Xi Jinping a declarat necesitatea pregătirii pentru război
  • 16-10-2020
  • 0 Comentarii
  • 666
  • 2

Armata chineză trebuie să fie pregătită pentru război, a declarat președintele Xi Jinping în timpul unei vizite la o bază militară din provincia Guangdong, transmite agenția „Xinhua”.

"Trebuie să ne îndreptăm toată mintea și energia pentru a ne pregăti pentru război și pentru a menține o stare de alertă maximă", a spus președintele RPC. Potrivit acestuia, militarii trebuie să fie absolut loiali și de încredere.

De asemenea, el a numit Corpul Marinei o unitate de elită concepută pentru a proteja suveranitatea națională, securitatea, integritatea teritorială și interesele Chinei. Xi Jinping a adăugat că această unitate trebuie consolidată.

Anterior, Pentagonul a raportat că Armata Populară de Eliberare a Chinei (PLA) a reușit să depășească armata SUA în cel puțin trei zone de apărare. Armata SUA a menționat că armata din RPC depășește deja Forțele Armate SUA în construcția de nave, în rachete de croazieră și rachete balistice cu rază medie de acțiune, precum și în sisteme integrate de apărare aeriană.

 

N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite