Ucrainenii ucid, pe bandă rulantă, generali ruși
  • 28-03-2022
  • 0 Comentarii
  • 270
  • 1

Ucraina susține că a ucis șapte generali ruși în cele peste 30 de zile de război, „un lucru foarte neobișnuit”, conform generalului american în retragere David Petraeus. Concluzia lui este că „sistemul de comandă al rușilor s-a stricat, iar comunicațiile securizate nu au funcționat”, ceea ce a dus la expunerea generalilor și la uciderea lor.
Un consilier al președintelui ucrainean a susținut în cadrul unei declarații de presă că Armata Rusiei este „complet nepregătită și luptă doar cu numărul mare de militari și rachete de croazieră”. Printre oficialii uciși se numără: generalii maiori Tușaiev, Gherasimov, Kolesnikov, Suhovețki, Mitiaev și generalii Mordvicev și Alexei Șarov, dar și zeci de colonei și alți ofițeri. Generalul David Patraeus a oferit o explicație pentru aceste pierderi ale Armatei Ruse. „Concluzia este că sistemul lor de comandă și control s-a stricat, comunicațiile lor au fost bruiate de ucraineni, iar comunicațiile securizate nu au funcționat. Astfel, au fost nevoiți să treacă pe un singur canal, apoi să folosească telefoanele mobile, după care au furat telefoane mobile de la locuitorii întîlniți în cale”, a explicat Petraeus. Potrivit acestuia, „cînd coloana este oprită, un general nerăbdător, care stă în spate într-un vehicul blindat, merge înainte pentru a afla ce se întîmplă, și asta pentru că nu există inițiativă în rîndul ofițerilor subalterni, de teama blocadelor la care ar putea fi supuși. Generalul iese descoperit, ucrainenii au lunetiști foarte, foarte buni, și, pur și simplu, astfel este eliminat”. Aceste pierderi afectează în mare măsură Armata Rusă, pentru că fără generali care să comande atacurile și ceea ce trebuie să facă subalternii, fără tactici de luptă bine puse la punct, ucrainenii au cîștig de cauză, și, astfel, victoriile lor, chiar dacă nu par importante, duc spre un deznodămînt nu tocmai fericit al armatei lui Putin, care nu își închipuia că se va lovi de un zid atît de puternic.
În opinia profilerilor, Putin nu vede altceva decît puterea pe care i-ar da-o o Rusie Mare, condusă cu mînă de fier. Cei care i se opun sînt aspru pedepsiți, așa cum făcea și Stalin cu revoluționarii care nu au vrut să asculte de el. Dar nu numai cu cei care încercau să i se opună, a condamnat oameni de cultură pentru simplul fapt că scriau împotriva sistemului corupt și nedrept al satrapului de la Kremlin. Așa face și Putin acum, arestează manifestanți, ține ziariști închiși în cuști, ca să nu poată vedea mitingurile anti-război – cu alte cuvinte, își terorizează propriul popor, doar pentru simplul motiv că i se opune.
Istoria se repetă iar și iar, dar nu credeam că în Secolul XXI vom asista la un război de asemenea proporții, cu atîția morți și răniți, cu atîta jale și disperare. Pe de altă parte, NATO nu vrea să se implice în conflictul din Ucraina, iar în tabăra rusă sînt tot mai vehemente amenințările cu lansarea de rachete nucleare dacă NATO va reprezenta un pericol pentru Rusia și poporul rus. În Rusia, mișcările de stradă împotriva lui Putin se extind tot mai mult, jurnaliști de prestigiu își dau demisia din posturi importante pentru că nu pot minți la infinit că Rusia nu atacă Ucraina.
Acestea fiind faptele, trebuie să ne așteptăm la ce e mai rău. Deja Fabrica de Antibiotice Iași a trimis în depozite milioane de doze de iodură de potasiu, medicament folosit doar în cazul radiațiilor puternice. Aceste medicamente vor fi distribuite prin intermediul medicilor de familie, care vor avea grijă ca dozele să ajungă exact la cei care au nevoie. Prioritate au copiii, femeile însărcinate, tinerii pînă în 35 de ani, care vor fi chemați la cabinetele familiale aleatoriu. Nu sînt pesimistă, ci realistă. Războiul ne bate și nouă la ușă și trebuie să ne pregătim.
CARMEN IONICĂ

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite