România „europeană” – umilită de unguri și… estonieni!
  • 10-06-2019
  • 3 Comentarii
  • 4546
  • 60

Motto: ,,Natura poporului, ins- ­tinctele şi înclinările lui moş­tenite, geniul lui, acestea să fie determinante în viaţa unui stat, nu maimuţărirea legilor şi obiceielor străine”. Mihai Eminescu

Cîte nu a făcut România pentru a fi primită în UE și NATO?… Mai bine zis, cîte a suportat poporul român și cîte concesii a trebui să facă țara noastră pentru a fi mai întîi ,,acceptată”, apoi ,,aderată” și, credeam noi, în final, ,,integrată”!… Nu, din păcate, nu a fost finalul, fiindcă, iată, vedem de ceva ani, a mai urmat un capitol – România trebuia să fie și umilită! Renunțarea la teritoriile istorice, impuneri economice care ne-au scos de pe piețe și ne-au desființat economia reală, acceptarea unor condiții de dominație politico-diplomatică, implicare în conflicte internaționale, supunerea informativă totală, eliminarea elitei politice pe calea terorii prin ,,justiție”, impunerea unor reguli ale unei morale aberante, mutilarea mentalului colectiv prin mass-media cu patronaj occidental, condamnarea unor capitole ale istoriei și ale multor personalități – asta așa, am trecut în treacăt peste capitolele umilirii națiunii române. Și, totuși, nu e de ajuns!

Săptămîna trecută am asistat la un episod incredibil – înfruntarea de la Valea Uzului, în care unor români, veniți să aducă un omagiu de Ziua Eroilor, de Sfînta Zi de Înălțare li s-a interzis să facă asta de către un grup de etnici maghiari, instigat de politicieni din grupări (etnice) locale și de peste graniță! Locul omagierii, un cimitir internațional și monument istoric, este subiect de diferend administrativ… dar acesta nu e un motiv să nu dai voie românilor ca, în țara lor, să spună o rugăciune la căpătîiul celor care s-au jertfit pentru România Mare! Acum, la înfruntarea de pe 6 iunie, s-au văzut secvențele – cîteva sute de etnici maghiari au făcut un lanț uman, au pus și un lanț de fier peste poarta Cimitirului Eroilor, încercînd să-i oprească pe români! Noroc că patrioții însuflețiți de Frăția Ortodoxă Sfîntul Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruință nu au dat înapoi, au rupt lanțul (cel de fier) și au intrat în Cimitirul Eroilor, ducînd flori și cîntînd cîntece patriotice.

Au sărit imediat cei din UDMR, cu insulte grave la adresa României – de parcă ar fi fost acțiune coordonată de stat! –, dar și figuri marcante ale Ungariei, în frunte cu președintele lor. Sincer, nu asta m-a uimit, ci ticăloșia unor români – în speță, de la publicațiile ,,pro-occidentale”, cele cărora le pute tot ce este național și patriotic, ortodox și tradițional! ,,În zonă există un grup de circa 300-400 de români agresivi, cu boxe de la care sînt intonate cîntece patriotice – maghiarii stau în fața cimitirului și se roagă în ungară, iar grupurile de români încearcă să rupă cordoanele de jandarmi pentru a ajunge la ei” (…) ,,înspre maghiari au fost aruncate și pietre”. Asta nu scrie Magyar Hirlap, ci agenția „română” Hotnews! ,,Un grup de români a intrat prin spatele cimitirului și s-a urcat pe gard, de unde a început să lovească maghiarii cu steaguri și să-i scuipe, strigînd «Marș afară», «Marș la Budapesta»” (…) ,,Un grup de români a rupt poarta cimitirului și aruncă din interior cu obiecte spre grupul de maghiari”, (…) ,,unii dintre românii aflați în cimitir au rupt cruci și le-au aruncat afară”. Evident, totul este o minciună – pentru că dacă un singur (etnic) maghiar ar fi fost lovit, imaginea cu el ar fi făcut înconjurul lumii – iar presa mondială de mare audiență ar fi umplut paginile cu declarațiile lui, relatări dramatice, pe modelul Tîrgu Mureș 1990. Nu, românii nu au agresat pe nimeni, s-au abținut de la violențe… deși, sincer, a fost o minune, pentru că nu știu cui nu i s-ar fi urcat sîngele la cap?! Chiar îi scriam unui amic: oare ce s-ar fi întîmplat dacă maghiarii ar fi încercat să facă așa ceva rușilor – eventual naționaliștilor ,,Lupii nopții”, durii aceia care pleacă în caravane interminabile de motociclete pentru a omagia eroii Rusiei în toate țările pe unde au murit… Românii s-au comportat exemplar, în ciuda provocărilor evidente!

Și, atenție la ticăloșia supremă a agenției respective – scrie că românii dădeau cu pietre, înjurau și scuipau, rupeau cruci etc., ei bine, ,,un sobor de preoți români a intrat în cimitir pentru o slujbă religioasă”. Adică scena scoasă parcă din incursiunile hunilor era sub ,,egida” preoților, adică… uite ce încurajează Biserica Ortodoxă. (Nu, greșeală – hunii nu sînt strămoșii românilor, ci ai maghiarilor, care nu de puține ori, în istorie, au dat dovadă că sîngele apă nu se face… din păcate și în sens rău!); și, culmea, așa cum scriam și în editorialul ediției trecute, se fac asocieri stupide între vizita Papei – descrisă în termeni laudativi absoluți – și vinovății care se inventează Bisericii Ortodoxe. De fapt, ce mă mai mir, dacă în fruntea Opoziției politice și civice (stradal-mediatice) actuale sînt persoane care au insultat și acuzat în fel și chip BOR, mergînd pînă la prezentarea instituției fundamentale a spiritualității românești ca un factor de regres, de corupție, de înapoiere etc.

Paranteză: alt exemplu de nesimțire și jignire pentru România, la vizita Papei: chiar la ceremonia beatificării preoților greco-catolici victime ale regimului concentraționar al anilor ’50, în spatele MS Margareta – Custodele Coroanei era așezat, la doar două scaune, ,,Taica Lazăr”, fostul procuror general, cel care a patronat și apărat atîtea abuzuri ale ,,justiției”! Deci un procuror cu un trecut dubios într-o etapă a instrumentelor de forță comuniste a fost așezat în spatele – și în același cadru de imagine! – cu reprezentantul unei instituții istorice a României! Cine s-a ocupat de protocol? Biserica Catolică din România? Nu m-ar mira, pentru că am văzut atitudinea ,,rezistentă” a părintelui Francisc Doboș, purtătorul de cuvînt!…

Să nu uităm: și în cazul Bisericii Catolice, dar mai ales în cazul maghiarilor, multe scuze ar trebui cerute românilor – nu să fie trași de urechi și chiar umiliți! Nu NOI am venit peste unguri – și nici nu le-am schimbat numele ori religia, timp de sute de ani! Nu NOI, cei din est, am tot încercat să le schimbăm altora religia!… Că au fost episoade dictate politic, în nebunia de după al II-lea război mondial – dar … unde nu a fost nebunie în acele vremuri și cum se pot compara nici două decenii cu… veacuri?!

Europa și ,,lumea civilizată” vor să ne uităm istoria – și grav e că și reușesc asta! Cei care încearcă să facă altfel, să spună că avem o demnitate națională, o tradiție în a da valori autentice și eroi, că am avut de multe ori un cuvînt de spus – aceia sînt ,,extremiști”, ,,comuniști”, ,,oamenii rușilor”, mai nou sînt tratați drept ,,imbecili”, asta pe multe site-uri și pagini de „socializare”. Oare de ce se vrea ca ,,Diaspora” să aibă cel mai greu cuvînt de spus? Pentru că ei sînt cel mai ușor manipulabili, se profită de frustrările lor, de orgoliul prostesc de care de multe ori dăm dovadă – și de lipsa de patriotism care devine molipsitoare! Dovada e că sîntem singura țară europeană fără naționaliști sau suveraniști în Parlament, iar tentativa PSD de achiesare la idei de acel gen a fost rapid și demonstrativ încătușată! În schimb, „diaspora”, cu al său ,,număr de înmatriculare”, dă tonul! Și e susținută de ,,parteneri”, la fel cum toate curentele anti-naționale sînt bune, pe cînd tot ce-i românesc e rău! Ne „scoate din Europa”! Europa? I-am văzut pe acei români ,,europeni” mergînd la vot, la ambasade, în șlapi, maiou și șort! Atîta respect au pentru ambasada – deci, pentru țara lor! Am văzut filmări cum încercau să spargă ușa Ambasadei din Haga!… Faceți o selecție de mesaje din Diaspora, de pe ,,mediile de socializare”, să vedeți limbaj! Așa ceva, vă spun sincer, nici la meciurile de pe Giulești nu auzeam! Da, ei sînt produsul ,,Europei”, ca ei trebuie să devenim și noi! Ca s-o ducem bine, desigur!

Apropo de imaginea minunată a României în lume – ultima bombă e că România nu a mai primit statutul de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU. Din 1962 am avut, o dată la 14 ani, acest statut: 1962 (Dej), 1976 (Ceaușescu), 1990, 2004… și punct! Ne-a luat locul… Estonia! Țară cu nici 2 milioane de locuitori! Să fi contat decizia bizară cu mutatul ambasadei la Ierusalim? Să fi contat permanentele scandaluri interne, cu extindere internațională? Să fi contat orientarea unilaterală către SUA și NATO, slugărnicia față de polul american, dar și proasta relație cu Estul, prin atitudinea distantă și contondentă față de Rusia și China, membri permanenți în Consiliul de Securitate? Rezultatul votului: Estonia a avut 132 de voturi, iar România 58! Poate spune Guvernul că nu e vinovat? Sau Iohannis? Clar, nu! Și, totuși, așa vor spune! Iar ,,talibanii” lor îi vor crede! Asta e ,,România europeană”! Țara umilită de unguri la ea acasă, și de Estonia pe plan internațional! ,,Jos Ceaușescu, jos comunismul!”, va striga ,,diaspora”, iar noi trebuie să zicem ca ei, că sînt mai ,,europeni” ca noi, sînt un exemplu, ei ,,duc greul și trimit bani acasă”, cum zic canalele pro-occidentale. Cum să ne gîndim la perioada în care României i se întindea covorul roșu la Casa Albă, la Buckingham sau la Kremlin?

P.S. Sînt curios: cît va mai rezista Eminescu? Punem prinsoare că în următorii 5 ani vor fi condamnate public multe dintre textele lui?

DRAGOȘ DUMITRIU

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite