Unirea, la Ploieşti
  • 01-02-2018
  • 0 Comentarii
  • 107
  • 0

La manifestările oficiale din Ploieşti, dedicate Unirii Principatelor Române din 24 ianuarie 1859, delegaţia Partidului România Mare – Filiala Prahova a fost onorată să aibă în mijlocul său pe domnişoara Lidia Vadim Tudor, preşedinta Consiliului Naţional al PRM, fiica fondatorului PRM, Corneliu Vadim Tudor, a cărei prezenţă a fost remarcată de toţi participanţii şi de mass-media. Ca prim semn al cinstirii aduse Unirii, la sediul PRM din centrul Municipiului Ploieşti s-a afişat articolul lui George Coşbuc, „Unirea Principatelor“, publicat în 1899 în revista „Albina“, la împlinirea a 40 de ani de la Unire, ilustrat cu imaginile marilor personalităţi care au contribuit la realizarea Unirii: Alexandru Ioan Cuza, Dimitrie Ralet, Constantin Negri, Atanasie Panu, Mihail Kogălniceanu, arhimandritul Neofit Seriban, Manolache Constantin-Iepureanu, Dimiktrie Kraeti, Petru Mavrojeni, Dimitrie Cozadini, Constantin Hurmuzachi, Dimitrie A. Sturdza.

Delegaţia PRM Prahova, compusă din peste 30 de persoane, condusă de domnişoara Lidia Vadim Tudor şi de preşedintele Filialei PRM Prahova, dl. George Cătălin Naftan, a depus buchete de flori la statuia domnitorului Al.I. Cuza din incinta Muzeului de Istorie din Ploieşti, unde în fiecare an românii din Prahova sărbătoresc Unirea Principatelor Române de la 1859.

Alocuţiunile au fost susţinute atît din partea oficialităţilor locale: primarul Municipiului Ploieşti, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, cît şi din partea Guvernului, prin doamna vice-premier Graţiela Gavrilescu, la care s-a adăugat mesajul doamnei Carmen Daniela Dan, ministrul de Interne, transmis de doamna prefect Ioana Mădălina Lupea. Au mai fost prezenţi: dl. Teodor Meleşcanu, ministrul de Externe, în calitate de parlamentar prahovean, precum şi alţi parlamentari prahoveni, dar şi doi invitaţi speciali, primari a două capitale de raion din Republica Moldova, din care unul a arătat că aspiraţiile de reunire s-au manifestat şi materializat în ultimii ani şi într-o serie de iniţiative guvernamentale româneşti. De altfel, toate alocuţiunile menţionate au subliniat importanţa atitudinii de unitate a majorităţii locuitorilor, elitelor şi politicienilor vremii în înfăptuirea Unirii, prin alegerea aceluiaşi domnitor în cele două Principate Române: în Moldova, la 5 ianuarie, şi în Ţara Românească, la 24 ianuarie 1859.

La încheierea ceremoniei, domnişoara Lidia Vadim Tudor a acordat un interviu presei aflate la eveniment.

Partidul România Mare este intrat în conştiinţa publică drept reper ferm şi continuu al afirmării şi apărării identităţii naţionale, exprimată prin limba română şi prin teritoriul a cărui reîntregire în naturalele hotare naţional-istorice ale României Mari trebuie să fie punctul de căpătîi al Proiectului de Ţară al românilor. Desigur că acest deziderat nu este monopolul ideologic-doctrinar al PRM, de aceea salutăm şi sprijinim iniţiativele oricăror forţe politice, sociale, individuale, interne sau externe, care urmăresc să contribuie la reîntregirea României Mari.

Aşa să ne ajute Dumnezeu! Căci ne dorim o Românie Mare în vechile Hotare!

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite