Statul Islamic restabilește pozițiile în Siria
  • 14-08-2020
  • 0 Comentarii
  • 158
  • 2

Șeful Comandamentului Militar Central al SUA, generalul Frank Mackenzie, a declarat că organizația teroristă Statul Islamic, își restabilește prezența în Siria.

Potrivit lui Mackenzie, condițiile pentru recrearea structurii IS există în acele teritorii din vestul Eufratului, care se află oficial sub controlul Damascului, dar pozițiile regimului lui Bashar al-Assad sunt slabe acolo. În general exista rezerve că forțele proguvernamentale vor putea face față acestora.

Frank Mackenzie a adăugat că lagărele de refugiați din Siria, a căror reinstalare a fost suspendată din cauza pandemiei de coronavirus COVID-19, ar putea deveni cu ușurință un teren de relansare pentru extremismul islamic. Potrivit Euronews, există 70.000 de persoane  în tabăra Al-Hol singure din nord-estul Siriei - în mare parte femei, copii și adolescenți.

Potrivit generalului, principalii candidați pentru viitorii militanți ar trebui să fie considerați doar tinerii care sunt blocați în lagărele de refugiați, care nu văd perspective pentru ei înșiși. El a cerut politicienilor să se angajeze în „deradicalizare” și „repatriere” a potențialilor candidați pentru recrutarea în IS din tabere.

“Pe măsură ce adolescenții cresc, va trebui să îi înfruntăm dacă nu reușim să îi punem pe o cale care îi va face membri utili ai societății”, a spus generalul Mackenzie, precizand ca armata americană nu va fi în Siria tot timpul, dar cât timp vor mai rămâne în țara araba, nu se știe. Decizia privind retragerea trupelor va fi luată „la nivel politic” și nu prin Pentagon.


N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite