Un nou tratament anti-COVID, care promite rezultate spectaculoase
  • 22-10-2021
  • 0 Comentarii
  • 237
  • 0
Din păcate, revenim cu o nouă știre despre același subiect, virusul COVID-19. Unul care omoară fără cruțare și ia vieți fără să aleagă prea mult. Dacă vaccinurile existente pe piață, cu toate contestările care li s-au adus, momentan își fac treaba, există totuși oameni care se arată reticenți în privința efectelor pe termen lung ale acestora. Pentru ei și pentru cei care au nevoie de alt tratament, compania Pfizer a anunţat demararea unui studiu clinic de amploare, care vizează o pastilă anti-COVID-19, cu scopul de a testa capacitatea acesteia, de a reduce cu titlu preventiv riscul de infectare pentru persoanele din anturajul pacienţilor care au dezvoltat această boală.
Mai multe companii farmaceutice, inclusiv Merck şi Roche, lucrează în prezent la dezvoltarea unor medicamente de acest tip, denumite antivirale. Ele acţionează prin împiedicarea virusului de a se înmulţi în organism. Administrarea lor ar putea avea un efect dublu: să permită persoanelor care au contractat deja boala să nu mai dezvolte simptome grave, iar persoanelor care au intrat în contact cu bolnavii să nu dezvolte maladia. În cazul obţinerii unor rezultate concludente, reprezentanții companiei au spus că acest tratament ar putea contribui la stoparea virusului în fază timpurie, înainte ca el să aibă posibilitatea să se înmulţească pe scară largă, împiedicînd posibila apariţie a cazurilor simptomatice ale bolii la persoanele care au fost expuse, şi frînînd debutul infecţiei în rîndul celorlalţi oameni. Firește că această pastilă este ,,complementară” cu administrarea vaccinurilor anti-COVID-19. Medicamentul a fost deja testat pe cîteva zeci de persoane pentru a demonstra că nu este periculos pentru sănătatea umană. E o veste bună în lupta cu virusul, și sperăm să fie gata cît mai repede, fiindcă avem cu toții nevoie de ea.
Pastila va fi totuşi administrată în combinaţie cu o ,,doză scăzută” a medicamentului Ritonavir, utilizat deja împotriva HIV, virusul care declanşează SIDA – ceea ce confirmă teoriile care susțineau legenda nașterii COVID din HIV.
R.M.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite