Sistemul imunitar – „serviciul de apărare” a corpului
  • 12-09-2022
  • 0 Comentarii
  • 111
  • 0

Un sistem imunitar intact este cea mai efectivă linie de apărare a corpului împotriva agenților patogeni, indiferent de natura lor. Ce este, de fapt, sistemul imunitar? De ce reacționează așa cum o face? Cum funcționează acesta? De vorbit, vorbim multe, dar de făcut se fac prea puține! Tocmai prin faptul că sistemul imunitar nu este ceva concret, palpabil, ci mai degrabă o conectare complexă de rețele, cu toate organele corpului. Mai mult, sistemul imunitar susține vindecarea rănilor cît și îndepărtarea celulelor „moarte”. Pentru a-și îndeplini rolul și a menține organismul sănătos, celulele sistemului imunitar sînt în permanență active și se găsesc peste tot în corp.  Funcționalitatea integrală a sistemului imunitar este fundamentul care susține întreg organismul.
Substanțele care declanșează reacții specifice imunitare se numesc antigene și nu sînt parte din organismul nostru. La primul contact cu ele, sistemul imunitar trebuie să se restructureze, păstrîndu-le în memorie, iar în faza următoare devine agresiv, și reacționează cu toată forța asupra „dușmanului”, adică antigenele. Desigur, sistemul imunitar sănătos știe să facă diferența între propriile antigene și cele străine, fapt care dovedește încă o dată disponibilitatea nemaipomenită de adaptare a acestuia.
Celulele sistemului imu­nitar au fost înaintașii celulelor sistemului nervos, motiv pentru care ambele sisteme se aseamănă. Ceea ce face ca acest sistem de rețele ale sistemului imunitar să reacționeze în toate situațiile psihologice și în condiții de stres, încercînd să stabilească un echilibru în curgerea energiei în corp. Dacă acest proces eșuează, schimbă comutatorul producînd anticorpi, adică pune corpul în „situație de urgență”.
Înainte ca acest complex din care este format sistemul imunitar să devină activ, pielea și țesuturile organelor au un rol eficient în bariera pe care o constitue împotriva „dușmanilor din exterior”. În cazul infestărilor virale, conținutul de Interferon în celule demască prezența unei infecții virale. Imunitatea extracelulară, memoria limfocitelor (B-T limfocite) se formează în măduva spinării.
Un organism sănătos se datorează unui sistem imunitar aflat în balanță energetică. În tratamentele oferite, medicina energo-informațională se focusează pe readucerea corpului în balanța energetică din care este ieșit. Corpul nostru este format din energie comasată, iar funcționarea lui armonioasă și calitatea vieții sînt asigurate de fluența cu care energia curge în corp.
Gîndurile ne pot influența pozitiv sau negativ, deopotrivă, sănătatea. Timpul în care totul se trata cu medicamente a trecut, în prezent echilibrul energetic din corpul pacientului joacă un rol masiv în procesul de însănătoșire. O terapie blîndă, fără medicamentație de sinteză și fără durere, destinată atît copiilor, cît și persoanelor adulte, indiferent de vîrstă.
 FLORICA MUNTEANU,
specialist în medicina energo-informațională, membru al Societății naturiștilor din Germania, membră B.I.T. (Biorezonanz International Therapie), Psiholog

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite