România, un stat eșuat
  • 19-03-2021
  • 1 Comentariu
  • 2457
  • 18

Românii încă speră că se mai poate face ceva în țara noastră, deși cele întîmplate în ultimii 30 de ani ne arată că totul este pierdut. Democrația șchioapă implementată în țara noastră în 1989 a fugit unde a văzut cu ochii. Românul ajuns stăpîn nu își dorește să trăiască într-un regim democratic, ci doar să obțină putere și „valoare” fie prin trădare, fie prin furt. Unii au făcut și una, și alta, și au reușit.

Privesc în jur și observ mizeria morală a unor autorități decise să le închidă gura tuturor celor care nu se alătură turmei. Nu există nici o opreliște legislativă în calea acestor indivizi care își impun din ce în ce mai violent „valorile“. Vedem zi de zi cum guvernanții fac abuz de puterea lor și oferă mai mult, din ce în ce mai mult tupeu celor inferiori din punct de vedere ierarhic. Totuși, ce îi face pe acești indivizi să fie atît de siguri pe ei, atît de liniștiți în mlaștina morală în care se bălăcesc de atîția ani? Cine le asigură liniștea? Cine le va garanta siguranța financiară și fizică după ce nu vor mai fi în funcțiile actuale? În ce țări se vor refugia? Cred că România trebuie să ia exemplul Israelului, capturîndu-i pe acești bandiți și trimițîndu-i înapoi în țara pe care au furat-o, unde să fie judecați public.

Este necesar un proces echitabil, bazat pe fapte, cu documente, în care se va evalua răul pe care l-au făcut prin deciziile luate, valoarea averii lor și modul în care trebuie să se achite de pedeapsă. Nu prin spînzurătoare, ghilotină sau glonț trebuie eliminați hoții prinși și deferiți justiției, ci prin munca pe care ei și acoliții lor trebuie să o execute în folosul comunității fie la spart piatra, fie în carierele de sare, fie la pe șantierele acelor autostrăzi cu care se laudă de zeci de ani și care au rămas doar la stadiul de proiect pe hîrtie. Nimeni nu mai ține cont de nimic. Mass-media îi execută pe toți cei care nu sînt de acord cu guvernanții. Populația se aliniază disciplinat Noii Ordini naționale impusă de corporații prin intermediul păpușilor de paie.

România este un stat eșuat la marginea istoriei, care nu consemnează prea multe scrieri despre ce s-a întîmplat de la retragerea aureliană din 272 pînă la momentul Basarab. Știm mult prea puține lucruri despre parcursul nostru comparativ cu alte civilizații. Noi, românii, se pare că intrăm într-un nou gol istoric, în care mare lucru nu se va mai spune despre noi timp de sute de ani, pînă cînd vreun „Greuceanu” va mai descăleca o dată și va reuni „triburile” pentru a face un nou stat.

Istoria care este pe cale de a fi eliminată din programa școlară va fi uitată curînd, iar peste cîteva generații nu se va ști cine ce a căutat pe aceste meleaguri, mai ales că foarte mulți români au ales să plece decît să rămînă săraci și cu capul plecat în fața hoților și trădătorilor de țară. Ei, cei care au plecat nu pentru că erau săraci, ci pentru că au vrut să trăiască demn, au înțeles că țara noastră a eșuat poate chiar din a doua zi de Crăciun a anului 1989, cînd sîngele unui om ucis fără dreptul de a se apăra a curs la Tîrgoviște, asemenea sîngelui nobil al tinerilor care au fost la fel de violent asasinați în acele zile în care o lovitură de stat a fost ,,vopsită” în Revoluție.

Am eșuat pentru că românilor le plac minciunile spuse la televizor și nu îi interesează cîtuși de puțin realitatea în care trăiesc. Am eșuat pentru că bandiții au înțeles că cei săraci cu duhul, oile care formează o majoritate, cred tot ce li se spune, nu verifică nici un zvon și nu sînt preocupați decît de ceea ce citesc în mass-media aservită. Lumea în care trăim este nebună de-a binelea, o lume în care un copil nu are dreptul să aleagă cu ce părinte dorește să locuiască pînă la vîrsta de 18 ani, dar poate alege din fragedă pruncie ce fel orientare sexuală își dorește. Un copil care nu are credibilitate deplină în fața instanței de judecată, dar care poate decide dacă să fie băiat, fată sau neutru chiar înainte să aibă carte de identitate. Lumea asta, a prozelitismului sexual, este o nebunie la care mulți oameni cu capul pe umeri privesc neputincioși și lași, fără să facă nici cel mai mic gest pentru a opri imoralitatea impusă de o elită dementă.

România nu a cunoscut democrația în forma ei cea mai pură. Nici liberalismul, nici măcar socialismul, așa cum este el, de fapt. Avem un sistem mafiot, care a devalizat și încă devalizează țara asta. Cu banii împrumutați, care se întorc la cămătari, România a fost scoasă la mezat, iar românii vor munci ca robii pentru a achita împrumuturile timp de multe generații, fără  a vedea, în tot acest timp, nici măcar o limită decentă a unei prosperități aparente.

România este un stat eșuat. Cine crede că lucrurile stau diferit, este naiv. Iar cei care încă cred că mai există vreo șansă de schimbare, de asemenea. Nu există nimic care să ne scutească de neputința pe care o simțim ca români, și ca cetățeni europeni, în aceste zile.

LIDIA VADIM TUDOR

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite