Navalnîi, Calul Troian al Occidentului în Rusia
  • 12-02-2021
  • 0 Comentarii
  • 1026
  • 7

Mulți spun că Rusia, această țară mai mare ca un continent, nu poate fi cucerită. Rușii se mîndresc cu asta invocînd argumente precum întinderea teritorială, relieful și cei doi prieteni – Armata și Marina.

Da, este adevărat, Napoleon a încercat să cuce­rească Rusia, aparent sub imboldul unei principese poloneze și al propriului orgoliu, și a sfîrșit destul de prost. La fel și Hitler, care a dorit să opună militar URSS. Două exemple care îi fac pe unii să se mîndrească și să expună Rusia ca un element total inabordabil pentru orice altă țară sau armată. Timp de cîteva zeci de ani, URSS a ținut în șah SUA, așa cum și Occidentul a asaltat puternic URSS zi de zi, la nivel mediatic, diplomatic și prin spionaj. A fost o luptă ascunsă, care a avut ca finalitate prăbușirea URSS cu tot ce a însemnat această uniune suprastatală.

Ce uită, însă, să spună nostalgicii este că Rusia a fost cucerită în 1917 prin Revoluția Bolșevică finan­țată de Germania. Atunci a căzut Imperiul Țarist, cel care se opunea Germaniei și Austro-Ungariei, fapt care a făcut ca aproape întreg Frontul de Est să cadă, inclusiv noi, românii, am avut de suferit. Germania nu a avut tupeu la Sankt Petersburg și nici la Moscova, dar prin ,,coloana a V-a“ bolșevică a scos un inamic din luptă și a distrus un imperiu. În fond, bolșevicii au asasinat întreaga familie regală doar ca să fie siguri că au scăpat de un stres, chiar dacă Țarul era văr primar cu George al Angliei. După căderea Imperiului Țarist și în urma unor evenimente tumultoase, fluide și foarte violente, a luat ființă URSS, prima formă oficială a comunismului, care s-a consolidat și s-a extins rapid.

Problema a fost că nazismul din Germania și comunismul din URSS au colaborat doar o perioadă, pînă cînd Hitler l-a atacat pe Stalin, realitatea tristă fiind că la finele războiului URSS era mult mai puternică și mai inteligentă decît la început. Acestea au fost poate cele cinci minute de glorie ale comunismului, pentru că, odată cu începerea Războiului Rece, se pare că soarta regimului a fost pecetluită, fiind doar o chestiune de timp pînă la destrămare.

Ironia sorții este că la baza prăbușirii URSS a stat tot Germania, țara care a finanțat inițial Revoluția bolșevică, mai exact pe liderii acesteia, Lenin și Troțki. Germania l-a ,,convins” pe Gorbaciov să cedeze Estul, oferindu-i în compensație o serie de garanții verbale și un Premiu Nobel pentru Pace. Cel care l-a convins pe Gorbaciov să fie receptiv la dorințele nemților a fost ultimul ministru de Externe al URSS, Eduard Șevardnadze, cel care a primit după aceea protecție pe viață din partea Germaniei și președinția Georgiei pentru o perioadă. Și tot Germania l-a convins pe Boris Elțîn că un comunist mediocru poate fi conducătorul Rusiei dacă forțează ruperea URSS, fapt care, după cum se știe, s-a și întîmplat. Germania a fost cea care a dictat marile realizări, dar și cele mai mari eșecuri ale Rusiei – să nu uităm că, pe lîngă aceste două evenimente (1917 / 1991), Rusia a avut în Ecaterina a II-a, nemțoaică la origine, o regină puternică.

Acum, în aceste zile, asistăm la revolte în Rusia, pentru că un individ acuzat că a extorcat sute de milioane de ruble este la închisoare. Asta după ce a fost tratat preferențial în Germania, spitalizat, testat și tot din Germania s-a întors în Rusia, doar că pe post de Cal Troian, se pare. Mai observăm chestiunea legată de Nord Stream II, o conductă care a înghițit miliarde, dar care se îneacă la propriu ,,ca țiganul la mal” pentru că nici SUA, nici Europa nu o doresc, fapt care va aduce Rusiei prejudicii financiare majore.

După 2007, cînd Putin a înțeles că programul lui, ,,Europa – de la Lisabona la Vladivostok”, nu va funcționa, Rusia a demarat un program accelerat de înarmare și, practic, chiar dacă nu se află la nivelul URSS, armata rusă este acum capabilă să îndeplinească misiuni de lungă durată  în afara granițelor, așa cum vedem în Siria, și să pună din nou baze militare prin lume, așa cum se întîmplă în Sudan, Venezuela și, se pare, chiar în Cuba. Armata rusă este schimbată, modernizată, și se pare că acest program de înarmare accelerată se va întinde pînă în 2030. Căderea URSS, și, automat, a Rusiei, în 1990, a făcut ca cei care au fost contemporani cu aceasta să nu mai permită țara lor să treacă din nou prin așa ceva. Ceea ce uită ei, însă, este faptul că tinerii ruși – care nu au cunoștiințe solide legate de URSS, Revoluția din octombrie sau Marele Război pentru Apărarea Patriei (cel de-al II-lea război mondial) – nu pun preț pe astfel de valori; ei vor libertate chiar dacă habar nu au în ce se bagă, de fapt. Ca și prietenii lor de la Kiev, care au murit și au strigat pe Maidan că vor libertate, și tinerii imaturi din Rusia reclamă acum libertatea unui individ care pute de la o poștă a ,,marionetă”, ieșind în stradă cu miile și luptînd cu poliția; asta în timp ce toate cancelariile occidentale, ca și România, de altfel, au ieșit cu declarații în care ,,condamnau” evenimentele sîngeroase și îi cereau lui Putin să îl elibereze pe Navalnîi.

Mai observăm acum, în Rusia, încă un aspect pe care noi, românii, l-am experimentat din plin cu Ceaușescu și cu Dragnea: condamnarea publică a lui Putin pentru proprietatea de 160 de hectare pe care, zic cei care îl atacă, ar avea-o la Marea Neagră, pentru că, vezi Doamne, e făcută din bani furați de la gura poporului. Pentru noi, românii, care deja am trecut prin asta, este de rîs. Dar naivii de la Kiev și de la Moscova se pare că nu vor înțelege. Dacă oficialii de la Kiev văd cum țara lor este acum divizată, săracă și distrusă pas cu pas, așa cum și România este de mai multă vreme, cei de la Moscova își oferă țara pe tavă, urmînd ca resursele nucleare să se vîndă laolaltă cu toată țara, de fapt, cu întreaga federație.

Ce nu înțelege nimeni la Moscova este faptul că degeaba Rusia are arme moderne, hiper-rachete, rachete nucleare, sateliți și avioane invincibile. Toate acestea sînt fix zero. Și URSS avea la momentul căderii o armată puternică, rachete, 9 portavioane și o flotă maritimă care putea acționa oriunde în mările și oceanale lumii. Avea și triada nucleară, cu care Rusia se mîndrește și în prezent. Odată ce trădarea a produs rezultatele scontate, totul s-a risipit. În perioada 1992 - 1993 Rusia era atît de slăbită încît, dacă era atacată de România, aveam șanse să ajungem la Moscova fără probleme. În acest moment, Rusia este puternică. Dar va fi distrusă la fel cum a fost în trecut din cauza trădării celor de la Kremlin, dar și a imploziei pe care acest mega-stat o va face. Generațiile care vin din urmă au uitat sacrificiul soldaților sovietici, au uitat tot ce înseamnă valorile Rusiei. Acum toți vor să se plieze pe valorile occidentale, de orice natură sînt. Tinerii ruși vor să trăiască într-un stil occidental pe care nici măcar nu îl cunosc pe de-a-ntregul, dar li se pare frumos pentru că asta li se inoculează. Și, cu cît își doresc mai mult asta, cu cît sancțiunile îi presează mai tare, cu atît reacția lor va fi mai puternică, mai dură. Pentru că, așa cum este și în România, corupția în Rusia este pe măsura țării, iar frustrările pe care rusul de rînd le are sînt și ele amplificate de acești factori care îi consolidează sărăcia și, în același timp, le și sporesc bogăția oligarhilor care, așa cum am spus, stau mai mult prin Europa și mai puțin prin Rusia.

Cum-necum, Germania, de acolo, din umbră, dictează și se pare că obține tot ce își dorește de la Europa, de la lume în general. Germania este motorul Europei, dar și computerul de bord, așa că, prin semnarea acelui acord cu China, a tras un semnal clar asupra faptului că Rusia trebuie să o lase mai moale și să rămînă la nivelul în care se află; imperiul Germaniei, al 4-lea sau al 5-lea Reich, va ajunge cumva să domine nu doar Europa. Dacă Germania va acapara Rusia, într-un fel sau altul, cu marile resurse pe care le posedă și cu modul nemțesc de a proceda, este evident că nimeni nu o va mai opri, mai ales că Franța slăbește pe zi ce trece, iar Marea Britanie s-a retras din calea ei, locul acesteia fiind lîngă SUA. 

Manifestările de pe străzile Rusiei sînt premabulul unui eveniment major care acum se pregătește și, cum corupția la Kremlin este la fel de puternică precum era în anii ʼ90, este doar o chestiune de timp pînă cînd Putin va fi ,,măturat” de la putere, iar în locul lui va fi pus un Iohannis rus care nu va face nimic altceva decît să meargă în vacanțe, în timp ce prădătorii vor culege tot ce mai e de cules. Nu degeaba o parte din elitele Rusiei se refugiază în țările europene dezvoltate, așa cum nu degeaba o altă parte a elitelor de la Moscova își pregătește copiii în SUA sau prin alte țări occidentale.

Navalnîi, acest Cal Troian, este acum la închisoare pentru următorii doi ani. A fost deja propus pentru Premiul Nobel pentru Pace, pe care îl va primi în mod sigur, pentru că, de ceva ani, această distincție este politizată la maxim. În acest mod, Occidentul îl va ajuta din ce în ce mai mult pe Navalnîi să crească în ochii tinerilor ruși, de la stadiul de infractor penal la cel de mare luptător pentru pacea mondială. Or, o astfel de ,,emblemă” internațională pusă pe imaginea bloggerului pușcăriaș va atrage nemulțumirea rușilor, care vor manifesta și mai puternic, și mai ,,năvalnic” împotriva regimului actual, fapt care poate duce la implozia Rusiei, așa cum știm că s-a mai întîmplat, în ultimii 103 ani, de încă două ori.

Putin pare de neclintit, dar asta este doar o aparență. Pentru ca Occidentul să îl compromită pe Miloșevici, i-a ucis toți colaboratorii, învinuindu-l, însă, public, chiar pe el, sub pretextul că avea obiceiul de a-și elimina complicii. În realitate, însă, crimele au fost puse la cale de o altă organizație, nu sîrbească, care după ce i-a distrus pilonii de susținere, a facilitat acuzarea și închiderea lui. Putin, de asemenea, are niște piloni – unul dintre ei este Șoigu, pentru că Lavrov este deja mult prea bătrîn ca să mai conteze. Nu o dată, avionul în care Șoigu se deplasa în interes de serviciu, peste hotare, a fost urmărit de avioanele NATO sau ale altor puteri inamice ale Moscovei. Eliminarea ministrului Apărării ruse, cel care, practic, a adus Armata rusă la nivelul de azi, l-ar lăsa pe Putin singur în fața șacalilor de tipul bețivanului Boris Elțîn, care vor face orice compromis doar pentru a fi puternici în imperiul rus. Cîți știu că Boris Elțîn, care a fost președintele Rusiei pentru de două mandate, obișnuia să bea cîte doi litri de vodkă pe zi?

Cumva, Rusia va fi distrusă și redusă la tăcere, dar nu prin arme – pentru că e clar că nimeni nu vrea asta – ci prin vechea metoda a ,,coloanei a V-a”, singura care funcționează. Sancțiunile dure au ca rol sărăcirea rusului de rînd, armînd astfel o mare masă de oameni nemulțumiți, care, la un moment dat, bine organizați pe Tik-Tok, vor ieși cu zecile de mii în stradă, fapt care va duce, în mod inevitabil, la căderea statului rus sau, în cel mai bun caz, la mari modificări structurale. Fiecare zi în care Putin vorbește despre pace și prietenie, fiecare zi care trece fără ca Rusia să ia măsuri este o zi în favoarea Germaniei și a celor din spatele ei, care vor și ei o bucată din Maica Rusia.

Nu, Rusia nu va fi cucerită cu armele poate niciodată. Dar mereu a funcționat acolo trădarea.


TANO

 

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite