Starea de urgență declarată de militari în Myanmar
  • 31-01-2021
  • 0 Comentarii
  • 116
  • 1

Armata din Myanmar a declarat starea de urgență în țară timp de un an, a raportat agenția de știri Xinhua. Televiziunea militară din Myanmar a declarat luni starea de urgență pentru un an după ce liderii guvernamentali au fost reținuți în acea zi, a spus agenția.

Anterior, sa raportat că consilierul de stat din Myanmar, Aung San Suu Kyi, și alți înalți oficiali guvernamentali au fost reținuți de către militari.

Tensiunile politice din țară au crescut brusc săptămâna trecută după ce comandantul-șef al Forțelor Armate din Myanmar, Min Aung Hlaing, care a condus Myanmar timp de cinci decenii, a declarat că constituția ar putea fi răsturnată dacă legile nu sunt aplicate în mod corespunzător.

Armata din Myanmar a negat ulterior că comandantul-șef ar fi amenințat să organizeze o lovitură de stat. Au susținut că mass-media a interpretat greșit cuvintele sale.

Liga Națională pentru Democrație și-a declarat victoria la alegerile din 8 noiembrie 2020. Apoi, partidul de guvernământ a câștigat 396 din 476 de locuri, ceea ce i-a permis să formeze un guvern condus de consilierul de stat Aung San Suu Kyi pentru încă cinci ani. Partidul Solidaritate și Dezvoltare Aliată, susținut de militari, a câștigat doar 33 de locuri. Militarii de mai multe ori s-au plâns public de frauda electorală și au solicitat guvernului și comisiei electorale să reconsidere rezultatele.

La rândul său, comisia electorală a declarat că nu există dovezi care să susțină acuzațiile de fraudă.

N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite