Prezidențiabilii (1)
  • 10-06-2019
  • 0 Comentarii
  • 300
  • 0

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe decizia de validare a alegerilor europarlamentare, că deja se fac planuri și strategii pentru prezidențiale. USR anunță că va participa singură la acest scrutin, declarație făcută, parcă, în ciuda lui Ludovic Orban, șeful PNL, care s-a simțit destul de nesigur atît pe el, cît și pe posibila victorie a lui Iohannis pentru un nou mandat. PSD este în degringoladă. Dacă înainte de a fi închis, Dragnea i-a desemnat pe Tăriceanu sau pe Firea pentru Cotroceni, după ascunderea lui la Rahova pentru cîțiva ani, cei care conduc acum PSD au viziuni diferite. Unii o susțin pe Olguța Vasilescu, alții pe Liviu Pleșoianu sau pe Gâdea de la Antena 3, în timp ce în spatele ușilor închise se ascut topoarele care vor fi folosite la următorul Congres. Oricum, se pare că Liviu Pleșoianu e decis să meargă chiar și singur spre Cotroceni. În ceea ce îl privește pe liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, acesta a înțeles că timpul lui a trecut. Ce este, însă, foarte interesant este anunțul lui Viorel Cataramă de a candida, un ,,dreptaci” autentic, după părerea mea, poate cel mai îndreptățit liberal să acceadă la Cotroceni.

Nu știm, dar putem să intuim că pentru USR-PLUS candidat are să fie Cioloș, asta pentru că, dintre toți, el are cea mai mare notorietate. Și oricum, modul lui ,,funcționăresc” are să fie expus de către partidul care cică salvează România, pentru că sigur va da mai bine la electorat decît Barna. Din partea PNL va fi propus Klaus Iohannis, dacă nu cumva vor veni alte directive din afară. Nu știm, poate că francezii și nemții vor dori să aibă același candidat la Cotroceni, așa că se va da cu banul.

Pe lista candidaților pentru titlul de ,,cel mai important om în stat” mai sînt și alții, unii deja și-au anunțat prezența, și mă refer aici la două personaje politice care, cumva, cred că au făcut un pariu referitor la cine o să culeagă mai multe voturi. Primul este un independent, Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea Pandele, care a anunțat că intră în cursa pentru Cotroceni. Cel de-al doilea este un fost deputat PSD, actualmente președintele partidului generalilor – Neamul Românesc, Ninel Peia.  Mai sînt vehiculate și alte nume în media, fie că este vorba de Dan Puric, fie președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop.

Cam asta e oferta care circulă acum pe piață. Nu sînt nume noi, majoritatea sînt cunoscuți. Nu interesează pe nimeni, politicieni sau cetățeni, ca cel care ajunge Cotroceni să facă treabă. Nu! Românul a încetat demult să gîndească, acesta fiind un proces regresiv care a început pe data de 22 decembrie 1989, ora 13.00. Prin urmare, și anul acesta, în iarnă, dar și în următoarele sute de ani, românii vor vota mereu imaginea vreunui individ splicuit, fie că el are să fie președinte/guvernator sau doar un simplu deputat, și nu vor da doi bani pe ce va face acel individ acolo sus, cîtă vreme el, românul, este liber să-i dea m***e. La asta s-a ajuns, la o frustrare sexuală de magnitudine națională, am ajuns un neam în care înjurătura este mai puternică decît rugăciunea. Sîntem o națiune în care prostia profundă s-a transformat într-o fudulie magnifică.

Vom da greș și acum, în decembrie 2019, așa cum vom da greș și în următorii ani. Vom da greș cu gîndul că cei care vin nu vor face ceva ca noi să fim mai liberi, să fim mai bogați. Nu! Dar tu, române, o să ai șansa să-ți verși frustrările sexuale, iar dorința ta de m***e are să fie asigurată pe viață, pentru că, în fapt, cam asta ai vrut. Vei alege iar o imagine, vei mai alege alte imagini și anul viitor, vei sta iar la cozi interminabile cînd vei vota în străinătate și vei înjura în voie, așa că știm deja ce are să fie. Nu trebuie să ne mai batem capul. În fond, votul este doar o formalitate și o dorință de a socializa violent acolo unde mulți sînt plătiți să o facă. Dar asta este o altă poveste.

Lăsînd la o parte modul sexual de abordare electorală, eu am convingerea că paradigma se va schimba doar cînd electoratul va vota ceva mai rațional. Cînd va alege să valideze un candidat care a plecat de jos, care a trăit în lumea din care alegătorul provine, care a suferit precum poporul, care îi înțelege perfect pe cei din mijlocul cărora a plecat. Pînă atunci, românul are să aleagă tot securiști sau fii de securiști. Persoane bogate din naștere sau personalități care sînt atît de departe de viața omului de rînd, încît nu vor înțelege niciodată suferințele celor de jos.

(va urma)

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite