Trump amenință să lovească la 52 de ținte iraniene
  • 05-01-2020
  • 0 Comentarii
  • 335
  • 1

Președintele american Donald Trump a avertizat că este gata să lovească la 52 de ținte iraniene dacă Teheran lansează atacuri care vizează americani sau ținte americane. "Este un avertisment: dacă Iranul lovește ținte americane, atunci am ales 52 de ținte iraniene, simbolizând 52 de ostatici surprinși de Iran cu mulți ani în urmă", a replicat Trump.

Potrivit lui Trump, „unele dintre facilitățile selectate au un nivel foarte ridicat și sunt importante pentru Iran și cultura iraniană. Și vom atinge foarte repede și foarte tare aceste ținte, Iran. SUA nu mai vor să audă amenințări!".

El a declarat că în Iran, fără a ascunde acest lucru, se discută despre cum s-ar putea ataca ținte americane, pentru a răzbuna atacul aerian american, care l-a ucis pe Kassem Suleimani, în Irak. Potrivit lui Trump, acest general este responsabil pentru moartea multor persoane, inclusiv a americanilor.

"El a fost în proces de organizare a atacurilor la ambasada noastră în Irak și a pregătit atacuri în alte locuri. Iranul a fost pentru mulți ani doar o sursă de probleme", a adăugat președintele american.

Trump, când a menționat 52 de ostatici și un număr similar de ținte, a avut în vedere criza care a avut loc la Ambasada SUA din Teheran în 1979. Atunci, un grup de rebeli iranieni au confiscat zeci de ostatici în misiunea diplomatică a SUA. Unii s-au întors la libertate suficient de repede. Și 52 dintre ei au fost eliberați abia în 1981.N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite