Va fi vaccinarea obligatorie ?
  • 29-11-2021
  • 0 Comentarii
  • 137
  • 0

Cu toții am aflat de la știri că Austria a intrat în lockdown general începînd cu data de 22 noiembrie, iar de la 1 februarie 2022 va declara vaccinarea obligatorie. Autoritățile nu au precizat încă categoriile de populație pentru care vaccinarea va fi obligatorie, dar eu sper că nu se referă la întreaga populație nevaccinată, care reprezintă 35% din austrieci.
Firește că partidele de opoziție au reacționat, spunînd că măsurile anunțate de guvern sînt neconstituționale și nelegale, iar Poliția și Armata au pactizat cu demonstranții, fapt care mă face să cred că nu toată lumea a înnebunit.
Oficialii ONU și OMS au declarat că o astfel de măsură nu este necesară pentru reducerea efectelor pandemiei și că fiecare stat este liber să procedeze după cum consideră de cuviință. În opinia mea, aceasta e o altă măsură care nu face deloc bine imaginii, și așa deteriorate, pe care o au autoritățile în fața cetățenilor. Citesc în presă, de asemenea, că unul dintre motivele care au stat la baza luării acestei decizii a fost evitarea situației în care s-au aflat România și Bulgaria acum două luni de zile. Asta m-ar putea face să mă gîndesc că țara noastră a fost „dată ca exemplu” cu prețul atîtor vieți curmate, tocmai pentru a putea fi motivate deciziile de încălcare a drepturilor omului, așa cum se întîmplă acum la austrieci.
Problema cu măsurile luate în această pandemie, cu cifrele raportate despre morți  și infectați, cu lipsa de transparență privind autopsiile, cu oamenii morți în spitale din alte cauze și care au fost trecuți abuziv ca morți de COVID, așa cum există mărturii încă de anul trecut – este că toate acestea nu întăresc încrederea cetățenilor în măsurile adoptate, ci, dimpotrivă, sporesc neîncrederea și alimentează teoriile conspirației.
Mi s-a mai spus că această imagine este rezultatul faptului că autoritățile nu au știut cum să reacționeze în fața acestui virus, ceea ce, din nou, nu este o scuză, fiindcă politicienii ne-au cerut votul tocmai pretizînd că au capacitatea de a face față oricăror situații. Pe de altă parte, dintre toate aceste măsuri luate, doar unele au logică, și dau, astfel, senzația că cei care au dispus acele măsuri urmau un plan bine alcătuit. Mă refer, desigur, la măsurile de înspăimîntare a populației prin știrile și imaginile transmise, exagerînd uneori voit amploarea evenimentelor, așa cum media a procedat nu o dată în alte situații, la măsurile de interzicere a drepturilor și libertăților cetățenești prezentate ca fiind singura soluție existentă (mă refer la inocularea în conștiința cetățenilor a ideii conform căreia singura modalitate de apărare în fața virusului este vaccinarea, deși nu există o părere unanimă a lumii medicale cu privire la siguranța acestor seruri pentru sănătatea și viața oamenilor).
Așadar, în toată nebunia măsurilor aiuristice, firul călăuzitor constă în măsurile privind transmiterea unei stări de frică populației prin canalele media, restrîngerea drepturilor și libertăților și vaccinarea.
Cînd observi această înlănțuire de fapte sigur că începi să-ți pui întrebări legate de motivele care au stat la baza acestora și sigur că te manifești ca atare. Populația planetei nu e chiar atît de tîmpă încît să poată fi prostită asemenea indigenilor peste care au dat în Lumea Nouă cuceritorii spanioli. Cei care au elaborat aceste măsuri fie ne-au luat de proști, fie sînt ei înșiși extrem de superficiali în alcătuirea unor planuri de acest fel.
Oricum ar fi, viitorul nu sună bine deloc. Lumea se frămîntă, iar dacă tot avem la îndemînă votul ca armă supremă împotriva celor care atentează la viețile și la libertățile noastre, eu zic să o folosim. Nu sînt expert în politică internațională, dar nu cred că la alegerile de anul viitor francezii vor rezista în a-l trimite pe Emmanuel Macron de unde a venit, înlocuindu-l, astfel, cu un partid care să nu-i mai aducă în situațiile de a ieși în stradă ca anul acesta.
Dacă tot e la modă ideea de val pandemic, mă aștept ca la alegerile ce vor veni în Europa în următorii 3 ani să avem parte de niște valuri care să trimită partidele și politicienii de acum direct la ATI-ul politicii și de acolo la gunoi. E tot ceea ce merită.
NICU MARIUS MARIN,
antreprenor HORECA

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite