Mandatul de politician este de patru ani. Patriotismul este pe viață
  • 17-11-2021
  • 3 Comentarii
  • 634
  • 5

De mai bine de patru ani, primim la redacție scrisori prin care sîntem îndemnați să ținem ștacheta românismului sus, să fim demni urmași ai lui Corneliu Vadim Tudor, cel mai autentic și puternic reper contemporan al naționalismului și al dragostei față de țară. Sîntem încurajați să mergem mai departe pe drumul deschis acum 30 de ani de fondatorii Revistei ,,România Mare”. Încă mai sînt persoane care ne confundă cu un partid puternic cîndva, și cărora le este greu să creadă că drumurile acestor două entități, cunoscute în trecut ca un singur organism, s-au despărțit. Sîntem criticați că nu ne implicăm mai mult, sîntem lăudați că respectăm direcția revistei și că încercăm, atît cît putem, să aducem puțină speranță celor care încă mai cred că România are să redevină un stat independent, așa cum este stipulat în Constituție.
Ceea ce am reținut, însă, ca fiind un numitor comun al majorității mesajelor primite în ultimii doi ani, a fost dorința multor români de a găsi un reper, acea pîrghie cu ajutorul căreia să poată privi mai încrezători în viitor.
Am reținut mesajele de reproș ale unor cititori care nu sînt de acord doar cu abordarea editorialistă a mesajului naționalist, dorind să existe ceva mai multă implicare a noastră în zona partidelor suveraniste. Acestora nu doar că le mulțumim pentru încurajări și sfaturi, și chiar pentru reproșuri, dar le putem spune că nu avem intenția de a ne asocia cu nici un fel de partid existent pe scena politică în prezent, chiar dacă există dorința din partea multora să ne știe alături de ei.
În diverse articole și chiar și într-un interviu realizat acum cîteva luni, mi-am expus clar punctul de vedere cu privire la acest aspect, dar și cu privire la drumul pe care România ar trebui să îl parcurgă. În prezent, nu există nici un fel de partid care să aibă puterea să găsească echilibrul perfect pentru dezvoltarea economică a țării, pe un fond naționalist. Toți cei care încearcă să atragă voturile celor care iubesc România apelează la valori care ori nu mai sînt de actualitate, ori sînt vechi, sterile și fără plus valoare economică și socială. Iată de ce, dragi cititori, nu doar că ne dorim ca România să redevină o țară pentru toți românii, dar ne dorim să fie și prosperă. Nu este suficient să spui că îți iubești conaționalii, fără să le oferi o șansă reală de dezvoltare, o soluție, un drum. Toți cei care se declară, în prezent, naționaliști nu au viziune, așa cum Vadim a avut, nu au forța necesară de a se impune și, ce este mai important, nu au credibilitate.
Din acest motiv, fără a etala un elitism fals și fără să ne ascundem în spatele unei modestii ipocrite, credem că locul nostru este aici, în România, alături de români, și alături de cei care își doresc cu adevărat să descopere calea spre o adevărată democrație, spre prosperitate, dar fără să ne uităm tradițiile, istoria și cu responsabilitate totală față de viitorul acestei națiuni. Nu este suficient să alegi o cale doar pentru a ajunge în Parlament și acolo totul să se oprească, să se piardă în discuții sterile, fără sens, despre cum trebuie să fie România. Nu ne dorim să fim asociați cu astfel de mișcări și, prin urmare, vom încerca mereu să ne exprimăm liber modul de a vedea viitorul, dar, în mod special, prezentul acestei țări, în contexul geopolitic actual. Iubirea de țară nu este o glumă sau o pîrghie. Naționalismul este un lucru mult prea serios pentru a-l irosi pe lucruri atît de mărunte, precum un mandat de politician. Naționalismul este baza pe care se construiește cu adevărat o țară puternică, temelia prin intermediul căreia poți aduce toți românii laolaltă, pîrghia de care avem nevoie pentru a răsturna lumea. Mandatul de politician este doar pentru patru ani. Patriotismul este pe viață. Acesta este cel mai puternic reper la care noi, Revista ,,România Mare”, ne raportăm și de la care nu dorim să ne abatem. Dorim să fim în continuare acel ,,far călăuzitor” care am fost mereu, și ne dorim să rămînem un etalon al patriotismului în această perioadă tulbure pe care o traversăm, în care valorile românești sînt puse la zid și ucise, fără nici un fel de remușcare.
Ne dorim cu adevărat o România Mare, dar totodată, ne dorim o România Puternică, Prosperă, o România în care românii să fie mîndri de țara lor, de istoria lor, de străbunii lor, de prezentul și viitorul lor. Pentru că nu dorim doar să fim stăpîni pe pămîntul nostru, ci și bogați și puternici, nu doar o masă de manevră pentru unii, forță de muncă pentru alții, și un electorat disciplinat pentru cei care ne distrug ca națiune, ca stat, ca valori.
LIDIA VADIM TUDOR

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite