SUA va lansa primul portavion spațial
  • 11-03-2019
  • 1 Comentariu
  • 136
  • 1

Ca urmare a deciziei președintelui Donald Trump de a crea o nouă formație militară, respectiv Forța Spațială, se pare că lucrurile evoluează mult mai repede decît se preconiza. Iată că în următoarele două săptămâni SUA va lansa un prim portavion spațial, o adevărată fortăreață spațială, avînd ca obiectiv consolidarea armatei SUA în spațiul cosmic.

Portavionul spațial, primul din această clasă, se va numi Alan Shepard și va avea ca principală misiune protejarea sateliților militari și civili ai țărilor membre NATO, precum și bombardarea țintelor terestre  din țările care nu se supun încă lumii libere și pașnice din Occident. ,,Avioanele care vor decola de pe portavion, și ele spațiale, vor avea libertate totală de manevră și au ordin să doboare tot ce mișcă în spațiu, inclusiv OZN-urile care apar în filmele Ziua Indepedenței, Hangar 18 și ET”, a declarat șeful Forței Spațiale, al cărui nume nu a fost încă dezvăluit din motive temeinice de securitate spațială, precizand ca „infanteria aferenta acestor nave se va numi Infanterie Stelara”. Acesta a mai adăugat că următorul obiectiv pe care Forțele Spațiale americane îl au constă în crearea unei baze militare cu caracter permanent pe Lună, bază care va deține rachete aeriene defensive, cu rol de descurajare a unor potențiale atacuri balistice dinspre Marte și Venus.

Rusia și China nu au reacționat încă la declarațiile americanilor. „În general, Trump nu este printre cei mai credibili președinți americani, așa că nimeni nu îl ia în serios la Moscova și la Beijing. A declarat de atît de multe ori că își retrage armata din Siria și de prin alte țări și a revenit asupra deciziei, încît noi nu prea îl mai luăm în serios”, a declarat un diplomat chinez care a dorit să își păstreze anonimatul.

D.A.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite