Reacția lui Trump la un apel ratat de la Putin
  • 04-01-2020
  • 0 Comentarii
  • 510
  • 2

Jurnalistul Peter Bergen a vorbit despre reacția președintelui american Donald Trump la un apel ratat din partea liderului rus Vladimir Putin în 2017. Acest lucru este declarat în cartea lui Bergen „Trump și generalii săi: prețul haosului”, scrie Business Insider.

Se observă că, în urmă cu trei ani, în ianuarie, Trump a luat cina cu premierul britanic Theresa May la Casa Albă. Ea l-a întrebat dacă l-a sunat Putin, liderul american a clătinat negativ din cap. În acest moment, directorul informațiilor Pentagon, Michael Flynn, s-a aplecat către Trump și a spus că președintele rus a sunat în urmă cu câteva zile.

Ca răspuns, șeful Casei Albe a început să il critice pe Flynn și alți înalți funcționari ai peședinței pentru că nu l-au informat despre apel. „Glumești? Vladimir Putin a încercat să mă sune, dar nu mi-ai dat telefonul? La ce te gândeai? Bergen îl citează pe Trump. Liderul american a spus că Putin este „singura persoană de pe pământ care poate distruge Statele Unite”.

Prima conversație telefonică dintre Trump și Putin a avut loc la sfârșitul lunii ianuarie 2017. Liderii au purtat următoarele negocieri în același an, la începutul lunii aprilie. Atunci, președintele american și-a exprimat condoleanțele pentru Putin pentru atacul terorist din metroul din Sankt Petersburg.


N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite