Dezastrul României naționale s-a confirmat – un nou simbol se impune
  • 27-05-2019
  • 0 Comentarii
  • 612
  • 3

Motto: ,,În ziua de azi, oamenii ştiu preţul oricărui lucru, dar nu cunosc valoarea a nimic”. OSCAR WILDE

Un distins amic mă certa zilele trecute că editorialele mele sînt prea pesimiste, că nu văd că sînt bani, că sînt pline cîrciumile, magazinele sau stațiunile, că nu ai loc de mașini nici pe trotuar!… Da, poate că amicul are dreptate, poate nu înțeleg eu că nu mai contează aspecte ,,minore” precum spiritul național, proprietatea asupra propriei țări, independența și suveranitatea deciziei, respectul, toleranța, civilizația, liniștea de zi cu zi… Și, da, poate că toate astea și multe altele fie nu contează, fie ele există din plin, nu așa cum vede un vadimist-ceaușist ca mine.

Duminică am avut, chiar și eu, un șoc: nu pentru că PSD a căzut sub nivelul istoric, ci pentru ceea ce au ales românii. Nu, românii NU au ales PNL sau alt partid, ci au ales URA, ura stupidă, ilogică, un fenomen asemănător doar cu unul trist al istoriei: ,,simismul”.

Nu spun perioada ,,legionară”, pentru că marea mișcare populară a avut episoade național-creștine, fundamentele erau naționaliste, apropiate (radical) de biserică, de tradiții… Erau oameni gata să moară pentru credință și țară… Pe cînd simismul a adus prostimea, i-a pus pușcoace în mîini, au declarat vinovată o etnie, au trecut la violențe – și au pactizat cu un imperiu care, în final, ne-a rupt bucăți istorice din țară și ne-a aruncat într-un război cumplit, luîndu-ne, de fapt, decizia politică și diplomatică… Limbajul acelei perioade era radical, ca și masurile luate nu doar împotriva evreilor, dar și a unor personalități considerate vinovate… de către prostimea radicalizată.

Din scurta înșiruire de mai sus vedem asemănări cu ceea ce au votat românii în sfînta zi de duminică. Spuneam că nu au votat PNL… PNL, cu Iohannis, Orban și Rareș Bogdan, nu are nimic cu PNL, ci cu fenomenul urii, al mizeriei umane ridicată la rangul de ,,opinie”, de ,,libertate de exprimare”. Ca exemplu, iată cum au respins românii cea mai valoroasă echipă de europarlamentari, trimițînd în schimb un număr mare de exponenți ai fenomenului ,,muie”. Este vorba de echipa ALDE – și îmi permit să scriu asta tocmai pentru că l-am criticat vehement pe Călin Popescu Tăriceanu de cînd am văzut atitudinea sa în domeniul resurselor. Asta, însă, nu mă împiedică să admir selecția pe care a făcut-o pentru europarlamentare, ALDE trimițînd clar cea mai bună echipă. Din păcate, românii au respins această echipă de intelectuali de marcă, excelent pregătită profesional, oameni maturi, cu relații în toată Europa. Pe scurt, electoratul a respins o echipă de personalități, trimițînd, în schimb, la Bruxelles un număr mare de exponenți ai fenomenului ,,muie”. Că sînt sörösiști, că au militat contra familia tradiționale, contra Bisericii Ortodoxe, că susțin diverse ciudățenii și singura lor armă e huiduiala radicală – toate astea se înscriu în fenomenul ,,muie”, pe care electoratul și-l asumă cu fervoare. Iar ca să fie tacîmul complet, acest electorat este format în mare parte din tineri cu studii superioare – asta demonstrează și valențele noii educații, ba chiar ale noii mentalități pseudo-românești. ,,Wtf”, asta au vrut românii… cică. Pe primele două locuri au fost Norica Nicolai și Renate Weber, doi dintre cei mai buni juriști și, totodată, printre cei mai activi europarlamentari. Pe trei, Daniel Barbu, om de cultură de talie internațională, fiind unul dintre cei mai reputați byzantinologi, dar și politolog. Trec peste Ovidiu Silaghi, pe care nu-l pot compara cu cei de mai sus, deși a fost și el ministru al Transporturilor, parlamentar şi europarlamentar, și ajung la Varujan Vosganian. Adică unul dintre cei mai importanți oameni de cultură români, scriitor superb, în plus, șef de promoție al Academiei de Studii Economice, fost ministru al Economiei și al Finanțelor. ,,Fiecare candidat a trebuit să prezinte un proiect politic propriu, care s-a intitulat «Ce voi face ca deputat în Parlamentul European»”, spunea Tăriceanu, evidențiind un criteriu foarte interesant, dar desigur că acest lucru nu i-a interesat pe români, dornici de ,,Jos”, ,,Pușcărie” și multă… (fenomenul menționat)! Și, vorba cinică a președintelui Iohannis: asta am trimis, atît vom primi de la Europa! Rușine… nouă!

Luni am asistat la condamnarea lui Liviu Dragnea – dubioasă, motiv minor, probe mai deloc… În schimb, prilej de revărsare a urii! Cete de derbedei, așa-ziși protestatari, au huiduit și insultat, au bruscat ziariștii, au atacat tot ceea ce are legătură cu Liviu Dragnea… și asta de ce? Pentru că ,,Dragnea a furat”! Ce a furat, de fapt? Vorbim de susținătorii unuia ca Iohannis, dovedit de instanță în cazuri de case luate cu japca, ai lui Rareș Bogdan, un ins cu venituri dubioase, contracte cu statul, fiul unui personaj vinovat de o celebră falimentare … în fine.

Culmea e că multe țări din Europa încep să se trezească, să realizeze cît de dăunător este Bruxelles-ul dominat de Sörös, supus toanelor și intereselor Deep State-ului american. Marea Britanie, Italia și Franța au dat tonul, Ungaria, Polonia, Cehia și Slovacia își impun principiile naționale – dar România, nu! Noi nu avem partide naționaliste, nu avem grupări eurosceptice… Și, totuși, PSD impusese – cel puțin la nivel teoretic, pentru că nu a apucat să aplice – principii și măsuri naționale: Fondul Suveran, Legea resurselor Off Shore, protecția producției interne, legea impozitării multinaționalelor și Ordonanța ,,Lăcomiei”, care viza băncile, demersurile lui Daniel Zamfir contra dobînzilor exagerate… Orice s-ar spune, acestea și alte cîteva erau măsuri cu caracter național! Or, Europa s-a dezlănțuit!

Dragnea, Dăncilă și PSD au fost damnați chiar de grupul socialist european, de instituțiile UE și de ambasadele occidentale, în frunte cu Ambasada SUA. ,,Justiția independentă”?! Mă lași?… Nu, răspunsul final a fost doborîrea PSD și încarcerarea lui Liviu Dragnea.

Urmează Tăriceanu? Așa se zvonește. Urmează Ion Iliescu? Nu e de mirare.

De fapt, preambulul a fost căderea referendumului pentru Familia Tradițională. Fenomenul LGBT este aici la el acasă, ambasadele mărșăluiesc alături de ei… Urmează declararea unor măsuri precum cele din nordul Europei, contra familiilor care își duc copii la biserică? Nu m-ar mira!

În plus, ați văzut numele liderilor USR? Nu sînt un purist, un etnicist, dar prea seamănă cu multinaționala CFR Cluj! Și nu e fotbal, e parlamentul României, e reprezentarea României… De fapt, ce spun eu… doar avem un Klaus în frunte și un Hellvig la SRI! Dar ați văzut cum scriu susținătorii lor de pe Facebook? Româna nu mai există! Sau v-ați uitat în programa unui copil, la capitolul literatură?

Deci, în mare, da, prietenul meu are dreptate, exagerez eu, sînt doar un ceaușist nostalgic și nebun – de fapt e bine în România și ne ducem într-o direcție minunată! Și da, amicul are dreptate, uite că și poporul zice că e bine cu Europa, cu pușcăriile, cu muia, cu restul…

De fapt, în urma acestor alegeri, de ce să nu punem ,,mwooye” simbol național – desigur, în această formulă romgleză, ca să nu cădem în naționalism!

DRAGOȘ DUMITRIU

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite