Soluția, în 2024: Adrian Năstase președinte - și partid suveranist!
  • 16-11-2020
  • 0 Comentarii
  • 256
  • 2

Motto: ,,Idealul este, în sine, o realitate în devenire” - Nicolae Titulescu

 

Știu, trebuie să-i cer scuze fostului premier - în urma aces­tui articol va fi atacat de diverse tentacule ale cara­catiței de manipulare și influ­ențare Deep State - NATO - Sörös. Nu mă refer la SUA sau la țările occidentale deoarece, se vede clar, acestea nu mai contează prin ideea de state, ci doar ca furnizori de resurse pentru rețelele puterii. Nici NATO nu rămîne decît prin acronim, nu prin ideea politic-militară a statelor fondatoare.

Acum ies la iveală rețele ale puterii, un sistem vascular al unei ,,Noi Ordini Mondiale” – dorita revoluție globală a Noii Ere. New Age. Un sincretism care macină și amestecă tot, în ideea că din compostul rezultat din distrugerea și alterarea a tot ceea ce e tradițional, istoric, va crește planta nouă, modificată genetic după noua ,,iluminare”. ,,Lumina vine de la Răsărit” a fost înlocuită cu ,,Lumina vine de la Apus” – idei la fel de eronate. Lumina nu poate veni decît de Sus – și din noi.

Dar, în fine, să nu intrăm în zona filozofiei și spiritualității, ci să rămînem printre meandrele concretului. Care, văzute din transmisiile de peste ocean sau din UE arată rău de tot! Haos, minciună, neînțelegere, amenințări reale și false, decădere morală și intelectuală. Asta așa, pe scurt! Dar, atenție, în ciuda unui sfîrșit teoretic al sistemului capitalist-imperialist, aceste țări puternice și bogate, obișnuite să trăiască de sute de ani din exploatarea altora, vor mai ieși de cîteva ori din crize – și tot pe spezele altora! Imperiile și metropolele își vor rezolva mai departe problemele exploatînd țările cucerite sau dominate - coloniile.  

Vai și amar va fi de locuitorii acestor colonii sau teritorii ocupate! A fost și va rămîne o regulă valabilă în întreaga istorie – pentru că este însăși legea de funcționare a „puterilor”. Or, în cazul de față, loviturile ,,Noii Ordinii Mondiale” au făcut și vor mai face multe victime; întrebarea este: ce face România? Va alege națiunea română să plătească pagubele puterilor occidentale? Va alege România menținerea statutului/ rolului de colonie, vrăjită de ,,parteneriate” și „aderări”? Care este rezultatul concret? Foarte clar: dependență de TOATE felurile, depopulare, deznaționalizare, decădere a nivelului intelectual, denunțarea unor capitole din istorie care ne legitimau ca stat important etc.

A fost acesta scopul Occidentului? Da, clar! Dar ne-a lăsat Occidentul și altă cale? Da, pentru că nu putea închide tot – ci doar a creat iluzia că nu puteam face altfel, că nu eram primiți altfel în ,,nobila casă”. Pe de altă parte, nici noi nu am avut ,,sînge” și minte să urmăm o altă cale. Era o cale a curajului și interesului național pe termen mediu și lung, a demnității naționale și responsabilității – nu a supunerii umile imediate și a trădării! Ungaria sau Polonia, Cehia și Slovacia, chiar și Bulgaria  - sînt exemple de cum se face, pe cînd România, țară mai bogată decît celelalte – a demonstrat cum NU trebuie făcut! Sîntem singura țară care ne-am distrus valorile umane, economia, natura, ne-am cedat resursele și suveranitatea deciziei! În nici o țară din Europa, mai ales din UE, nu comandă un ambasador sau un țuțer de la Departamentul de stat! Nicăieri niște ONG-uri nu blochează programe de guvernare ale unor partide majoritare! În nici o țară nu vezi că personajele din fruntea țării NU provin din rîndul etniei majoritare și nu auzi că se dărîmă guvernul de dragul unei grupări internaționale!

Nici o țară din Est nu își transformă teritoriul în ,,spațiu de exerciții” militare străine, în teren de amplasare a bazelor militare străine – în condițiile în care decizia nu mai e a românilor – care NU au fost consultați în legătură cu vreuna din aceste probleme! Altfel spus, românii nu au fost întrebați dacă sînt de acord cu transformarea țării în „țintă”, în caz de Doamne-ferește – și asta pe banii lor, fără să existe vreun argument serios!  În plus, sîntem singura țară europeană care a renunțat fără echivoc la relațiile cu marile puteri ale Estului, cu care am colaborat în întreaga perioadă de dezvoltare pe care ocupanții din vest vor să ne-o șteargă din minte!

Dar, revin la alternativa posibilă: da, aveam posibilitatea unei opțiuni diferite! A unei aderări la UE în condiții demne, cu prioritate pe interesul național! Așa cum fac Ungaria, Polonia, Cehia sau Slovacia! State cu orientări diferite față de amplasarea bazelor militare SUA sau NATO, dar care păstrează decizia și sînt conduse de interesul național – care e limitat de busola geopolitică doar în condiții clare și limitate! Sincer vorbind – crede cineva că ar fi acceptat românii aderarea UE sau mai ales NATO dacă știau că vor veni trimișii Occidentului sau ai SUA să impună decizii sau povești gen ,,educația de gen” sau așa-zise drepturi ale minorităților sexuale?! Sau să ne pună în cîrcă fapte din istorie – în condițiile în care imperiile Occidentului au populații întregi pe conștiință?! Sau care dintre cei ce au trăit Revoluția din 1990 ar fi acceptat ca Biserica să fie atacată și acuzată?!

De fapt, istoria a fost schimbată în 2004. A fost o lovitură concentrată într-un singur punct: Adrian Năstase, președinte! Tradus: România NU trebuie condusă 10 ani de un președinte puternic și experimentat, inteligent și pregătit, patriot și decis să rămînă în istoria – nu doar a României, ci și a lumii! (dar era și ,,corupt”? Oare ce înseamnă asta? Poate ne explică Biden, Trump, Sarkozy, Netanyahu, Berlusconi, Juncker etc. etc.). De ce trebuiau concentrate mai multe forțe pentru a-l doborî pe Năstase? Pentru că era extrem de puternic! Practic, pe el se baza construcția unei Românii ,,europene” puternice – pe formula punții „est-vest” – cea mai favorabilă folosire a poziției noastre geografice! Or, asta nu convenea, pentru că grupările de putere de care scriam doreau ca România să devină un teren cu ,,ghiocei”, pe care să se facă diverse exerciții și experimente – și să se poată amplasa orice. Așa cum am mai scris, la lovitura din 2004 și-a dat concursul și Mircea Geoană, răsplătit acum cu funcția de secretar general-adjunct al NATO. Imediat după lovitura contra lui Năstase a urmat faza ,,pe Servicii”, decapitarea întregii clase politice românești, apoi a oamenilor de afaceri și capturarea Justiției. Așa că s-a ajuns la situația de azi – cu Iohannis, Orban, Ciolacu și alte rezerve care nu erau selecționate nici în „lotul B”, în mod normal. Dar România nu e normală – ci este o colonie. Da, România-colonie de azi este rezultatul loviturii din 2004!

Poate vă miră – de ce pun atîta preț pe Adrian Năstase? Nu e vorba numai de mine, ci (și) de alții care l-au ales, l-au pregătit și au construit în jurul lui o formulă de succes. Fac o paranteză dînd exemplul lui Vladimir Putin. Așa cum am mai scris, nu sînt dintre cei care îl consideră pe marele președinte al Rusiei un om perfect sau un ,,geniu suprem”. Nu, Putin este un conducător ales pentru calitățile sale de un grup care a dorit și gîndit renașterea și binele Rusiei – o țară, o federație uriașă, cu posibilități și probleme pe care noi nici nu ni le imaginăm! Putin a fost omul ales pentru marea reconstrucție a Rusiei – și nu a dezamăgit! Azi, nici nu ne putem imagina ce ar fi fost Rusia fără el! În schimb, putem vedea clar ce este România fără Adrian Năstase, dar și fără cei ce au urmat pe lista execuțiilor după căderea lui! Execuții mai dure sau doar îndepărtări. Mă gîndesc doar la un lider parlamentar european ca Adrian Severin, un lider liberal autentic ca Tăriceanu, o echipă social-democrată cu Văcăroiu, Hrebenciuc, I.M. Pașcu, Corlățean, Șerban Nicolae, Ponta, Mitrea etc.

Acum avem o non-valoare intelectuală ca Marcel Ciolacu, pe post de lider ,,social-democrat”, și un atîrnător la stat și fiu de securist în fruntea ,,dreptei”, a ,,liberalilor” lui Brătianu! Întrebare: poate crede cineva că și-ar fi permis un alde Zuckerman să se comporte precum un stăpîn în România condusă de Adrian Năstase și (o parte din) ,,echipa” menționată?! Nu mai zic ce ar fi pățit un ambasador obraznic, dacă mai exista un partid patriotic și demn! Dar NU există – și asta este o altă mare problemă! România este doar o colonie – și un cîmp cu ,,ghiocei”, așa cum plănuiau ,,grădinarii” din 2004!

Ajung și la partea cea mai grea: prezentul! Soluția prezentului! Nu, nu vă uitați la ce este acum prin mocirla acestor proxime alegeri… Soluția pe care o văd se referă la următoarea mutare, cea din 2024. Iar soluția umană, conducătorul, se numește tot Adrian Năstase. De ce? Simplu: pentru că altul mai bun NU există - și nu repet calitățile care îl separă cu mult, la mare distanță, de ceilalți!

Da, știu, îi vor scoate în evidență ,,minusuri”, pentru că pe asta se bazează cei care ne vor răul! Cei care cunosc apetența românilor de a contesta, de a căuta defectele, nodul din papură! Cei care se bucură că, de 20 de ani, votăm NUMAI negativ! Niciodată pentru construcție – mereu CONTRA, pentru desființarea, distrugerea cuiva! Cu ce slogan a venit Băsescu - reprezentantul ,,Axei București – Londra – Washington”? Vă amintiți? „La țepe, în Piața Victoriei!”. A urmat „pușcărie”, ,,muie” etc. etc. Rezultatul? Am devenit convinși că sîntem cei mai hoți, mai corupți din Europa, ba chiar din lume! În timp ce „ei” ne luau resursele și ce a mai rămas din economie, ne luau ce era mai meseriaș, mai priceput, ba chiar susțineau și rețelele care le duceau fetele românce la prostituție! Țară de corupți, prostituate, violatori - asta e ștampila primită din partea ,,parteneriatului vestic”! În lumina care vine de la Apus, asta e țara care, în 1989, uimea lumea, fiind prima care scăpa, prin propriile forțe de povara datoriilor! Țara independentă energetic și din punct de vedere al asigurării hranei, țară care producea tot! În fine, e altă problemă!

Revin la exemplul Rusia: după căderea comu­nismului, Rusia intrase și ea în haos – pînă cînd un grup de oameni deciși și patrioți, în frunte cu Putin, au schimbat macazul, repunînd Rusia pe linia marii puteri! Or, la noi, Adrian Năstase este singurul care are cunoașterea și anvergura necesare pentru a face marea schimbare! În plus, este și un om care a suferit enorm și nedrept – și care are o dorință de revanșă! Și nu, problema NU e vîrsta! Uitați-vă la Trump, la Biden! Nu, problema e partidul care l-ar susține! Trebuie ceva nou, un partid cu platformă suveranistă, cu orientare centru-stînga – axat pe impunerea valorilor naționale românești la nivelul UE – și pe susținerea economiei românești private și de stat la nivel național și internațional! Nu numai în UE – ci și pe relația cu Estul! România nu trebuie să iasă din UE – a făcut atîtea sacrificii ca să intre – dar trebuie să se impună în UE! Nu prin pîră și auto-acuzații, ca pînă acum, ci prin decizii inteligente și demne de la București – și prin calitatea celor trimiși la Bruxelles! În paralel, trebuie recîștigate piața și resursele, investițiile și parteneriatele Estului - pe care grupările care au transformat România în colonie ni le interzic acum – pe față! România - puntea de aur între Est și Vest, visul lui Titulescu și proiectul din 2004, întrerupt brutal de lovitura machiavelică din acel an!

Trebuie protejat omul de afaceri român, nu transformat în țintă pentru ANAF și procurori! Românii nu sînt cu nimic mai prejos decît occidentalii – dar nu au ,,spatele” acelora! Nu au ,,ambasade”, ,,parteneriate strategice” care să-i treacă peste concurență, nu au bănci care să-i finanțeze – ci au doar un stat condus de personaje care NU știu decît să se plece în fața străinilor! Cine ar putea face parte din acest partid al anului 2024? Atît figurile interesante care s-au ridicat în ultimii ani ai vieții publice – cît și parte dintre cei care au fost loviți și excluși din politică în acești ani! Oameni care să nu fie slugi – și care să nu se teamă de a o lua de la capăt! Chitic, Pavelescu, Pleșoianu, Ingrid Mocanu, Palada, Luis Lazarus, Bogdan Duca - dar și tinerele curajoase, frumoase și inteligente care nu se tem să iasă în stradă – și cîți alții! Tineri întreprinzători, oameni gata să răzbată în viață și economie, dar nu prin sloganuri negative, radicale, ci prin construcții care să aducă plusvaloare!

Or, pentru asta trebuie un conducător în jurul căreia să se construiască proiectul unei noi Românii – o țară suverană, demnă de calitățile sale și de propria istorie! Nu una fericită că a primit o șapcă! Nici una care, în loc să construiască obiective economice și sociale și să dezvolte relații profitabile și pozitive de la Est la Vest și de la Nord la Sud, aruncă bani în buzunarele fără fund ale fabricanților de moarte, punîndu-și propriul viitor într-o paradigmă fără sens! În concluzie, dacă se dorește ceva de la România, asta este de făcut – o construcție suveranistă în jurul lui Adrian Năstase. Și, atenție, 2024 nu e chiar atît de departe așa cum pare.  Nu uitați – 2024 are și un avantaj: este anul în care se suprapun din nou parlamentarele cu prezidențiale. Contează, deci, ,,locomotiva” prezidențială. Sincer, există vreun posibil contracandidat apropiat de valoarea lui Adrian Năstase?

DRAGOȘ DUMITRIU

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite