SUA au dat Rusiei un ultimatum
  • 20-09-2020
  • 1 Comentariu
  • 642
  • 4

Dacă Rusia nu acceptă propunerea SUA de prelungire a Tratatului de reducere a armelor strategice (START), atunci după realegerea lui Donald Trump ca președinte, „taxa de intrare” va crește. Un astfel de ultimatum a fost prezentat de trimisul special al lui Trump pentru controlul armelor, Marshall Billingsley, într-un interviu pentru Kommersant.

„Cred că, dacă până atunci nu vom merge mai departe, atunci vom avea o serie de condiții noi pe care va trebui să insistăm. Dar, în timp ce propunerea rămâne în vigoare în forma în care am făcut-o”, a adăugat el, menționând că Washingtonul ar putea încheia acordul menționat mâine.

În același timp, Billingsley a spus că Statele Unite nu se tem de posibilul refuz al Rusiei de a prelungi Tratatul START. „Vom moderniza forțele noastre nucleare. Rusia a terminat în mare măsură modernizarea arsenalului său nuclear. Abia începem cu ale noastre. Și vom fi extrem de fericiți să o continuăm fără restricțiile prevăzute de Tratatul START ”, a explicat trimisul special al lui Trump.

Tratatul de reducere a armelor strategice (START III) a fost semnat în 2010 de președinții de atunci ai Rusiei și Statelor Unite, Dmitri Medvedev și Barack Obama. Acordul a intrat în vigoare în 2011 și expiră în februarie 2021.


N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite