SUA au transferat drone de recunoaștere în România
  • 22-01-2020
  • 0 Comentarii
  • 464
  • 4

US MQ-9 Reaper de recunoaștere a dronelor și UAV-uri sunt transferate temporar din Polonia la baza Campia Turzi, din România, pana la inceputul primaverii, a informat Comandamentul Forțelor Aeriene SUA din Europa.

Dronele americane MQ-9 Reaper sunt dislocate permanent la a 12-a bază a Poliției Aeriene Miroslavets, Polonia, din 2018 si sunt transferate pentru a doua oară în România. Primul transfer temporar a fost realizat în perioada iulie-august 2019, în timpul reparației pistei la baza aeriană poloneză Miroslavets, se arată în raport.

"Acest pas este coordonat pe deplin cu Guvernul roman si are drept scop promovarea stabilitatii și securitatii în regiune, precum și pentru a consolida relațiile cu aliații NATO și cu alți parteneri europeni", se mai arata in raport.

MQ-9 Reaper aparține clasei de vehicule aeriene fără pilot de altitudine medie și cu o durată lungă de zbor. Acestea au fost utilizate pe scară largă de militarii SUA pentru a efectua atacuri vizate asupra țintelor grupurilor teroriste din Afganistan, Irak și Siria.

Drona are o rază de acțiune de până la 2000 km și poate transporta 1,7 tone de sarcină utilă, inclusiv rachete ghidate si bombe externe, fiind echipata cu echipamente de recunoaștere optoelectronice și electronice. MQ-9 Reaper poate fi în aer timp de 27 de ore. Versiunea sa îmbunătățită, MQ-9 Reaper ER, poate zbura până la 42 de ore.

Baza aeriană poloneză Miroslavets este situată la 270 km de regiunea Kaliningrad, baza aeriană Campia Turzi, se află la 680 km de Crimeea.

N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite