Singurătatea nu înseamnă izolare
  • 23-01-2023
  • 0 Comentarii
  • 60
  • 0

Chestiunea singurătății și a dezavantajelor acesteia în viața fiecărui individ este o temă subiectivă, astfel că fiecare se poate obseva și analiza. Cele mai importante legături sociale, dar și sufletești se creează între partenerii de viață, părinți și copii, socrii și nurori/ gineri, nepoți/ verișori, vecini, prieteni, colegi de muncă/ de școală etc. Majoritatea oamenilor au nevoie de companie, mai ales după încetarea activității profesionale. Cînd omul nu se mai integrează într-o oarecare măsură în comunitate, într-un timp scurt încep să apară dezechilibre la nivel psihic și mai apoi fizic.
Specialiștii caracterizează singurătatea ca fiind o discrepanță între  ceea ce își dorește individul de la o relație socială și ceea ce este pregătit emoțional să investească în această relație. Singurătatea nu este sinonimă cu izolarea, ci este, mai degrabă, o trăire subiectivă; omul se poate simți singur chiar și într-un mediu social apropiat.  Izolarea socială poate fi practic măsurată. Printre întrebările pe care trebuie să și le pună cel care se simte singur se numără: Cît de des simt că îmi lipsește o persoană anume? Cît de des mă simt uitat de cei apropiați? Metodic, singurătatea și izolarea se analizează distinct.
Topul persoanelor care se simt singure este condus de bărbații și femeile necăsătorite. Singuratatea poate fi moștenită, fiind caracterizată printr-o predispoziție a dorinței de a fi singur. Oamenii înconjurați de prieteni sînt rar singuri. Un lucru este clar: singurătatea poate fi cauza izolării sociale.
Sîntem ființe energetice și funcționăm pe bază de energie, astfel că fiecare celulă din corpul nostru are memorie și conștiință. Energia trebuie să curgă în corpul nostru ca un „pîrîu de munte” curat și zglobiu.  
Medicina energo-informațională se bazează în diagnosticarea energetică și în terapii pe informația energetică a pacientului. În terapiile pe care le oferim (diagnosticarea energetică) ne axăm pe scoaterea pacientului din starea în care se află. Terapia în sine, care îi îmbunătățește starea de sănătate, și discuțiile cu psihologul terapeut reușesc să îl aducă pe pacient într-o stare de comunicare și să-i trezească dorința de a ieși din izolare. Fiecare om are nevoie de o speranță, de o „luminiță” de care să se poată agăța sau după care să se ghideze. Perioada pe care o traversăm este destul de nesigură. Omenirea a trecut printr-o pandemie care a lăsat urme adînci în sănătatea fizică și psihică a multora. Mai mult, s-a dovedit că imunitatea locuitorilor planetei este în derivă. În ciuda dezvoltărilor existente în domeniul medicinei clasice, chimia în sine scoate omul din criză, după care acesta are nevoie de terapii blînde de refacere la nivel fizic, emoțional și psihic.
Numai o medicină integrativă, care tratează ființa umană în totalitate, poate echilibra organismul persoanei bolnave.
FLORICA MUNTEANU,
specialist în medicina energo-informațională, membru al Societății naturiștilor din Germania, membră B.I.T. (Biorezonanz International Therapie), Psiholog


Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite