SUA solicită schimbarea conducerii OMS
  • 24-04-2020
  • 0 Comentarii
  • 236
  • 1

Secretarul de stat al SUA, Michael Pompeo, a declarat că administrația americană are în plan să schimbe conducerea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Șeful agenției americane pentru afaceri externe a declarat acest lucru într-un interviu acordat FoxNews .

Potrivit lui Pompeo, suspendarea contribuțiilor SUA (Washingtonul alocă peste 70% din finanțarea totală a OMS) este doar primul pas "în lupta împotriva influenței Chinei în această structură a ONU". Conducerea actuală a OMS, a spus el, nu este în măsură să facă acest lucru pentru a elimina cererile de la conducerea SUA.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful OMS, a făcut o declarație în care a vorbit despre cantitatea uriașă de muncă desfășurată de organizația pe care o conduce. "Dovada indică faptul că o mare parte a populației din întreaga lume rămâne susceptibilă la coronavirus, ceea ce înseamnă că un nou focar poate începe cu ușurință", a spus el într-un comunicat. și să rezumăm cele mai bune dovezi științifice și să le transformăm în ghiduri pentru diferite țări. Apoi ajutăm să punem în practică aceste recomandări ". De asemenea, Tedros Adhanom Ghebreyesus a menționat că „OMS nu are secrete de la nimeni”.

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat, pe 14 aprilie, că a oprit finanțarea acestei organizații, deoarece nu a furnizat informații în timp util despre pericolele coronavirusului și că fondurile vor fi alocate până când va deveni clar „care este rolul OMS în ascunderea datelor”

 

N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite