Prezidențiabilii (2)
  • 20-06-2019
  • 0 Comentarii
  • 422
  • 2

L-am ales pe Iliescu în 1990, 1992 și în 2000. Ce era el? Un fost prim-secretar, un nene comunist notoriu, un fricos, un individ fără scrupule care a înfrînat total țara. Sintagma ,,sărac și cinstit” a fost un bocet trist care s-a așternut peste mintea odihnită a poporului. Nu avea cum să simtă lupta întreprinzătorilor cu viața, a celor care au plecat de jos, pentru că habar nu avea cu ce se mănîncă acest mod de trai, nici el și nici restul comuniștilor de lîngă el. Toți erau din ,,Primăverii”, ,,Dorobanți” sau ,,Kiseleff”. 

L-am ales pe profesorul trăznit și aerian Emil Constantinescu. Un universitar care era și este încă total detașat de viață și de greutățile ei. De cele ale omului de rînd. Și ce am obținut? Închiderea minelor, gonirea minerilor, marile privatizări care au eșuat, o economie distrusă și mari, foarte mari probleme în zona întreprinderilor mici și mijlocii.

L-am ales pe Traian Băsescu, un om al Serviciilor. Un om care, la adăpostul isteriei antirusești, generată în mod artificial, a cedat suveranitatea și toată economia, Europei și Statelor Unite, fără să se gîndească. Contra unui comision gras, bineînțeles. Pentru că nu poți să uiți ce a fost el în ,,civilie”, un comandant de vapor care vindea blugi și carpete cu ,,Răpirea din serai”.  Băsescu nu a fost nici o clipă un om al poporului, un om din popor. A fost înregimentat de mic, a trăit într-un sistem cazon și își continuă viața la fel. Ce se vede este doar imaginea falsă a unui bătrînel, așa cum și Mengele se afișa după retragerea în Argentina. 

L-am ales pe Klaus Iohannis, un profesor de fizică. Se pare că dosarele penale clasate, retrocedările cu cîntec și casele cu acte false îl forțează să facă în așa fel încît să își îndeplinească misiunea de a da pe tavă ce încă nu s-a dat din România, pentru că altfel nu va scăpa. Vă amintiți de campania ,,Năstase – patru case”? Păi, despre ăsta cu șase case, din care una, cel puțin, luată cu acte false, nimeni nu zice nimic. De ce? Pentru că el nu este nici român, și nici președintele României. El este guvernatorul unor state, pus aici cu scopul de a dezintegra țara. De ce nu se întîmplă asta încă? Vă spun eu. Datorită americanilor.

Românul are nevoie de un ,,jupîn”, de unul care să le asigure continuitate și prosperitate. Dar nu se va putea, cel puțin nu acum și nici în următorii zeci de ani. Șansa României este ori un cataclism social sau natural, ori un președinte cu dorința de a intra în istorie alături de marii patrioți, alături de Vlad și de Ștefan. O altă șansă ar fi ruperea țării și revenirea ei în matcă peste sute și sute de ani, cînd urmașii tîmpiților de acum vor înțelege că e bine, totuși, să ai o țară a ta. Exemplul evreilor cumva trebuie să fie urmat și de o altă țară, România de exemplu, care nu conștientizează cît de bine este să ai un loc al tău, și care, chiar dacă are un teritoriu, preferă să meargă să trăiască cu chirie în alte locuri.

În fine, să vorbim puțin de Justiție și aservirea ei totală unor interese. Vorbim de acel MCV, dar și de corifeii Europei care sug de aici. Uitați cum stă treaba. În țările lor, în acel Occident mistic, Justiția este chiar ok, și ei, acei europoliticieni străini, nu prea pot să fure, să înșele procurorii din țările lor de origine. Atunci, ce fac ei, acei birocrați, fie că sînt europeni sau chiar de prin America? Păi își aleg cîte o colonie, gen România, la care ei și neamurile lor se conectează și își asigură bogăția pe viață, pentru eternitate. Înțelegeți cum stă treaba? Și tot ei au grijă ca nu care cumva Justiția să fie corectă în colonie, că nu mai pot să fure cum trebuie. Și, ca să nu fie prinși deloc, vor să o pună și pe Kövesi procuror-șef european, ca să le gireze în continuare furtul. Cîțiva indivizi, nu guvernele lor, s-au conectat la economie și își trag mulți bani. Nu există dovezi deocamdată, dar vor ieși la iveală atunci cînd Justiția în România are să fie imparțială, dreaptă și fără intervenții politice. Lucru care acum nu se întîmplă. Dacă cumva un procuror european va descoperi jaful, are să fie ori ridicat la rang de om al dreptății, ori omorît. Pentru că ăia nu se joacă, sau dacă devin corupți, o fac pe bani mulți, nu ca în România.

Înainte de a-ți alege președintele, tu, române, înțelege că cei care apar la TV și ne zîmbesc sau ne critică de la adăpostul Parlamentului European se hrănesc în mod necinstit din munca și din avuția ta. Dar dormi liniștit, că oricum ție nu îți pasă. Cîtă vreme ai cui să oferi multă m**e, tu ești fericit. De ce să îți mai bați capul cu probleme așa grele, gen viitorul țării în care te-ai născut?

Sfîrșit

Tano

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite