Un român se ia de piept cu Bruxellesul: ,,UE a ajuns azi un LAGĂR!”
  • 29-09-2021
  • 0 Comentarii
  • 306
  • 0

Nu este nici un secret – România contează prea puțin în structurile europene. Cu toate astea, unii români fac furori în instituțiile europene… chiar dacă de la dispariția lui Corneliu Vadim Tudor și distrugerea lui Adrian Severin sînt foarte puțini în această situație.

Minimalizarea importanței prezenței în Parlamentul European și transformarea funcției de europarlamentar într-o sinecură, o răsplată politică, o contraofertă pentru trecerea pe linie moartă sau chiar ca un refugiu pentru politicieni cu probleme au făcut ca România să aibă o prestație lamentabilă la Bruxelles, care nu face decît să confirme acceptarea stării de colonie de către principalele partide. Excepția o constituie europarlamentarii din partidele mici – cum sînt Maria Grapini (PP-USL) și Cristian Terheș – preotul româno-american ajuns europarlamentar PNȚCD. Despre Terheș vreau să și scriu azi, pentru că merită toate felicitările pentru remarcabilul său curaj.

Astfel, într-o recentă intervenție în plenul Parlamentului European, Terheș a susținut un discurs în care a apărat dreptul cetățenilor UE, deci și românii, de a cunoaște prețul vaccinurilor, dar și clauzele contractuale ,,cu privire la cine e responsabil de efectele secundare adverse ale acestora”. În discursul său, Terheș a pornit de la explicația autorităților UE privind ,,clasificarea” contractelor pentru vaccinuri ,,pentru a proteja interesele firmelor”.

,,Va întreb, însă, dar interesele și drepturile cetățenilor Uniunii Europene cine le protejează?”, a punctat Terheș, subliniind: ,,Cetățenii UE au dreptul să cunoască prețul acestor vaccinuri și, mai ales, clauzele contractuale cu privire la cine e responsabil de efectele secundare adverse ale acestor vaccinuri”.

Europarlamentarul român l-a citat pe comisarul european pentru Justiție, Didier Reynders, care a spus, tot în Plenul Parlamentului European, la dezbaterea despre Certificatul Verde Digital, că ,,pînă în acest moment nu se cunosc complet efectele vaccinurilor”.

,,Este corect atunci ca birocrații sau politicienii europeni să expună cetățenii europeni la riscuri și efecte negative ale vaccinurilor care încă nu se cunosc complet? Dar cetățenii să nu știe cine răspunde efectiv în cazul în care există asemenea efecte secundare adverse?”, a întrebat dur Cristian Terheș. Politicianul român a dat un exemplu concret: Firma Pfizer, care ,,și-a modificat prospectul și a recunoscut că vaccinul său poate produce miocardita și pericardita, mai ales în rîndul tinerilor”.

,,Este nedrept, de aceea, a condiționa, prin Certificatul Verde Digital, cetățenii Uniunii Europene să-și exercite drepturile pe baza injectării cu un astfel de produs medical ale cărui efecte secundare încă nu se cunosc complet”, a declarat Terheș. În plus, Terheș atrage atenția că, în afară de lipsa transparenței cu privire la aceste vaccinuri, ,,mai este o problemă” – și anume faptul că ,,luni de zile s-a spus public că aceste vaccinuri sînt singura soluție la stoparea pandemiei coronavirus”.

Ei bine, acum însă vedem țări cu cea mai mare rată de vaccinare ,,că au și cea mai mare rată de infectare din lume, ceea ce contrazice toată retorica care ni s-a spus de luni de zile”, punctează Terheș. Desigur, este tema care frămîntă multă lume – iar răspunsurile întîrzie deocamdată, mai ales cele clare, argumentate!

Or, în acest context, Cristian Terheș consideră că UE ,,a ajuns azi dintr-un spațiu al libertății, unde drepturile fundamentale ale oricărei persoane sînt respectate și protejate, un lagăr, unde exercitarea unor drepturi fundamentale ține de obținerea unui certificat verde”.

,,Acest certificat e eliberat pe baza primirii acestui vaccin, care nu oprește persoana vaccinată să se îmbolnăvească și nici să răspîndească boala, sau pe baza unui test RT-PCR, care dă erori foarte mari”, a subliniat Terheș în plenul Parlamentului European.

Politicianul român a atras atenția că nu e prima dată în istorie cînd Europa și lumea au fost într-o pandemie. ,,Este prima dată, însă, cînd se condiționează exercitarea drepturilor și libertăților fundamentale de produse medicale care nu opresc răspîndirea virusului ce a generat aceasta pandemie”.

,,Vă solicit să nu pierdeți din vedere că Europa a fost gîndită ca un spațiu al libertății, de aceea aveți obligația să RESPECTAȚI și să PROTEJAȚI drepturile tuturor, și să nu creați o Europă în care oamenii sînt discriminați sau segregați în funcție de primirea sau nu a unui vaccin ale cărui efecte încă nu se cunosc complet”, a încheiat Cristian Terheș discursul din Parlamentul European.

Este de precizat că europarlamentarul PNȚCD Cristian Terheș a votat împotriva introducerii Certificatului Verde Digital, arătînd în mai multe luări de poziție publice și discursuri în plenul Parlamentului European că ,,introducerea acestuia va încălca drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor UE”.

DRAGOȘ DUMITRIU

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite