Ucraina a organizat exerciții militare de amploare în Transcarpatia
  • 17-04-2020
  • 0 Comentarii
  • 226
  • 1

  • Experții se întreabă dacă exercițiile nu au legătură cu agravarea relațiilor ucrainean-maghiare și dacă pot fi considerate un fel de răspuns la declarații critice dure despre politica Kievului,  de catre Budapesta.

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, în timpul unei călătorii de lucru în regiunea Transcarpaților, pe 16 aprilie, a verificat cursul exercițiilor tactice ale grupurilor tactice ale companiei a 80-a brigadă de asalt aerian, a Forțelor Armate Ucrainene, se arata intr-un comunicat publicat de biroul de presă al cabinetului Zelensky.

Potrivit sursei, în zona montană, unitățile de asalt aeriene, cu sprijinul aviației Forțelor Aeriene și Forțelor Terestre ale Armatei, au lucrat la blocarea și distrugerea obiectelor inamice condiționate și la aterizare de la elicoptere. După aceea, cu sprijinul vehiculelor blindate BTR-80, unitățile de parașutisti au avansat către linia de atac, cucerind centrul de comanda al „inamicului”.

Raportul constată că în una din etapele exercițiilor, s-a elaborat reînnoirea proviziilor de materiale și mijloace tehnice ale unităților care operează izolat de forțele principale. De asemenea, în timpul exercițiilor, lui Vladimir Zelensky i s-au prezentat cele mai recente și modernizate modele de brațe mici.

Se observă că nu a existat niciodată un exercițiu militar atât de mare, cu participarea unor înalți oficiali ai statului în Transcarpatia Ucrainei. Experții se întreabă dacă exercițiile nu au legătură cu agravarea relațiilor ucrainean-maghiare și dacă pot fi considerate un fel de răspuns la declarații critice dure despre politica Kievului, de catre Budapesta. Ungaria continuă să blocheze reuniunile Consiliului Ucraina-NATO până când Ucraina „restabilește drepturile minorităților”. Conform informațiilor oficiale, aproximativ 150 de mii de etnici maghiari locuiesc în Transcarpatia Ucrainei.


N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite