,,Triunghiul Bermudelor” României: Servicii, Sörös, Înaltă trădare!
  • 14-05-2019
  • 0 Comentarii
  • 534
  • 1

Motto: ,,…căci umbrele vin de la lucruri şi oameni”. Mihail Bulgakov

Am trăit să o vedem și pe-asta! Unul dintre cei mai cunoscuți generali români, fost comandant al Serviciului care se ocupă de protecția demnitarilor, SPP, îl acuză pe președintele țării de… înaltă trădare! Și nu, nu se produce un nou ,,Tîrgoviște” – ci maxim o… dezbatere în mass-media sau pe Facebook. Argumentele generalului Dumitru Iliescu se referă la decizia lui Iohannis se a nu o invita pe Viorica Dăncilă la Summit-ul șefilor de stat și de guvern de la Sibiu, în condițiile în care România se află pe ultima sută de metri a președinției Consiliului UE – deci cînd ar trebui concentrate toate eforturile pentru atingerea unor scopuri naționale. Ei bine, generalul Iliescu consideră că Iohannis nu a invitat-o pe Dăncilă NU din motive politice sau electorale, ci pentru a bloca cele două obiective naționale: (acordul politic pentru) aderarea la Spațiul Schengen și ridicarea MCV.

Adică, o trădare a acestor demersuri naționale! ,,De fapt, blocarea participării premierului și a miniștrilor la acest eveniment, dar și a acțiunilor preconizate să le desfășoare aceștia la summit, a avut un alt scop, și anume acela de a bloca demersurile noastre de a accede în Spațiul Schengen și de a se ridica MCV-ul”, consideră generalul. Dar, acesta e vîrful aisbergului: generalul Dumitru Iliescu afirmă că scopul a slujit intereselor ,,hegemonice” ale unor state europene, interesate în blocarea României. ,,Partenerii noștri europeni care ocupă fără posibilitate de tăgadă poziția hegemonică, de lideri ai continentului nostru, sînt interesați de blocarea dezvoltării României pe multiple planuri, dezvoltare care le-ar crea probleme majore privind concurența pe piața internă, dar și pe alte diverse piețe”, arată Iliescu. Aici apare intervenția acestor state: ,,Pentru a ne bloca dezvoltarea și a ne ține sub control și dominație au inventat diferite mecanisme, aplicabile doar nouă, nu și lor, au adăugat criterii doar pentru noi, criterii care nu au fost niciodată definite și explicite. Așa ne-am trezit peste noapte cu criteriile corupției, statului de drept, independenței justiției, cu MCV-ul, ca și condiții obligatorii de accedere în Spațiul Schengen, deși în Tratat sînt prevăzute doar criterii tehnice, valabile pentru toți, dar nu și pentru noi”, arată generalul Iliescu.

Aceste observații pe care le expune generalul Dumitru Iliescu le-au făcut și liderii țărilor de la Vișegrad. ,,Ne-au catalogat ca o țară coruptă, deși la noi corupția nu atinge nici pe departe nivelul corupției de la ei, dar continuă să o facă pentru că îi avantajează. De fapt, sînt doar pretexte pentru a ne controla și a ne manipula”, spune generalul Iliescu. Mai mult, făcînd referire directă la ,,înalta trădare” a președintelui Iohannis, generalul Iliescu amintește declarația premierului olandez – cel care nu a spus adevăratul motiv pentru care batavii se opun aderării noastre la Schengen – ,,și anume că nu am vrut să le dăm lor pe nimic Portul Constanța, ca și alte obiective strategice intrate în zona lor de interes”. Aici, generalul Iliescu pune întrebarea-cheie: ,,Ce credeți că a făcut Iohannis cînd a aflat despre afirmațiile profund jignitoare ale premierului olandez? În loc să îi dea un răspuns ferm, usturător, așa cum de fapt merita (…), Iohannis, rînjind satisfăcut, l-a aprobat (…), a defilat din nou prin fața șefilor de stat și de guvern cu lozinca corupției din România, cu justiția mai puțin independentă și cu «statul de drept atacat continuu de Guvern și PSD»”. Asta, deși premierul Dăncilă îl rugase pe Iohannis să ridice la Summit problemele MCV-ului și Spațiului Schengen! În felul acesta, Iohannis a pus ,,la dispoziția celor ce nu ne vor binele, muniția necesară”, arată generalul, care întreabă: ,,A făcut-o din nepricepere, a făcut-o din prostie?”. Nu, a făcut-o cu bună știință, răspunde tot generalul – ,,cu reprezentarea clară privind afectarea intereselor fundamentale ale României, a făcut-o că așa i s-a cerut de către șefii săi din afară, de către cei care ocupă poziția dominantă în Europa, în frunte cu Germania”, afirmă Dumitru Iliescu. ,,Ce este asta dacă nu ÎNALTĂ TRĂDARE, domnule Iohannis?”, întreabă generalul Iliescu – o întrebare pe care ar trebui să o punem cu cea mai mare seriozitate! Dar, situația e mai gravă, pentru că demersurile lui Iohannis sînt susținute de capi ai Serviciilor Secrete și… din afară, de o structură controversată! Iată alte date care uluiesc!

La începutul săptămînii, Mugur Ciuvică a făcut o dezvăluire de senzație, care aruncă în aer Serviciile și obligă Comisiile parlamentare să verifice informația. Concret, Ciuvică a confirmat declarația lui Liviu Dragnea despre coruperea premierilor PSD de către Iohannis, prin implicarea unor oameni din Servicii – și chiar a șefului SIE personal! ,,Le promite viitor şi stabilitate și apoi că trebuie să se rupă de partid, că trebuie să lucreze cu el, cu Cotroceniul, cu Serviciile, cu instituţiile de forţă”, a spus Dragnea, completînd: ,,Iohannis nu face singur, are instrumente şi instituţii pe care le foloseşte, oameni pe care îi foloseşte”. Ce spune fostul șef de cabinet al președintelui României: Gabriel Vlase ar vizita-o frecvent pe Viorica Dăncilă pentru a o convinge să-l trădeze pe Dragnea! ,,De aia vine Gabriel Vlase de trei ori pe săptămînă la Viorica Dăncilă – să o convingă să i-o tragă lui Liviu Dragnea”. Ciuvică a confirmat și ,,schema de lucru” expusă de Liviu Dragnea – inducerea ideii că premierul ar putea guverna mai bine cu oamenii „sistemului”. ,,Îi spun premierului PSD să guverneze nu cu PSD, ci cu Gabriel Vlase și cu emisarii lui Eduard Hellvig”, a spus Ciuvică – sugerînd că și el are încredere în Viorica Dăncilă. Bombă… sau ce?! Și nu e tot, fiindcă acum apare ultimul punct al triunghiului, cel mai puternic: George Sörös! Ei bine, pentru cei care se mai îndoiau de implicarea rețelei miliardarului în Opoziția anarhistă din România, recunoașterea a venit chiar din gura lui Rareș Bogdan, fistichiul cap de listă al PNL la europarlamentare, care a anunțat că PNL ”va prezenta cel mai serios, mai complet şi mai puternic program” – și a dat detaliul esențial – cine se află în spate: ,,Violeta Alexandru, împreună cu o echipă excepţională”! Ei bine, Violeta Alexandru este unul dintre fondatorii Institutului de Politici Publice, unul dintre cei mai notorii beneficiari ai finanțărilor Sörös.

De altfel, cunoscuta jurnalistă Simona Ionescu, redactor-șef la ,,Evenimentul Zilei”, a realizat o analiză de referință în care o indica pe Violeta Alexandru ca beneficiar al finanțărilor Sörös. ,,N-o să ne mai poată ataca nici cu faptul că nu vorbim mai mult despre ce vrem să facem”, spunea cu aplombul său cunoscut Rareș Bogdan, recunoscînd că singura ,,lumină” a (încă) principalei forțe a Opoziției vine de la echipa lui Sörös. Paranteză: Violeta Alexandru nu poate dovedi că are competențe în realizarea unui program; a urmat o facultate privată abia la 24 de ani și are două masterate la SNSPA, în zona de gogoși cu ,,guvernanţă şi dezvoltare instituţională”, sau ,,afaceri internaţionale şi managementul conflictelor”, de fapt, neocupînduse de așa ceva! Din CV-ul ei, publicat de Active News, rezultă două activități: PîrvulescuAsociația Pro Democrația și Sörös. Revenind, gafa sau dezvăluirea lui Rareș Bogdan scoate la lumină că PNL este în mîna lui Sörös – ca și președintele Iohannis! Mai exact, șeful de facto al Comunităţii Naţionale de Informaţii, consilierul de stat Constantin Dudu Ionescu, este fondator al IPP, finanțat de Sörös. Ionescu a mers în tandem cu Eduard Hellvig, directorul SRI, a cărui biografie se împletește încă din perioada studiilor cu ONG-urile lui Sörös. Avînd în vedere că și Rareș Bogdan are legături strînse cu Hellvig, nu putem să nu ne întrebăm dacă alăturarea Ionescu – Hellvig – Violeta Alexandru – Rareș Bogdan nu înseamnă cumva că PNL și Iohannis au un ,,păpușar”, ca să-l citez pe Cozmin Gușă – și anume George Sörös. Mai ales că discursurile – ,,penalii, corupții, justiția” – par a fi toate din zona unui ,,textier” cunoscut ca (foarte) apropiat al lui Sörös – Monica Macovei. În plus, să nu uităm contextul – Parlamentul European este o țintă a lui Sörös! Probele sînt la lumina zilei: miliardarul a comandat un studiu pentru a vedea care europarlamentari i-ar susține inițiativele – și, desigur, dorește să aibă cît mai mulți adepți acolo. Întreaga mișcare ,,neo-marxistă” (USR – Cioloș) îi susține ideile, iar, prin impunerea lui Rareș Bogdan, discursul PNL s-a schimbat în aceeași direcție – și, desigur, ,,programul” Violetei Alexandru, fost ministru în cabinetul Cioloș, va fi de aceeași coloratură. Deci, concluzia e clară: PNL+Iohannis+USR = Sörös. Adăugați aceasta la cele spuse de Ciuvică și la acuzația argumentată de generalul Iliescu… și iată ,,Triunghiul Bermudelor” – în care România riscă să dispară… fără să înțeleagă cineva cum și de ce!… Da, sigur, sînt ,,speculații conspiraționiste”, e ,,propagandă rusă”, iar ,,Vadim bătea cîmpii”! Din păcate, fiecare zi care trece, fiecare demers aduce confirmarea că această implicare antinațională există și domină tot mai autoritar România.

DRAGOS DUMITRIU

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite