SUA va cere Rusiei să abandoneze noile sisteme de arme
  • 10-05-2020
  • 0 Comentarii
  • 199
  • 1

Este puțin probabil ca Statele Unite să accepte extinderea Tratatului privind măsurile de reducere și limitare a armelor ofensive strategice (START-3) fără ca China să participe la negocieri, a declarat trimisul special al SUA pentru controlul armelor, Marshall Billingsley. Cu toate acestea, el a spus că Rusia ar trebui să "aducă China la masa negocierilor". El a spus că China ar trebui să participe la negocieri, să ofere „mai multă încredere, mai multă deschidere, mai multă transparență” dacă vrea să fie o mare putere. Abordarea SUA va fi o „soluție trilaterală care include China”, relatează Washington Times.

 

În plus, START-3, potrivit Washingtonului, „nu face nimic pentru Statele Unite cu privire la preocupările legate de ceea ce face Rusia, care se traduce printr-o serie de acțiuni de destabilizare în afara <...> tratatului." Cu toate acestea, el nu a explicat despre ce fel de acțiuni vorbește Rusia.  Billingsley consideră că fosta administrație a SUA „a convenit asupra unui regim de verificare foarte slab”, există „lacune în întrebarea modului în care se efectuează verificarea în practică, care a fost folosită de Rusia”. Washington a spus că „acest tip de comportament ar trebui oprit”.

 

Potrivit trimisului special, Statele Unite vor să „înțeleagă de ce Rusia dorește cu atâta disperare o prelungire” a tratatului. În același timp, Moscova ar trebui să explice „de ce este în interesul” Statelor Unite prelungirea Tratatului. Partea americană „nu va permite să includă sau să excludă” noile sisteme de arme rusești, Rusia trebuie să „opreasca” cinci programe noi și să le „abandoneze”. Aceasta se referă la sistemele Dagger, Sarmat și Vanguard, sistemul Poseidon și racheta de croazieră cu energie nucleară Burevestnik, scrie ziarul.

 

Billingsley a spus că Rusia „nu are bani pentru asta, economia lor este în ruină din cauza izbucnirii virusului, iar întregul lor proces bugetar depinde de prețurile mari ale petrolului, pe care nu le au și nu le vor avea în viitorul previzibil”.

 

N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite