Tupeu șocant al Ambasadei SUA – România e o colonie, Opoziția NU există!
  • 02-03-2021
  • 0 Comentarii
  • 759
  • 4

Un eveniment șocant, petrecut recent, a stîrnit uimi­rea multor observatori ai scenei politice: Ambasada SUA, prin ,,Chargé d’Affaires” David Muniz, cel care îi ține loc ambasadorului, și Consilierul Juridic Rezident Jessica Kim, un fel de ideolog pe justiție pentru România și Bulgaria, s-au dus la ministrul Justiției, Stelian Ion, pentru a pune problema concret: SUA vrea desființarea SIIJ!

Și nu, nu este vreo interpretare a mea, ci este chiar ceea ce a transmis Ambasada SUA, pe pagina sa de Facebook. ,,În cursul acestei săptămîni, Chargé d’Affaires David Muniz și Consilierul Juridic Rezident Jessica Kim au participat la numeroase întîlniri, continuînd sprijinul pe care Ambasada îl acordă promovării statului de drept în România, inclusiv desființării SIIJ”, transmite vocea ,,strategică”.

Deci, fără a ține seama de reglementările diplomatice, cei de la Ambasadă se implică direct, la punct ochit, pentru a se asigura că procuratura și pîrghiile din Justiție se modifică după CUM VOR EI! Ați mai auzit așa ceva? Da, din cărțile de istorie, din vremurile ocupațiilor sau protectoratelor! Asta în condițiile în care CSM și multe asociații ale magistraților au exprimat un punct de vedere – ALTUL decît cel pe care Ambasada SUA vrea să îl impună! Cu alte cuvinte, Ambasadei SUA puțin îi pasă de opinia magistraților, ei impun ceea ce vor. Punct!

Fostul ministru de Externe și președinte al Adunării Parlamentare a UE, Adrian Severin, a comentat: ,,Ambasada SUA susține desființarea SIIJ. Adică este împotriva avizului CSM. Cu ce drept? Mai lipsește să îi aresteze pe susținătorii SIIJ”.

Dar… credeți că a mai comentat cineva? NIMENI dintre cei care contează – PSD? Absolut NIMIC! Ei sînt ,,europeni”, ascultă glasul lui Timmermans! AUR? Din nou NIMIC! Ei au treabă cu rușii, de ,,naționaliști europeni” cum sînt, nu cu cei care au pus stăpînire pe România! Presa mainstream? În afară de osanale la adresa SUA, nu ai să găsești altceva!

Singură ,,Lumea Justiției”, publicația lui Răzvan Savaliuc, scrie curajos: ,,SCANDALOS: AMBASADA SUA ÎNDEAMNĂ LA DESFIINȚAREA SIIJ – Oficialii americani se implică în distrugerea Secției”. Imixtiunea Ambasadei SUA în operațiunea de desființare a SIIJ reprezintă ,,o gravă încălcare a Convenției de la Viena”, scrie excelentul jurnalist George Tărâță, arătînd că ,,România a revenit la vremurile în care primea pe față ordine de la ambasadele marilor puteri despre ce trebuie să legifereze și cum trebuie să legifereze”.

Sigur că jurnalistul are dreptate, Ambasada SUA încalcă flagrant Convenția de la Viena cu privire la relațiile diplomatice - Articolul 41, alin 1: Persoanele cu statut diplomatic ,,au datoria de a respecta legile și regulamentele statului acreditar. Ele au, de asemenea, datoria de a nu se amesteca în treburile interne ale acestui stat”.

Dar cine să atragă atenția stăpînilor coloniei? Nimeni, desigur! Ce înseamnă gestul de sfidare al Ambasadei? O confirmare că România este doar o colonie, unde stăpînii își impun regulile și instituțiile lor!

Atenție însă, SIIJ e primul obiectiv, dar urmează și alte detalii în mesajul Ambasadei: ,,Săptămîna a debutat cu o întrevedere cu ministrul Justiției, Stelian Ion, pentru a evidenția Parteneriatul Strategic și pentru a discuta prioritățile esențiale referitoare la sistemul de justiție, inclusiv reformele necesare pentru asigurarea independenței sistemului judiciar”.

Deci după ce au călcat în picioare opinia și avizul magistraților, cei de la Ambasadă vorbesc de ,,reformele necesare pentru asigurarea independenței sistemului judiciar”. Bătaie de joc și cinism! ,,David Muniz și Jessica Kim au mai participat la o întîlnire la Direcția Națională Anticorupție (DNA), evidențiind parteneriatul solid dintre Ambasadă și DNA și declarînd că sprijină activitatea importantă a DNA în lupta continuă împotriva corupției din România”, se mai arată în mesajul Ambasadei.

Rămîi uluit: Ambasada SUA are un „parteneriat” cu DNA? DNA e un stat? Sau e o confirmare plină de ironie că e… ,,Statul paralel” care revine acum în forță, susținut de SUA?

Deci asta se petrece în timp ce, în România, ce discutau partidele și presa? O problemă fundamentală – eliminarea ,,pensiilor speciale” ale parlamentarilor, adică eliminarea unor drepturi pe care le au toți parlamentarii din lumea asta și care reprezintă 1% din totalul așa-ziselor ,,pensii speciale”.

La adăpostul isteriei politicienilor și presei, Ambasada SUA pune mai bine piciorul pe gîtul României, ale cărei elite răspund în cor: ,,Mulțumim Marelui Frate!”.

Concluzie: Orwell - nici nu știi cît de mic începi să fii!

Dragoș Dumitriu

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite