Trumpismul a murit! Trăiască globalismul!
  • 12-01-2021
  • 0 Comentarii
  • 700
  • 1

După 11 septembrie 2001, lumea nu a mai fost la fel. Atunci poate că nu am realizat schimbările ce vor urma, dar, dacă privim în urmă, căderea Turnurilor Gemene și avarierea ușoară a Penta­gonului au făcut milioane de victime în întreaga lume. Așa cum George W. Bush ne spunea atunci, SUA au fost atacate și, prin urmare, după această dată, lumea nu va mai fi la fel. Acum, la aproape 20 de ani distanță, constatăm că în această perioadă lumea s-a schimbat mult, foarte mult, și nu în bine. Din păcate, acest proces începuse cu 11 ani mai devreme, odată cu căderea Cortinei de Fier și dărîmarea Zidului Berlinului. Atunci, odată cu înfrîngerea URSS în Războiul Rece, cel mai ,,vlăjgan” din clasă s-a văzut singur  și fără oponenți așa că, după ceva timp de meditație și testări ușoare a populației, a demarat o ofensivă pe scară largă – vedem și noi acum că practic SUA sînt peste tot, cu excepția Rusiei, Chinei, Iranului, Coreei de Nord și a altor țări tribale de prin Africa, probabil. În rest, hegemonia americană a cuprins întreaga lume, așa că trebuie cumva să ne așteptăm ca actualul steag al SUA să înceapă să strîngă din ce în ce mai multe steluțe.

Revenind la evenimentele din 11 septembrie 2001, știm că au generat o sumă de legi care, în sprijinul securității globale, au îngrădit și îngrădesc din ce în ce mai mult libertatea individuală.

Am asistat la declarații de război fără ca cineva să se mai sinchisească să consulte ONU, așa că tăvălugul a trecut peste Afganistan și Irak fără prea mari probleme, iar acolo unde nu a fost loc, revoluțiile colorate sau primăverile arabe au intrat în acțiune.

Lumea a devenit mai săracă, mai dură, mai instabilă și mult mai profitabilă pentru cei bogați. Haosul oarecum controlat și bine susținut de către mass-media domină totul, chiar și în țările în care, teoretic, acest lucru pare imposibil. Avînd de partea lor putere și bani, adepții globalismului neomarxist care s-a instalat în lume în ultimii zece ani nu au la acest moment nici un fel de oponent, iar cei care au proasta idee de a li se opune sfîrșesc destul de rău, fie prin pușcării, fie umiliți mediatic pentru fapte mai mult sau mai puțin reale.

Și, pentru ca lucrurile să fie pe înțelesul tuturor, evenimentele care au loc în America de 4 ani, demonizarea lui Trump și expedierea lui pe toboganul istoriei demonstrează că cei care gîndesc naționalist, așa cum Trump a recunoscut că este, sînt eliminați, îndepărtați, marginalizați, umiliți și uitați repede. Ce am văzut în SUA în ultimele luni se îantîmplă în România în ultimii ani. Ce am văzut în SUA în ultimele zile am văzut în România, Ucraina, Serbia și în alte state unde au avut loc revoluții colorate fie de sîngele celor morți, fie doar de uniformele participanților.

Acum, după evenimentele din 6 ianuarie 2020, cînd demonstranții au intrat în Capitoliu – Parlamentul SUA – și au devastat totul, mă întreb ce va urma la nivel global sub conducerea democraților americani. Oricum, în ceea ce ne privește pe noi, românii, indiferent cine ar fi cîștigat alegerile pentru funcția de președinte – Biden sau Trump – pentru noi, ca țară, nu era nici mai rău, dar nici mai bine. Poate doar pentru elita noastră mioritică, bine ancorată financiar în valorile democrate ale Americii. Dar pentru omul de rînd, nici o șansă. Deci, oare ce ne așteaptă pe noi, ca umanitate, în noua ordine mondială în care Biden&Co vor face legea în SUA și nu numai? Oare vor bloca Rusia total? Vor face pace cu Iranul? Vor merge la Kiev pentru a discuta cu foștii angajatori ai lui Biden Jr.? Oare Biden Sr. va veni în România pentru a da mîna cu Băsescu și a-i oferi sprijin în procesele pe care fostul președinte le va avea?

Imaginea lui Biden din seara zilei de 6 ianuarie, cînd, în cadrul unei conferințe de presă, a declarat că ,,o minoritate” care nu reprezintă țara și valorile americane a devastat Capitoliul provocînd o insurecție, mi-a adus aminte de modul în care același Biden privea cu totul diferit demonstrațiile organizate în capitalele unor țări precum România la 10 august 2018, Ucraina în 2014, Serbia în urmă cu un an, ca să mă limitez doar la acestea. Ceea ce în SUA este catalogat drept ,,insurecție”, în București a fost ,,demonstrație în favoarea statului de drept și a tinerilor pentru libertate”, cu toate că la nivel național cei din Piața Victoriei erau doar o minoritate, parte a altei minorități. Maidanul nu a fost insurecție și nici lovitură de stat, pentru că ,,demonstranții luptau pentru statul de drept”, și pentru că acest lucru îi convenea lui Biden. Acum, cînd la el acasă lumea e nemulțumită sau prost dirijată, e cu totul altceva. Nu are rost să enumăr aici cazurile în care SUA nu au reprezentat deloc acel judecător drept care se pretind. Nu sînt! Nici măcar în relațiile cu România, cel mai strategic partener, nu se comportă corect. Cu toate că americanii dețin în această țară trei baze militare – Deveselu, Kogălniceanu și Cîmpia Turzii – deci o capacitate mare de protecție a teritorului, nu văd nici un mare investitor american să vină aici să contribuie la dezvoltarea economică a țării. În fapt, nu există investiții americane majore. Ce ne spune acest lucru? Că noi avem un alt scop și că soarta noastră, ca națiune, încă nu este clară. Cel puțin din punctul de vedere al SUA.

La capitolul investiții, în ultimii 4 ani în România nu s-a făcut nimic notabil, nici un fel de mare proiect. Totul s-a oprit la studii de fezabilitate și de caz, după care proiectele au murit fie din cauză că UE nu era de acord, fie pentru că alții nu și-au dorit. Acest lucru ne demonstrează că noi, românii, avem o soartă încă incertă ca țară, ca popor, ca națiune. Și asta cred că trebuie să ne pună pe gînduri, așa cum și pe Biden l-au pus pe gînduri acei americani care au ieșit în stradă și l-au acuzat că a fraudat alegerile.

Da, după data de 6 ianuarie 2021 o nouă etapă va începe, și noi surprize vom avea. Vom vedea că virusul nu va da înapoi – exceptînd China – că mășile vor fi accesoriu obligatoriu pe viață, pentru fiecare dintre noi, iar vaccinul va reprezenta cheia prin care vom găsi, unii dintre noi, mai repede drumul spre eternitate.

TANO

 

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite