SUA este îngrijorată de prezența militară a Rusiei în zona arctică
  • 24-04-2020
  • 1 Comentariu
  • 284
  • 6

Autoritățile americane își examinează politica arctică, ținând cont, în special, de activitatea militară sporită a Federației Ruse în această parte a lumii, a declarat joi un reprezentant superior al departamentului de stat american.

"Avem preocupări cu privire la întărirea prezenței militare ruse în zona arctică. În ultimii ani, această prezență a crescut semnificativ", a spus el, precizand ca Rusia a infiintat noi baze militare și a restaurat câmpurile aeriene militare în regiunea arctică, precum și noi porturi de adâncime. El a amintit, de asemenea, exerciții militare ale Federației Ruse în zona arctică organizate anul trecut.

„Deci, noi și aliații noștri avem motive serioase de a ne îngrijora de astfel de acțiuni în zona arctică”, a rezumat el.

"Suntem în proces de revizuire a politicii noastre arctice în lumina noilor realități strategice. Asistăm la aceste realități nu numai în zona arctică, ci în întreaga lume. Schimbările sunt cauzate de dorința Rusiei și a Chinei de a se opune SUA și Occidentul. Vedem asta în alte părți de lumină. Arctica este, de asemenea, martor la aceste schimbări ", a spus el.

Reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe al SUA a dat asigurări că Statele Unite fac eforturi pentru o „Arctica sigura și stabila, în care interesele Statelor Unite să fie protejate”. El a amintit că a lucrat cu alte țări, inclusiv cu Rusia, ca parte a Consiliului Arctic.

"Aș dori să subliniez faptul că Statele Unite recunosc că Rusia are interese legitime în Arctica", a spus sursa, adăugând că cooperarea cu Moscova se desfășoară bine pe o serie de probleme. În special, vorbim despre eliminarea consecințelor scurgerilor de petrol în regiunea arctică, a operațiunilor de căutare și salvare și a luptei împotriva poluării mediului. „Această lucrare este în desfășurare și este bine”, a declarat reprezentantul Departamentului de Stat al SUA.

 

N.K.

 

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite