În urmă cu 18 ani, Vadim şi parlamentarii PRM au tras un semnal de alarmă, sub titlul
  • 08-07-2014
  • 0 Comentarii
  • 120
  • 0

MOARTE MAFIEI!

 

APEL

către organismele internaţionale pentru eradicarea

structurilor de tip mafiot din România

Către:

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (Strasbourg);

Tribunalul Internaţional de la Haga;

Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg;

Uniunea Europeană (Bruxelles);

INTERPOL (Paris)

 

Evoluţia ţării noastre în direcţiile fireşti, susţinute şi de noi, întîmpină, din păcate, mari dificultăţi, generate mai ales de creşterea îngrijorătoare a criminalităţii economico-financiare şi bancare, favorizată şi de slăbiciunea, uneori vinovată, a conducerii actuale a României. Această stare de fapt ne-a determinat să ne adresăm dvs., să sesizăm organismele politice şi juridice internaţionale asupra faptului că în România au prins contur reţele şi structuri de tip mafiot, patronate la cel mai înalt nivel al Statului. Nu vom înceta niciodată să ne minunăm în faţa unei anomalii: România e singura ţară din lume unde nişte deţinuţi de drept comun, cu caziere grele, au ajuns parlamentari, consilieri prezidenţiali, ambasadori, primari, şefi de partide! Apelăm la dvs., întrucît Justiţia din România nu funcţionează la parametri normali. (…) O serie de avocaţi celebri, care sînt şi oameni politici, apără în instanţă mafioţi care au adus prejudicii uriaşe economiei româneşti. Sînt tot mai numeroase cazurile în care înalţi demnitari ai Statului au făcut presiuni asupra Poliţiei şi Justiţiei pentru eliberarea unor gangsteri dovediţi.

Din nefericire, statul nostru încă nu dispune de mijloacele necesare pentru a lupta cu aceste forme de parazitare a societăţii. (…) În condiţiile proliferării structurilor infracţionale organizate, şi chiar ale implicării unor oameni politici în aceste activităţi antisociale, s-a ajuns în România la paradoxul ca forţele justiţiare să fie prigonite prin procese interminabile, împotriva Constituţiei, urmărindu-se izolarea şi anihilarea lor politică. (…)

Adresăm, totodată, rugămintea de a lua notă de jocul dublu pe care îl practică unele autorităţi româneşti, care pozează pentru străinătate în campioane ale democraţiei şi apărării drepturilor omului, dar în interiorul ţării se fac vinovate de dezastrul social-economic şi de mizeria fără precedent, care pot compromite orice idee nobilă de reformă şi de deschidere către universalitate. Fie ca semnalul nostru de alarmă să vă determine a ajuta Poporul Român să nu devină pradă Mafiei şi „poliţiei politice“, care sînt odioase pretutindeni în lume!

19 aprilie 1996

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite