SUA au capturat sistemul rusesc Pantsir - C1
  • 31-01-2021
  • 0 Comentarii
  • 345
  • 1

Armata SUA a capturat sistemul rus de apărare antiaeriană Pantsir-C1 din Libia și, în timpul unei operațiuni sub acoperire, l-a dus la baza Ramstein din Germania, a informat ziarul britanic The Times.

Potrivit ziarului, operațiunea a fost efectuată în iunie anul trecut. Un detașament militar special SUA a sosit într-un avion militar de transport militar C-17 Globemaster al Forței Aeriene SUA la aerodromul Zuwara, situat la vest de Tripoli, pentru a încărca complexul. A fost achiziționat de Emiratele Arabe Unite din Rusia și apoi furnizat Armatei Naționale Libiene de Mareșalul Khalifa Haftar.

Publicația arată că capturarea complexului a avut loc în timpul unei încercări de capturare a trupelor mareșalului Haftar în capitala țării Tripoli, unde se află guvernul recunoscut de ONU al țării, care este susținut de Turcia.

În timpul unui contraatac, forțele guvernamentale au recucerit baza aeriană deținută de trupele mareșalului Haftar, unde a fost descoperit complexul abandonat Pantsir-C1. Apoi a fost trimis la baza unde era staționat armata turcă și mai târziu la aerodrom, de unde a fost dus în Germania.


N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite