Tiroida – pedala de viteză a organismului
  • 29-08-2022
  • 0 Comentarii
  • 135
  • 0

Tiroida este cea mai mare glandă din corpul nostru, care controlează lumea sentimentelor, iar iodul produs de aceasta reprezintă combustibilul care ține corpul, sufletul și spiritul în echilibru. Cînd tiroida produce prea mult iod, omul arde ca o lumînare la ambele capete – din punct de vedere spiritual, devine foarte activ, nu se poate deconecta, este prea agitat, iar sufletul este dezorientat, asemănător cu al unei persoane care se droghează.
Tot mai mulți oameni suferă de hipotiroidie, o funcționalitate scăzută a glandei, fără ca măcar să știe acest lucru. Simptomele imediate ale acestei afecțiuni sînt:
- oboseala permanentă;
- stare generală de tristețe și melancolie;
- creștere în greutate (blocarea metabolismului);
- dureri de cap;
- căderea părului;
- dureri de încheieturi.
Nodulii tiroidieni reprezintă blocaje energetice, dereglări metabolice apărute ca urmare a faptului că celulele îmbătrînite din tiroidă, rezidurile metabolice, nu mai pot fi îndepărtate prin procesul normal de „curățire”. Terapiile ofe­rite
de medicina energo-informa­țională se focusează pe reglarea metabolismului la nivelul tiroidei și pe susținerea energetică a fiecărei celule pentru a se putea detoxifica la nivel de membrană celulară.
Cînd tiroida produce prea mult iod grăbește procesele fiziologice din organism. Corpul, spiritul și sufletul sînt, astfel, suprasolicitate. Se știe că, pe parcursul unei zile, sufletul străbate corpul trecînd prin fiecare celulă de 2-3 ori. Dacă acesta este mereu agitat, dezechilibrat, și celulele corpului devin agitate, iar organul din care fac parte se îmbolnăvește.
În general, persoanele cu hipertiroidie sînt mereu în acțiune – vorbim de o acțiune haotică, globii oculari devin sticloși și exoftalmici, pielea devine foarte subțire și uscată.
Numeroase studii atestă faptul că doar una din 3000 de operații de îndepărtare a tiroidei este necesară cu adevărat. Fiind lăcașul sufletului nostru, trebuie să avem mereu grijă de acest „fluture” de care depind sentimentele noastre și, desigur, sănătatea noastră. Dezechilibrele tiroidei se reflectă pe întreg
organismul.
Medicina energo-informațională punctează succese mari în domeniu, deoarece tratează cauza, nu simptomul. Echilibrul energetic este baza pe care se clădesc toate terapiile oferite în clinică. O diagnosticare energetică este întotdeauna binevenită la orice vîrstă. Fără să alergăm din cabinet în cabinet, într-un singur centru, în aproximativ o oră, avem un diagnostic și un buletin de analize energetic.
Fiecare boală are mai multe stadii, dar vîrful aisbergului este vizibil doar atunci cînd afecțiunea de care suferim se manifestă. Boala apare mai întîi în cîmpul energetic și poate fi depistată înainte de manifestare.
 FLORICA MUNTEANU,
specialist în medicina energo-informațională, membru al Societății naturiștilor din Germania, membră B.I.T. (Biorezonanz International Therapie), Psiholog

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite