Venezuela va proteja navele iraniene de orice atac
  • 23-05-2020
  • 1 Comentariu
  • 259
  • 3

Forțele aeriene venezueleene au început să zboare în spațiul aerian al țării și nu numai, inarmate cu rachetele anti-nava X-31, aflate în serviciu, intenționând să atace navele de război americane fără avertisment, în cazul celei mai mici amenințări la adresa  petrolierelor iraniene care se apropie de coasta Republicii Bolivariene.

Informațiile pe această temă au fost confirmate de șeful Ministerului Apărării din Venezuela, Vladimir Padrino, care a spus că Forțele Aeriene din Venezuela vor păzi și proteja navele iraniene de orice atac din partea Statelor Unite.

"Militarii venezueleni vor însoți și proteja tancurile iraniene care livrează combustibil în Republica Bolivară atunci când vor intra în zona economică exclusivă a Venezuelei, a declarat miercuri ministrul Apărării, Vladimir Padrino. În timpul unui interviu acordat televiziunii de stat, Padrino a declarat că escorta le va „saluta și va exprima recunoașterea poporului iranian pentru solidaritatea și cooperarea lor”, relatează Reuters. În plus, Padrino a declarat că guvernul venezuelean a contactat ministrul apărării al Iranului, generalul de brigadă Amir Khatami, pentru a-l asigura siguranța transportului.

„Desigur, rachetele X-31 nu vor putea scufunda nave americane care deja așteaptă petrolierele iraniene, cu toate acestea, daunele vor fi enorme - este recunoscut atât în ​​Venezuela, cât și în SUA, iar acest lucru este un factor de descurajare important ”, notează specialistul.

Trebuie menționat că Iranul a emis și o serie de avertismente către Statele Unite, inclusiv amenințarea și scufundarea navelor americane la granițele sale.

 

N.K.

 

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite