SUA s-au răzbunat pe Iran, acum Iranul se va răzbuna pe americani
  • 03-01-2020
  • 0 Comentarii
  • 750
  • 3

Liderul suprem iranian promite să se răzbune pe Statele Unite pentru asasinarea generalului Suleymani. El a declarat o doliu de trei zile în țară. Între timp,  președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a numit acțiunile lui Trump în Iran un act provocator. Potrivit acesteia, acest lucru aduce o lovitură siguranței cetățenilor americani.

Noaptea trecută, ca urmare a unui atac aerian din partea Statelor Unite, generalul iranian, Qasim Suleymani,  comandantul serviciilor speciale Al-Quds al Corpului Gărzii Revoluționare Islamice și șeful adjunct al miliției șiite irakiene au fost uciși pe autostradă la ieșirea din aeroportul Bagdad. Cel mai înalt rang dintre cei zece morți sunt șeful forțelor speciale Al-Quds din Corpul Gărzii Revoluționare Islamice Iraniene, generalul Qasim Suleymani, precum și șeful miliției șiite din Irak, Abu Mahdi al-Muhandis. Televiziunea iraniană confirmă moartea generalului.

Pentagonul a recunoscut ca se afla in spatele atacurilor din Bagdad, prin ordinul președintelui Donald Trump. Forțele armate ale SUA au întreprins acțiuni defensive pentru protejarea personalului american în străinătate, ucigându-l pe Kassem Suleimani, șeful Corpului Gărzii Revoluționare Islamice Al-Quds, pe care Statele Unite le-a adăugat pe lista organizațiilor teroriste străine. Seful Pentagonului, Mark Esper, a declarat ca “președintele a vrut să se asigure că forțele noastre sunt bine protejate, că suntem capabili să ne îndeplinim misiunea la fața locului. Și are dreptate că, dacă cineva ne provoacă, va primi un răspuns dur din partea trupelor americane."

Suleimani a fost obiectivul principal al acestui atac. Popular în comitetul de luptă al șiitilor din forțele speciale ale IRGC Al-Quds, a fost considerat chiar unul dintre potențiali lideri ai Iranului în viitor. În SUA, Suleimani nu este numit altfel decât terorist. Posturile de televiziune americane spun că este responsabil pentru moartea a sute de soldati americani din Orientul Mijlociu. Numele său din America este asociat succesele forțelor șiite din Yemen și Bahrain, Liban și Siria.

SUA a decis sa reactioneze ca urmare a unui atac asupra bazei irakiene de la granița cu Siria și de asedierea a ambasadei SUA din Bagdad. Departamentul american al apărarii a avertizat că ar putea urma alte atacuri, avertizând totodata că acțiunile de represalii din Iran sunt acum inevitabile, trupele americane din regiune fiind în alertă ridicată.

 

N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite