IMPRESII POST-ELECTORALE (2)
  • 10-06-2019
  • 0 Comentarii
  • 473
  • 0

EuroPatrioții

În urmă cu ceva timp, am scris un material în care analizam partidele care se ,,bat” pentru acel 6 – 8% din electoratul naționalist la alegerile pentru Parlamentul European. Vorbeam atunci de PRM, PRU, PNR, ANR și AN, partide care erau așteptate la linia de start în campanie. Se pare că am fost mult prea optimist. Realitatea a fost dezamăgitoare, dar, cum cunosc cît de cît piața asta, nu m-a mirat deloc dezastrul. Să le luăm pe rînd.

PRM – Partidul România Mare, sau ce a mai rămas din el, nu a fost acceptat de Biroul Electoral Central pentru a candida. Motivul? Listele nu au fost ok, sau, cel puțin, asta e varianta oficială.

Cum acest partid ori va fi înglobat în altceva, ori va fi dizolvat, nu putem să anticipăm nimic din ce urmează. Cert este că la europarlamentare nu a participat.

PNR – Partidul Neamul Românesc, sau o sur­priză neplăcută. Asemenea PRM, nu i-au fost acceptate listele de către BEC, tot din cauza semnăturilor. Primul meu gînd, imediat ce am aflat acest lucru, a fost că într-un partid de generali e nevoie și de soldați. Poate că la alegerile următoare vor avea ceva mai mult noroc. Deci, și acest partid a spus ,,pas” la europarlamentare.

PRU – Partidul România Unită, ,,al lui Ghiță”, a reușit imposibilul! A participat la alegeri și a atins undeva sub 1%. Cred că s-au situat pe la 0,9%, dacă nu mă înșel, la jumătate din cît a obținut un independent. PRU, ca și PRM, se află pe un trend descendent. Liderii lor, oricare sînt ei, și-au pierdut credibilitatea atît în fața oglinzii, cît și în fața electoratului.

ANR – Alianța Noastră România, ,,a lui Munteanu”, a dispărut. Nu am văzut să fi depus vreo semnătură, tăcere totală. Cum eu am tot spus că ANR este un proiect născut mort, e posibil să nu mă fi înșelat deloc.

AN – Alianța Națională, ,,a lui Dan Chitic”, nu a participat la europarlamentare, dar pun acest fapt pe seama ,,tinereții” acestuia. Timpul a fost mult prea scurt, nu a avut timp de construcție pe orizontală, așa că mă aștept ca la următoarele alegeri să fie prezent.

Pe zona naționalistă, însă, a existat și un candidat independent, Simion pe numele lui. A încercat să se folosească de anumite sintagme-cheie, gen ,,România Mare” sau ,,ungurii sînt răi și vor să ne fure Ardealul”, un mesaj de-a dreptul penibil în 2019. A luat 1,6%, un scor bun, dar este credibil dat fiind faptul că, pînă să ajungă ,,naționalist sadea”, Simion a fost și USR-ist, și #rezistent, și de alte ideologii, zone din care e posibil să fi ,,smuls” cîteva voturi. Din păcate, și aici am un ton critic: și el, asemenea altora, s-a suit pe niște minciuni și de acolo a cerut votul românilor. Foarte urît din partea lui. Putea să se înscrie în orice partid din România, că acolo se minte de 30 de ani.

În concluzie, dacă în Europa unele partide naționaliste, suveraniste, au cîștigat – și mă refer în special la Franța și Italia – România, un stat cu gena slugărniciei și a minciunii în sînge, nu a avut nici măcar un partid suveranist în luptă. Și, ca să menționăm cîștigătorul de la noi, PNL, vreau să vă spun că mesajul lui Rareș Bogdan din data de 1 iunie a.c., în care a declarat că se va bate și pentru antreprenorii români și va lua în vizor și salariile nesimțite ale bugetarilor, mi-a plăcut. Nu vă ascund că, pentru mine, Rareș Bogdan a fost și încă este un om fals, un fățarnic. Ei bine, odată cu mesajul menționat, am început să-l privesc altfel. Și, dacă cumva se va ține de cuvînt și va aplica în România măsuri liberale cu tentă naționalistă, prin încurajarea reală a antreprenorului român, a companiilor românești, și prin dezvoltarea acestei țări, eu am să îmi revizuiesc radical părerea pe care o am acum despre el. Un lucru este evident, însă. Prevăd curînd un meci mare, de nivel apocaliptic, între USR-PLUS și PNL. Se vede că USR țintește foarte sus și nu se va lăsa intimidat de PNL. Adevărul are să se vadă la prezidențiale, dar, în mod mult mai clar, la alegerile generale și locale de anul viitor.

EuroBandiții

Toți cei care se perindă pe la putere declară că noi sîntem europeni. Și foarte bine fac. Mai declară că doresc un pateneriat strategic cu SUA, ceea ce poate fi la fel de bine. În schimb, nu spun nimic referitor la zona răsăriteană. Păi normal, acolo România are accesul interzis. Dar asta este deja paradigma politicii românești din ultimii 15 ani, o politică total antinațională, impusă de către Petrov – aka primul guvernator al României post-decembriste, Traian Băsescu, cel mai protejat bandit internațional, aflat acum în Parlamentul European.

Bun, să vorbim puțin de politicienii ăștia care nu mai pot de dragul nostru, al românilor. Mă refer la Junker și la Timmermans, în mod special, dar și la cei din spatele lor, la diverși ambasadori aciuați în România, și care nu mai vor să plece. Ei vin și vă otrăvesc mințile, și așa obosite, cum că viitorul României este doar în Europa. Așa ne spun și alți reprezentanți străini, chiar dacă nu sînt europeni, direct sau prin agențiile private de PR.  Sînt companii străine care au interese financiare imense în România, și asta doar pentru că noi avem ceva resurse. Minciuna și manipularea au ajuns la nivel maxim, super profi în România, astfel încît nimeni nu prea mai poate să distingă care este, de fapt, adevărul. O realitate foarte simplă, de altfel: companiile străine au interesul major și imediat să plătească în România cît mai puține taxe, maxim cele pe salarii, să exploateze resursele în regim free, fără să ne achite redevențe prea mari, dacă se poate, deloc. Și nu numai atît! Tot acele companii vor să fie și ajutate de statul român, așa cum a făcut premierul Cioloș cît a fost în scaun, pentru ca, în final, taxele alea pe care le mai dau,  să le fie restiuite.

Deci, ele vor să trăiască liber, să nu ofere aici prea mult, dar să ia cît cuprinde. Cine le sprjină în România? Păi, cine? USR, în primul rînd, partidul multinaționalelor, și PNL, partidul a cărui denumire reală este Partidul Antinațional Român. Că tot vorbim de USR, denumirea acestui partid ar trebui să fie USM, Uniunea Salvați Multinaționalele. Bun, știm ce vor acele entități străine. Și e normal să urmărească acest lucru, așa este în business. Să produci cît mai mult și să ai cheltuieli minime. În România, la cît de ticăloși sînt politicienii, se poate. Bun, problema e alta. De fapt, sînt două probleme.

Problema nr. 1 – PSD, în demența lui, ca să își protejeze și să își conserve electoratul, a făcut cumva să îi sprijine pe bugetari și pe cei mai săraci material și spiritual. A majorat pensiile, a majorat salariile bugetarilor, a mai mărit niște ajutoare etc. Cine susține aceste costuri? Întreprinderile românești private, sau cele străine care funcționează corect? Cu alte cuvinte, greul pică în mare parte pe întreprinzătorul român, care trebuie să susțină din taxele lui cam tot, întrucît bugetarii PSD-ului trebuie să fie fericiți și să voteze veșnic zona social-democrată. Greu, nu?

USR-PLUS vor să facă tot ce le stă în putere să elimine orice obstacol care ar putea sta în calea multinaționalelor, ăsta este rolul acestei alianțe. Că declară și altceva, este doar gargară. În realitate, companiile străine sînt în atenția USR-PLUS și o declară oriunde, de cîte ori au ocazia. Ideea este că ei vor ca acei străini să nu plătească aici decît, în cel mai rău caz, taxele pe salariile angajaților și cam atît, pentru că restul se repatriază în țările lor de origine, la acționarii lor tot mai bogați. Recomandarea aia europeană cum că ,,impozitul se plătește acolo unde se face profit” nu prea e luată în calcul. Iată că impozitarea pe cifra de afaceri este cel mai mare dușman al USR, pentru că, prin acest mod de lucru, nimeni nu mai poate eluda Statul. Vă rog să vedeți ce susțin acum USR și PNL și veți constata că nu prea au multă treabă cu românii. Practic, dacă pentru PSD bugetarii sînt bazinul electoral, pentru USR, corporatiștii sînt ,,bugetarii” lor. Și PSD, și USR vor să își conserve electoratul pe spinarea întreprinzătorului român, care, săracuʼ, este călcat de fisc, căruia i se blochează conturile imediat etc. Înțelegeți, voi, cum stă treaba? Și aici, dacă era să se respecte ce se spune, întreprinzătorul român trebuia să fie protejat de PNL. Dar, uite că nu este așa. Și PNL, ca și USR merg pe aceeași felie. De ce? De proști, de fricoși, de imbecili și de comuniști. Pentru că PNL este PDL cu baza FSN.

Înțelegi care este problema, române? Păi, salariile mari ale bugetarilor, susținute de zona privată românească. Salariile mari ale corporatiștilor, susținute, într-un fel, tot de întreprinzătorul român, pentru că multinaționalele nu vor să cotizeze prea mult la PIB, cum ziceam, poate chiar deloc. Cine naiba mai contribuie la dezvoltarea firmelor private românești? Pentru că din activitatea lor trebuie să susțină și taxele bugetarilor, să completeze la PIB și ceea ce revenea corporațiilor, și să plătească și să participe și pe la fondul de pensii. Cum naiba să se poată așa ceva? Nu există la ora actuală nici un fel de partid care să susțină zona românească a economiei private, acolo există doar ANAF – cățelul de pază al celor care se îmbogățesc pe seama lipsei de reacție a românilor.

Problema nr. 2 – Credeți că în țările lor de origine, fie că este vorba de SUA, Olanda, Franța, Austria sau Germania, politicienii europeni care vin să ne dea nouă lecții de integritate, pot să facă vreo năzdrăvănie, gen să fure ceva? Păi nu, că acolo autoritățile îi mănîncă cu fulgi cu tot. Atunci, acești bandiți, profitînd de vînzarea pe nimic a politicienilor români sud și est europeni (că doar sînt săraci, nu?), își fac diverse aranjamente subterane, pe bani mulți. Prin mijloace care sigur depășesc imaginația multora, ei au ajuns să controleze instituțiile de forță din țări europene, și România este printre ele. Ghidonînd politicieni pușcăriabili, așa cum la noi sînt și Orban, și Băsescu, și Blaga, și Iohannis, au ajuns să controleze totul. Ei bagă la pușcărie pe cine îi pot încurca, protejează și promoveză pe cei care le fac pe plac, lăsîndu-i liberi prin ,,argumentele koveșiale” puternice pe care le au asupra lor. În schimbul acestor ,,servicii”, al “libertății”, acești politicieni străini, direct sau prin interpuși, își trag multe foloase materiale, bani care sigur ajung prin zone fiscal protejate, în țările unde ei acționează, secătuiesc de resurse, putere etc. Guvernele corporațiilor își construiesc PIB-ul din ce se ,,extrage” din interiorul acestor colonii, bani cu care își plătesc pensiile propriilor cetățeni, își fac armate puternice, și cîte și mai cîte, în timp ce declară sus și tare că  România este săracă și că aici se fură.

Asta este realitatea și am convingerea că în următorii 40 de ani, cînd noi nu vom mai fi, vor exista documente care să ateste că ce spun eu aici este 100% adevărat.

Acum, dragi români, fie că sînteți bugetari sau corporatiști, aflați că voi participați în mod pasiv, poate din instinct de conservare, la acest mare plan care este aplicat României, așa că puteți să vă bucurați în continuare de privilegii, pe un fond extrem de toxic pentru țara asta. În ceea ce îi privește pe politicienii care au semnat pentru cedarea totală a resurselor și suveranității României, sînt sigur că fiecare va ajunge să plătească într-o zi. În fond, România este acum un stat întreg din punct de vedere geografic pentru că interesele militare ale unui partener strategic o cer. Dar cînd acele interese vor dispărea… ce va fi atunci?

TANO

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite