Vasiliy Potenga şi-a încheiat mandatul în România
  • 28-03-2017
  • 0 Comentarii
  • 253
  • 0

Vasiliy Potenga, Secretar II şi Ataşatul de Presă al Ambasadei Rusiei la Bucureşti, şi-a încheiat mandatul în România. Venit pe acest post în martie 2013, Vasily Potenga a dovedit o reală disponibilitate de colaborare cu mass-media românească, dispusă să prezinte cît mai obiectiv realitatea relaţiilor româno-ruse.

„Viaţa unui diplomat care lucrează în mod direct cu presa este poate cea mai palpitantă. Jurnaliştii sînt creativi prin definiţie şi contactul cu fiecare dintre voi a fost o continuă provocare. Sper că m-am descurcat, şi dacă mă uit în sală şi văd cît de mulţi dintre voi aţi venit să vă luaţi rămas bun, îndrăznesc să cred că am dreptate. În timpul mandatului meu am fost deschis întrebărilor venite din partea dumneavoastră, şi vă mulţumesc că, la rîndul vostru, aţi fost deschişi întrebărilor venite din partea mea”, a declarat Vasiliy Potenga, cu prilejul întîlnirii de rămas bun, desfăşurată marţi, 22 martie a.c., la Ambasada Rusiei, din Bucureşti, precizînd: „Să fiţi convinşi că plec la Moscova ca un prieten al României – o ţară pe care, cu ajutorul dumneavoastră, am ajuns să o cunosc îndeajuns încît să o îndrăgesc. Sper să revin în România, o ţară care, în mod categoric, mi-a rămas în suflet”.

La terminarea mandatului, Vasiliy Potenga este ferm convins că doar prin dialog şi deschidere, prin adevăr şi respect reciproc, se poate crea o bază solidă a relaţiilor bilaterale între România şi Rusia.

„Consider că reprezentanţii presei şi ai sportului din România au un rol important în construcţia acestei baze de cooperare“, a mai declarat Vasily Potenga. În încheiere, a mai adăugat: „De fiecare dintre voi mă leagă cel puţin o amintire, de unii dintre voi mai multe, dar vă asigur pe toţi că în acest moment resimt nostalgie, pentru că perioada de lucru ca Ataşat de Presă al Ambasadei Rusiei la Bucureşti este una dintre cele mai frumoase din viaţa mea”.

Dan Alexandru

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite