SUA au ocupat primul loc în lume în cazurile de COVID-19
  • 27-03-2020
  • 0 Comentarii
  • 189
  • 1

Statele Unite au ajuns pe primul loc în lume în cazuri confirmate de coronavirus. Universitatea Johns Hopkins estimează că există deja peste 85400 de cazuri în țară, comparativ cu 81,3 mii din China. Astfel, Statele Unite într-o singură zi au depasit Italia și China.

În același timp, în SUA sunt mult mai puține victime în raport cu numărul total de cazuri depistate - 1288 de decese comparativ cu 3298 în China și 8215 în Italia. Cu toate acestea, aceste cifre nu pot fi comparate direct, deoarece nu se știe în ce țară există mai multe cazuri și unde sunt mai bine înregistrate. De asemenea, majoritatea pacienților din Statele Unite și Italia sunt încă bolnavi, deci concluziile cu privire la rezultatul bolii este, de asemenea, prematur.

În Statele Unite, numărul de cazuri este în creștere rapidă, mai rapid decât în ​​Italia, în timp ce în China numărul de cazuri noi nu este calculat în mii, ca în SUA, ci doar în zeci pe zi. Potrivit vicepreședintelui Mike Pence, Statele Unite au testat peste jumătate de milion de oameni cu coronavirus.

Conform ultimelor date OMS, peste 460 de mii de persoane sunt deja infectate în lume, peste 20000 au murit.

 

N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite