Statele Unite au anunțat începerea unei operațiuni antidrog la scară largă
  • 05-04-2020
  • 0 Comentarii
  • 222
  • 2

Peste 20 de țări vor participa la aceasta. Washingtonul l-a acuzat anterior pe președintele Nicolas Maduro de trafic de droguri.

Statele Unite trimit forte navale suplimentare, avioane, elicoptere și bărci de pază de coastă în America Latină. Sarcina lor este de a contracara traficul de droguri. „Comercianții de substanțe ilicite pot profita de situație în contextul pandemiei coronavirusului. SUA nu ar trebui să permită cartelelor de droguri să utilizeze acest lucru pentru a amenința viața americanilor", a declarat președintele Donald Trump. El a adăugat că peste 20 de țări vor efectua o operațiune antidrog împreună cu SUA.

Unde va fi amplasat exact armata - Trump nu a specificat. Cu toate acestea, asistentul său de securitate nu se ascunde: operațiunea este îndreptată împotriva președintelui Nicolas Maduro. SUA vor continua să exercite presiuni maxime asupra guvernului venezuelean, a declarat Robert O'Brien. El contează că acțiunile comune ale multor state vor reduce sprijinul financiar pentru traficul de droguri, care asigură regimul Maduro. În urmă cu o săptămână, Departamentul de Justiție al SUA l-a acuzat pe șeful Venezuela de trafic de droguri și deținere de arme. Pentru ajutor în capturarea lui Maduro, s-au oferit 15 milioane de dolari.

Pe lângă Maduro, Statele Unite au adus acuzații împotriva altor reprezentanți ai autorităților venezueleene, precum și a liderilor Forțelor Armate Revoluționare din Columbia. Se presupune că toți au participat la o conspirație pentru a transporta droguri din Columbia în Statele Unite.

N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite