Vaccinul Sputnik V este testat în Ungaria
  • 20-11-2020
  • 0 Comentarii
  • 167
  • 2

Primele mostre de vaccin rusesc împotriva coronavirusului Sputnik V au ajuns în Ungaria, relatează Bloomberg, citând pe ministrul maghiar de externe, Peter Siyarto. El a menționat pe pagina sa de Facebook că Ungaria a primit 10 probe și începe acum testele de laborator pentru a determina dacă vaccinul poate fi aprobat pentru utilizare în țară.

La 13 noiembrie, șeful Ministerului Industriei și Comerțului, Denis Manturov, a declarat că primele mostre de vaccin coronavirus Sputnik V de la Institutul Gamaleya vor ajunge în Ungaria săptămâna viitoare.

Vaccinul a fost înregistrat în Rusia pe 11 august. În Rusia, este în curs de desfășurare un studiu post-înregistrare a vaccinului Sputnik V pentru 40 de mii de voluntari, jumătate dintre aceștia fiind deja vaccinați. Datele intermediare au arătat o eficacitate a vaccinului de 92% (calculată pe baza distribuției a 20 de cazuri confirmate de infecție cu coronavirus în grupul placebo și în grupul care a primit vaccinul). De asemenea, în Rusia a inceput vaccinarea grupurilor de risc - medici, profesori. În prezent, aproximativ 10 mii de persoane din acest grup au fost vaccinate.

Peste 50 de țări au trimis cereri pentru achiziționarea a peste 1,2 miliarde de doze de vaccin Sputnik V. Vaccinul va fi produs si de partenerii internaționali RDIF din India, Brazilia, China, Coreea și alte țări. Studiile clinice ale vaccinului sunt în curs de desfășurare și în Belarus, Emiratele Arabe Unite, Venezuela, India și o serie de alte țări. Acordurile existente între RDIF și partenerii internaționali vor face posibilă producerea a 500 de milioane de doze de vaccin Sputnik V pe an în afara Rusiei, notează RDIF.

N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite