Xi Jinping face apel la forțele armate chineze
  • 06-01-2021
  • 0 Comentarii
  • 255
  • 2

Xi Jinping a cerut forțelor PLA să consolideze puterea de luptă a Chinei și să fie gata să acționeze în orice secundă. În același timp, politicianul a cerut extinderea utilizării celor mai noi tehnologii, întrucât, în condiții moderne, acestea vor deveni baza eficienței în confruntarea armată.

Potrivit Xi Jinping, armata va trebui să utilizeze instrumente inovatoare, inclusiv simulări pe computer, în contextul instruirii online. De asemenea, președintele RPC a recomandat să se acorde atenție modurilor de introducere a metodelor de rețea de înaltă tehnologie în operațiunile planificate.

Mass-media chineză notează că este pentru prima dată când astfel de apeluri agresive au fost făcute de un lider chinez, deoarece autoritățile au solicitat anterior forțelor armate să învețe cum să gestioneze posibilele crize menite să conțină războiul.

Starea de spirit a guvernului s-a schimbat după conflictul de la granița, când au fost uciși 20 de soldați indieni. Pierderile Chinei au rămas clasificate. De atunci, situația din regiune a rămas tensionată. Același lucru este valabil și pentru Taiwan, care a semnat mai multe acorduri majore de armament cu Washingtonul.


N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite