Trump nu recunoaște victoria lui Biden
  • 20-11-2020
  • 1 Comentariu
  • 202
  • 1

Președintele SUA, Donald Trump, întârzie transferul puterii și încearcă să semene îndoieli cu privire la rezultatele alegerilor din 2020 pentru a se răzbuna pe democrați pentru declarațiile lor despre nelegitimitatea alegerilor din 2016 și inițierea așa-numitei „anchete rusești”, relatează CNN, citând o sursă apropiată de către președinte.

Refuzul lui Trump de a-i acorda lui Biden rezultă în parte din frustrarea sa percepută cand Hillary Clinton și fostul președinte american Barack Obama au spus că Rusia a intervenit în alegerile din 2016, a spus el.

În plus, au spus interlocutorii canalului TV, este dificil ca Trump să recunoasca ca a pierdut în fața lui Joe Biden, pe care l-a numit în repetate rânduri ca un adversar nedemn în timpul campaniei electorale.

Se observă că mulți prieteni și parteneri de afaceri l-au indemnat pe Trump, chiar dacă nu dorește să recunoască victoria lui Biden, sa permita ca procesul de tranziție să înceapă. De asemenea, i-au cerut să refuze serviciile avocatului său Rudy Giuliani și ale altor membri ai echipei juridice și l-au îndemnat să se gândească la viitorul său. Cu toate acestea, actualul președinte este de neclintit.

În urmatoarea săptămână sau 10 zile, poziția lui Trump s-ar putea schimba, a spus sursa citata, dar până acum, actualul președinte nu este pregătit să admită înfrângerea.

În martie 2019, echipa procurorului special Robert Mueller a finalizat lucrările la un raport privind presupusa ingerință rusă în alegerile din 2016 din SUA și l-a înaintat procurorului general. El a anunțat într-o scrisoare către Congres că anchetatorii nu au identificat semne de coeziune între Federația Rusă și sediul campaniei lui Donald Trump. De asemenea, procurorul special nu a depus acuzații împotriva lui Trump pentru obstrucționarea justiției, lăsând această chestiune la aprecierea procurorului general, care a concluzionat că nu există motive suficiente pentru a aduce acuzații împotriva președintelui.


N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite