost aplicate. Anticorpi care să se declanșeze automat împotriva unui Stat nedrept, a unor guvernanți iresponsabili, a unei Justiții nedrepte și a unor instituții care au trădat această țară.

Ce ne dorim noi să facem prin lansarea vadimismului este să îi identificăm pe cei care au în sînge acest anticorp, acest minunat mod prin care înțeleg să fie români, și să îi aducem laolaltă într-un proiect autentic. Crearea unei elite naționale formată din români responsabili, iubitori de țară, este cel mai potrivit mod de a punele bazele unor noi valori, atît la nivel civic, cît și politic.

Acesta este obiectivul vadimismului, pornind, însă, de la cele zece principii enunțate în urmă cu două săptămîni:

1. Credința; 2. Iubirea; 3. Dreptatea; 4. Onoa­rea; 5. Responsabilitatea; 6. Respectul; 7. Curajul; 8. Patriotismul; 9. Demnitatea; 10. Suveranismul

 

REDACȚIA

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite