Uniunea Europeană și finalul ei previzibil
  • 02-04-2021
  • 0 Comentarii
  • 580
  • 2

Prăbușirea Europei sub propria ei inefici­ență, incompetență și corupție este previzibilă. Ceea ce părea de neconceput – așa cum era și comunismul cîndva – devine pe zi ce trece tot mai clar și doar fanaticii mai pot crede că Europa va putea depăși cutremurul social care se întrevede la orizont. În ultima săptămînă, mai multe proteste anti-pandemie s-au desfășurat în orașe din Germania, Franța, Elveția, Olanda și Polonia.

Lumea liberă la care visam în anii ʼ80, cea de dincolo de Zidul Berlinului, se transformă într-un imens lagăr. Regulile valabile pînă în 1989 acum se aplică invers, iar la adăpostul unei umbrele mediatice devastator de eficiente se înalță un alt zid, virtual de data aceasta, la fel de eficient. Doar că Lumea Liberă nu mai este deloc liberă, iar polii liberali încep să migreze spre alte zone ceva mai responsabile cu propria populație.

Ceea ce se întîmplă acum mă face să cred că romanul ,,1984”, atît de popular și de dur deopotrivă, nu este decît o glumă proastă pe lîngă realitatea pe care o trăim. George Orwell a fost destul de amabil, așa cum se pare că și Kafka a fost. Mintea umană este mult mai diabolică decît o pot descrie scriitorii de geniu.

Am convingerea că Europa este protejată de implozie doar de anumite mecanisme financiare și de apărare bine închegate, care formează, de fapt, întregul schelet al acestei structuri. Dar carnea care îl acoperă, populațiile statelor membre, începe, treptat, să conștientizeze că libertatea pe care indi­vizii o aveau nu mai există și că lumea frumoasă și liberală în care au înotat pe lîngă Zidul Berlinului a dispărut de mult. Europa se va autodistruge, așa cum și URSS s-a dizolvat cîndva, va suferi mutații serioase fiind doar o chestiune de timp pînă cînd întreaga suprastructură – pe care niște oameni deștepti au gîndit-o, dar o majoritate imbecilă a dus-o în derizoriu – se va prăbuși sub greutatea propriei neputințe. Europa, această structură care a oferit lumii șansa la o nouă viață, se află acum pe drumul implacabil al unei schimbări colosale.

Un nou tip de dictatură s-a așternut de ceva vreme peste ținuturile apusene și centrale ale Bătrînului Continent, un nou tip de rigoare își face loc în lumea frumoasă pe care o știam cîndva. Cum era de așteptat, tot ce în Occident este aplicat cu succes, în România este ignorat, pentru că sistemul românesc de opresiune este mult mai nociv. Conceptul de statalitate este nul, țara noastră fiind condusă de o gașcă de indivizi inculți, bandiți fără pic de credință, nimic altceva decît extensiile celor care conduc lumea și care vor să ne sufoce.

Cei care nu înțeleg aceste lucruri sînt deja pierduți, iar cei care au ales să se înregimenteze în acest sistem fără măcar să se întrebe de ce o fac își merită cu prisosință locul. Lumea se schimbă, iar acest proces nu va fi în favoarea oamenilor liberi, a celor mulți. Lumea se schimbă, dar beneficiarii vor fi cei bogați și puternici, cei mulți și extrem de săraci devenind, astfel, muritori de foame.

Trăim vremuri năucitoare, incredibile, pe care nu ni le puteam închipui vreodată. Trăim la umbra dictaturii unor indivizi avizi după putere și bani, la cheremul lașității oamenilor așa-zis buni. Einstein spunea că lumea nu va dipărea din cauza celor răi, ci din cauza celor buni care nu vor face nimic. Așa este, doar că cei buni, care nu fac nimic, au devenit niște turme oarbe care își merită pe deplin soarta, pentru că lașitatea, în general, nu merită apreciată.

De cînd lumea, lupta între bine și rău a fost acerbă, iar învingători au existat mereu. Problema este dacă binele este ceea ce ni se inoculează de ceva timp, sau doar esența unui rău absolut învelit într-o frumoasă hîrtie colorată.

 

TANO

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite